Fısıltı HABERLERİ
HV
27 NİSAN Cumartesi 09:42

Dünya Türk Kahvesi Günü’nde Beta Yeni Han’ın konuğu İlber Ortaylı

Tarihte kahvenin ilk kavrulduğu yer olan Beta Yeni Han, 5 Aralık Dünya Türk Kahvesi Günü’nde düzenleyeceği özel etkinlikte Prof. Dr. İlber Ortaylı başta olmak üzere çok sayıda değerli konuğu ağırlayacak. Kahve ile ilgili söyleşiler, workshoplar ve tadımlarla renklenecek etkinlik, 352 yıllık tarihi handa ikinci kez gerçekleşecek. Her yıl dünyanın farklı bölgelerinde özel etkinliklerle kutlanan 5 Aralık Dünya Türk Kahvesi Günü’nü, kahvenin İstanbul’da kavrulduğu ilk yer olan Beta Yeni Han da keyifli bir etkinlikle taçlandırmaya hazırlanıyor. Kahve Danışmanı Cenk R. Girginol, Şef Eyüp Kemal Sevinç ve Tarihçi/Yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın konuk konuşmacı olarak yer alacağı, Kahve ve Barista Eğitmenleri eşliğinde özel imza reçetelerin paylaşılacağı ve kahve tadımının yapılacağı bu özel etkinlik, Türk Kahve Kültürü ve Araştırmaları Derneği’nin de katkılarıyla ‘‘Beta Yeni Han’da Türk Kahvesi‘nin Gelenekselden Yeni Nesile Yolculuğu’’ temasıyla gerçekleşiyor.

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 01-12-2023 13:42
Dünya Türk Kahvesi Günü’nde Beta Yeni Han’ın konuğu İlber Ortaylı

 

Köklerinden aldığı kültürel birikim ve manevi değerleri konuklarına yaşatmayı misyon edinen Tarihi Yarımada’nın sembolik yapılarından Beta Yeni Han’ın Dünya Türk Kahvesi Günü’ndeki konukları arasında ayrıca TKKAD Başkanı Nuri Çolakoğlu, Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Sema Güral

Sürmeli, Arzum Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kolbaşı, Arçelik Türkiye Pazarlama Direktörü Mehmet Tüfekçi, Beta Yeni Han İstanbul Şube Müdürü ve TKKAD Yön. Kur. Üyesi Hatice Uğur yer alıyor.

Beta Gıda, Dünya gastronomisinde önemli bir yere sahip olan Türk kahvesini lezzetli ve geniş bir ürün yelpazesine sahip olan Beta Âla serisi ile dünyaya tanıtıyor.

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR