Fısıltı HABERLERİ
HV
16 NİSAN Salı 08:22

Dünyanın ilk robot CEO’su şirket yönetmeye başladı

Çin’in en büyük video oyunları tasarımcılarından biri, şubelerinin başına yapay zeka ile yönlendirilen bir insansı robot atadı. Robot CEO’nun adı Bayan Tang Yu. Bu, dünya üzerinde gerçekten bir ilk! Gerçekten de yeni patron bir robot. NetDragon Websoft, Tang Yu’nun, şirketin en önemli şubelerinden biri olan Fidan şubesinin başına tayin edildiğini belirtti.

TEKNOLOJİ
Giriş Tarihi : 20-09-2022 10:38
Dünyanın ilk robot CEO’su şirket yönetmeye başladı

Kimi çevrelerce cüretkar hatta riskli bulunan bu adımı atan NetDragon Websoft, yapay zekaya dayalı yönetim stratejisini savunuyor. Birkaç milyar değerindeki şirketin başkanı Dejian Liu, yapay zekanın şirket yönetiminde geleceği temsil ettiğini ve Bayan Tang Yu’nun şubenin başına getirilişinin, bundan böyle şirketin yapay zeka yoluyla yönetimine ilişkin dönüşüm anlayışının bir göstergesi olduğunu öne sürüyor.

Gerçi NetDragon Websoft, Tang Yu’nun görevleriyle ilgili henüz detay vermedi; ancak şirket şimdiden yapay zeka yoluyla yönetilmenin birçok avantajını saydı. Bunlar arasında işlerin geliştirilmesi ve bunların gerçekleştirilmesindeki hız var. Ayrıca bu performanslar etkili ve eşitlikçi bir iş alanı aracılığıyla iyileştirilebilecek. Öte yandan çalışanlar, dinlenme gereksinimi bulunmayan Bayan Tang’ın her an çalışmaya hazır olmasından da yarar sağlayacak. 

Günlük çalışma çerçevesinde baş yönetici robotun, gerçek zamanlı verileri biriktirme kapasitesi sayesinde yönetim ve yönlendirme kabiliyeti artacak ve Tang en iyi kararları alabilecek. Öte yandan risklerin optimal biçimde yönetilmesi de güçlü algoritmalar aracılığıyla mümkün olacak.
 

Çin Uluslararası Radyosu


 

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR