Fısıltı HABERLERİ
HV
20 NİSAN Cumartesi 04:02

Dikbayır, yıkım kararı bulunan Hendek Anadolu lisesi’nden seslendi

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, hakkında yıkım kararı verilen Hendek Anadolu Lisesini ziyaret ederek veli ve öğrencilere destek verdi.

SİYASET
Giriş Tarihi : 13-09-2022 18:25
Dikbayır, yıkım kararı bulunan Hendek Anadolu lisesi’nden seslendi

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, sağlam raporuna rağmen yıkımına karar verilen Hendek Anadolu Lisesi önünde öğrenci velileri ve öğrencilerle bir araya geldi.

Açıklamalarda  bulundu Hendek Anadolu Lisesi'nin yıkım kararıyla ilgili tepkiler sürerken İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, Hendek Anadolu Lisesi'ne giderek veli ve öğrencileri dinledi, daha sonra öğrenciler eşliğinde açıklamalarda bulundu. Hasarlı olduğu gerekçesiyle yıkım kararının alındığı Hendek Anadolu Lisesi'nde velilerin ve öğrencilerin yıkım kararına tepkileri sürüyor. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, hakkında yıkım kararı verilen Hendek Anadolu Lisesini ziyaret ederek veli ve öğrencilere destek verdi. Burada yıkım kararıyla ilgili velileri ve öğrencileri dinleyen Milletvekili Ümit Dikbayır, daha sonrasında ise okul önünde öğrenci ve veliler eşliğinde açıklamalarda bulundu.

‘’Sizi toprak kabul etmez’’ İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır yaptığı açıklamada: "Çok net bir şey söylüyorum. Yaptığınız bu hatalar, yaptığınız bu beceriksizlikler. Bakın sizi toprak kabul etmez buradan söylüyorum. Bu çocukların hayalleri ile oynuyorsunuz. Ben şimdi susacağım, öğrenciler konuşacak" diye belirterek mikrofonu okulda eğitim alan bir öğrenciye vererek, öğrencinin yaşadığı sıkıntıları göz önüne getirdi.

  ‘’Eğitim yuvamız’’ Hendek Anadolu Lisesinde eğitim gören Lise öğrencisi: ‘’ "Ben bu okulu yakın diye seçtim. Buraya 1 servis ile geliyordum. Şuan da beni Köprübaşına, çevresi çok kötü olan bir okula yönlendiriyorlar. Ben o okula nasıl gideceğim? Madem bizim okumamızı istiyorsunuz, madem Türkiye'ye bir faydamız dokunsun istiyorsunuz bize neden zorluk çıkartıyorsunuz? Anlamıyoruz, biz neden bu durumda dışlanıyoruz? Zaten Türkiye'nin ekonomisi olsun, eğitimi olsun belli. Bize neden bu kadar zorluk çıkartıyorsunuz? Biz ne yapalım, okumayalım mı? Ben bu Anadolu Lisesine bir hayal uğruna geldim. Ben burada yağmurun altında bir şey anlatmaya çalışıyorum dinlenmeyeceğini bildiğim halde. Siz burada bir alışveriş merkezi yapacaksınız sırf oy almak için. Daha çok oy kaybedeceksiniz. Bunu herkes biliyor. Burası bizim eğitim yuvamız." dedi.

‘’Rant peşindemisiniz’’ Dikbayır, "Şimdi buradan Milli Eğitim Bakanına, Çevre ve Şehircilik Bakanına, Sakarya Valisine,Sakarya İl Milli Eğitim Müdürüne ve Hendek Belediye Başkanına soruyorum. Bu okulu neden yıkıyorsunuz? 1- Bu okul hasarlı ise neden 20 sene beklediniz? Eğer bu okulun hasarı yoksa ki bu okulun 2 tane hasarsız raporu var, neden okulu yıkma kararı alıyorsunuz? Burada bir rant peşin demisiniz, yoksa başka bir şeyin derdindemisiniz? 2- Madem bu okulu yıkacaktınız, neden burada okuyan öğrencilerimize bir yer inşa etmeden bu evlatlarımızı bu okuldan çıkarıyorsunuz?'' diye ifade etti.  

 

''Bu yanlış uygulamayı derhal durdurun'''

Dikbayır: '' Sakarya ihracatta 9. sırada olan bir şehir. Türkiye'ye katkı sağlamada 16. sırada olan bir şehir. Eğitimde 45. sırada olan bir şehir. Siz Sakarya'ya daha ne yapmak istiyorsunuz? Sakarya'nın eğitim  sistemine daha ne yapmak istiyorsunuz? bunu anlamak mümkün değil. Şimdi buradan ben hem öğrencilerimiz adına hem velilerimiz adına hemde vatandaşımız adına, Milli Eğitim Bakanına, Çevre ve Şehircilik Bakanına, Sakarya Valisine son bir uyarı yapmak istiyorum. Bu yanlış uygulamayı derhal durdurun'' diye belirtti. 

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR