Fısıltı HABERLERİ
HV
27 NİSAN Cumartesi 08:51

EDEBİYAT DÜNYASI'NDAN KISA KISA DUYURULAR (Öykü ve Şiir Ödüllü Yarışma)

KERİM ÖZBEKLER GAZETECİ-YAZAR-ŞAİR KONAK BELEDİYESİ 3.KADINLAR ARASI KISA ÖYKÜ VE ŞİİR YARIŞMASI'NI KAZANAN BAYANLARIN BİRİNCİLERİNE 10.000, İKİNCİLERİNE 8.000. ÜÇÜNCÜLERİNE 6.000 LİRA ÖDENECEK, HER 2 DALDA MANSİYON ÖDÜLÜ KAZANANLARA 5.000 LİRA TAKDİM EDİLECEK.(SON BAŞVURU TARİHİ.06 EKİM 2023 CUMA)....

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 27-09-2023 12:23   Güncelleme : 27-09-2023 12:42
EDEBİYAT DÜNYASI'NDAN KISA KISA DUYURULAR (Öykü ve Şiir Ödüllü Yarışma)

KATILIM KOŞULLARI;

 

-Yarışmaya başvuru ücretsiz olup, yurt dışı katılımına açık olacaktır.

 

-Yarışma, 18 yaş üstü ve SADECE KADIN katılımcılara açıktır.

 

-Yarışmaya Konak Belediyesi çalışanları+birinci derece yakınları+jüri üyeleri ve birinci derece yakınları katılamazlar.

 

-Yarışmaya katılım bireyseldir. ortaklaşa yazılan eserler kabul edilmeyecektir.

 

-Yarışmaya her katılımcı yalnızca bir eserle katılabilir, birden fazla eser gönderenler değerlendirme dışı tutulacaktır.

 

-Yarışmaya katılımlar, e-mail yoluyla kabul edilecektir.

 

-Yarışmaya katılan kişiler, şartnameyi kabul etmiş sayılır.

 

-Yarışma dili Türkçedir, farklı bir dille yazılan eserlerin çevirisi yapılmayacak olup değerlendirme dışı tutulacaktır.

 

-Yarışmanın konusu “Kadınlar, Gelecek ve Demokrasi” olarak belirlenmiştir.

 

-Yarışmaya gönderilen eserler kısmen veya tamamen yayınlanmamış, başka bir yarışmaya gönderilmemiş ve ödül almamış olmalıdır.

 

-Yapıtlar özgün olacak, herhangi bir yapıtı çağrıştırmayacak, bir yapıttan kopya bulundurmayacaktır. Özgün olmadığına kanaat getirilen eserler, değerlendirme dışı tutulacaktır.

 

-Yarışmaya katılacak kısa öyküler, word belgesi A4 boyutunda, en fazla 3 sayfa olacak şekilde Times New Roman yazı fontu ve 12 (On iki) punto ile 1,5 satır aralığı bırakılarak yazılacaktır.

 

-Yarışmaya katılacak şiirler Word belgesi A4 boyutunda, Times New Roman yazı fontu ve 12 (On iki) punto ile, 1,5 satır aralığı bırakılarak yazılacaktır. Sayfa, satır sınırı yoktur.

 

-Dil bilgisi, yazım kuraları ve noktalama işaretlerine dikkat edilmelidir.

 

-Eserler, yalnızca konakoykuyarisma@gmail.com mail adresinden kabul edilecektir.

 

-E-mail’in konu kısmına, “Kısa Öykü Yarışması Başvurusu” yazılacaktır. İçerik kısmına da rumuz (En az 6 harfli, anlamlı veya anlamsız harf ve sayılardan oluşmalıdır.), rumuz eser sahibinin adını ve soyadını içeremez. Eser sahibinin, adı+soyadı+eserin ismi+eser sahibinin ikametgah adresi ve telefon numarası yazılmalıdır. Ek dosya olarak, ismi verilmiş eser dosyası ve Ek-1 deki Başvuru Formu doldurulup eklenmelidir.

 

-Eser son gönderim tarihi, 6 Ekim 2023’dir.

 

3.KISA ÖYKÜ VE ŞİİR YARIŞMASI ÖDÜLLERİ;

 

Öykü Kategorisi:

Birinci'ye.10.000 TL+Plaket,

İkinci'ye.8.000 TL+Plaket,

Üçüncü'ye.6.000 TL+Plaket,

Jüri Özel Ödülü.5.000 TL+Plaket.

 

Şiir Kategorisi:

Birinci'ye.10.000 TL+Plaket,

İkinci'ye.8.000 TL+Plaket,

Üçüncü'ye.6.000 TL+Plaket

Jüri Özel Ödülü.5.000 TL+Plaket.

 

************************************************************************************************************************************************************

 

AYTEKİN KARAPAÇA BORNOVA KİTAP FUARI'NDA OKUYUCULARI İÇİN KİTAP İMZALAYACAK

29 Eylül-08 Ekim 2023 tarihleri arasında yapılacak olan ''Bornova Kitap Günleri''nde Yazar AYTEKİN KARAPAÇA 08 Ekim 2023 Pazar günü, saat.16.00-18.00 arasında ''İzmir Yazarlar Kooperatifi Standı Bornova-İzmir'' adresinde okuyucuları için kitap imzalayacaktır. İlgilenenlere, önemle duyurulur.

 

************************************************************************************************************************************************************

 

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ RESİM YARIŞMASINI KAZANAN 5 RESSAMIN HER BİRİSİNE 25.000, 10 RESSAMIN HER BİRİSİNE İSE 5.000 LİRALIK MANSİYON ÖDÜLÜ TAKDİM EDİLECEK.(SON BAŞVURU TARİHİ.13 EKİM 2023 CUMA)

Mersin Büyükşehir Belediyesi resim yarışması düzenledi, iştirak şartları aşağıdaki şekildedir.

KATILIM KOŞULLARI;

-Yarışma, 40 yaş ve altındaki tüm amatör ve profesyonel sanatçılara açıktır.

-Yarışmada konu serbesttir, her sanatçı yarışmaya daha önce herhangi bir yarışmaya katılmamış-sergilenmemiş veya herhangi bir yerde yayınlanmamış bir (1) adet eserle başvurabilir.

-Yarışmaya verilecek olan eserlerde teknik serbest olup, eserlerin kısa kenarı 50 cm’den küçük. Uzun kenarı ,150 cm’den büyük olmamalıdır.

-Eserler, sergilenmeye hazır bir şekilde sanatçısı tarafından imzalanmış olarak teslim edilecektir. Başvurular elden teslim, kargo veya posta yoluyla yapılabilir. Eserler, sergi sonrasında aynı yolla iade edilecektir. Eserlerin gönderim, transfer ücretleri katılımcıya aittir. İade, transfer ücreti ise Mersin Büyükşehir Belediyesince karşılanacaktır. Transfer sürecinde, eserlerde meydana gelebilecek hasarlardan Mersin Büyükşehir Belediyesi sorumlu değildir.

-Başvuruda, eserin arkasına kapalı zarf içinde (Form-1) Sanatçının adı ve soyadı+kısa biyografisi+ev ve iş adresi+e-posta adresi+telefon numaralarının yazılı olduğu bir belge ve sanatçının yarışma koşullarını kabul ettiğine dair imzalı belge ve eserin 1 adet fotoğrafı bulunmalıdır. Bu zarf, eserin arkasına iliştirilmiş olmalıdır. Ayrıca her eserin arkasına, sanatçının adı ve soyadı+eserin adı+yapılış yılı+tekniği+boyutları ve fiyatını belirten etiket (Form-2) yapıştırılmalıdır.

-Yarışma sonucunda başarı ödülü alan eserler satın alınmış sayılacak ve sanatçılar ödül kazanan eserinin 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasası’nın ilgili maddeleri gereğince basma+yayma+çoğaltma ve sergileme haklarını Mersin Büyükşehir Belediyesine devretmiş olacaktır, eserler yukarıda anılan çağdaş sanatlar müzesi kurulana değin Mersin Büyükşehir Belediyesi envanterinde olacaktır. Mansiyon alan eserler, bu kapsamda tutulmayacaktır.

Ayrıca Mersin Büyükşehir Belediyesi sergilenmeye değer bulunan eserleri etkinliklerinde+eğitim faaliyetlerinde+takvim+afiş+katalog+broşür vb. her türlü tanıtım malzemelerinde kullanma ve gösterme, medyada yayınlama hakkı da dâhil olmak üzere tüm telif haklarına herhangi bir bedel ödemeksizin sahip olacaktır. Yarışmaya katılan tüm sanatçılar, bu yarışmaya katılmakla iş bu maddeyi önceden kabul etmiş sayılacaklardır.

-Eserler 1 Ağustos 2023–13 Ekim 2023 tarihleri arasında ''Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Katılımı ve Sivil Toplumla İlişkiler Şube Müdürlüğü-Palmiye Mahallesi, İsmet İnönü Bulvarı, Merkon İş Merkezi, No.36 Yenişehir-Mersin'' adresine gönderilmelidir.

-Değerlendirme 14-15 Ekim 2023 tarihinde yapılacağından 13 Ekim 2023 tarihinden sonra ulaşan eserler değerlendirmeye alınmayacak, göndericiye iade edilecektir.

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ RESİM YARIŞMASI ÖDÜLLERİ;

Başarı Ödülü (5 Adet).25.000 TL,

Mansiyon Ödülü (10 Adet).5.000 Tl.

 

************************************************************************************************************************************************************

 

DENİZLİ KİTAP FUARI 13-22 EKİM 2023 TARİHLERİNDE YAPILACAK

Denizli Büyükşehir Belediyesi 6.Kitap Fuarı 13-22 Ekim 2023 tarihlerinde ''EGS FUAR ALANI-DENİZLİ'' adresinde yapılacak, her gün 10.00-20.00 saatleri arasında isteyen herkes fuarı ziyaret edebilecek. Bu yıl fuarın ''Onur Konuğu-Prof.Dr.Tuncer Baykara'' olacak, Türkiye'de en çok ücretsiz kitabın dağıtıldığı ve en çok kitabın satıldığı Denizli Kitap Fuarı'nda ''Egeli Araştırmacı Yazarlar Birliği'' yazar ve şairleri de fuarda yer alacak. Bu yıl ayrıca Muğla'nın Dalyan Kasabası'nda yaşayan Gazeteci-Yazar Ülkü Özsoy'da son 3 yılda arka arkaya yazdığı FARK EDİLMEYEN ADAM+KIRIK ÇİZGİLER ve SİYAHIN KARANLIĞI adını taşıyan romanları ile Denizli Kitap Fuarı'da 15-16-17 Ekim 2023 tarihlerinde okuyucuları için kitap imzalayacak. Denizli'de çok sayıda kitabı olan 40 civarında Denizli'li mahalli yazarlar da fuarda büyük ilgi görüyor, Denizli Büyük Şehir Belediyesi yıl içinde bastırdığı bir çok kitabı fuarda kitabı yazan yazarlara fuar içinde yer vererek okuyucuları için imzalatıyor ve halk buradan elinde hiç ücret ödemeden bir çok kitabın sahibi olarak çıkıp gidiyor.

 

************************************************************************************************************************************************************

 

YAYINCILIK VE MEDYA PRODÜKSİYON ŞİRKETİ

Muratreis Mahallesi, Nuhkuyusu Caddesi, No.295/2

Üsküdar-İstanbul

0-505-9812211

bilgi@kitapyayini.com

kitapyayini.com

 

**************************************************************************************************************************************************

 

5.SEYHAN LİVANELİ ÖYKÜ YARIŞMASINI KAZANAN YAZARIN KİTABI BASILACAK.(SON BAŞVURU TARİHİ.15 EKİM 2023 PAZAR)... Eksik Parça Yayınları 5. Seyhan Livaneli Öykü Yarışması’nı düzenledi, yarışmaya iştirak şartları aşağıdaki şekildedir. KATILIM KOŞULLARI; -Ödül, öykü türünde kitabı yayımlanmamış 18 yaş üzeri yazar ve yazar adaylarına açıktır. (Diğer türlerde kitabı yayımlanmış olmak, başvurmaya engel değildir.) -Ödüle, iki öyküyle başvurulur. Öyküler elektronik ortamda veya kâğıt baskı olarak yayımlanmamış, başka bir yarışmadan ödül almamış olmalıdır ve yarışmanın sonucu açıklanana kadar yayımlanmamalıdır. -Her biri en fazla 1500 sözcük uzunluğunda, iki öykü tek word dosyası içinde gönderilmelidir. -Başvuru, adayın kendisi tarafından, seyhanlivanelioykuyarismasi@eksikparca.com e-posta adresine 15 Ekim 2023, saat 24.00’e kadar gönderilmelidir. -Başvuru için gönderilen e-posta, iki word dosyasından oluşmalıdır. Birinci dosyada yazarın-adayın adı+iki öyküsünün adları+belirlediği rumuz+adresi+cep telefonu+e-posta adresi ve kısa özgeçmiş bilgisi bulunmalıdır. -İki öykünün yer alacağı diğer dosyaya, yazarın adı yazılmayacaktır. -Dosyaların her ikisi de, belirlenmiş olan rumuz adıyla kaydedilmiş olmalıdır. “rumuz-1” ve “rumuz-2” biçiminde. -Düzenleme kurulu, jüri üyelerine ön elemeden geçen adayların dosyalarını isimsiz iletecektir. -Düzenleme kurulu adayların dosyalarını, yönetmeliğe uygunluk+ özensizlik+belirgin anlatım sorunu+yazım hatası gibi yönlerden inceleyecektir. Yarışmayı düzenleyen kurum, ön seçici kurul oluşturma yetkisine sahiptir. -Ödüle gönderilen öykülerin, hukukî sorumluluğu yazarına aittir. İntihal veya üçüncü kişilerin telif hakkı gibi durumlarda, sorumluluk yazara aittir. -Seçici kurul üyelerinin birinci derece yakınları, önceki senelerde ödülümüzü alan ve finale kalan yazarlar ödüle başvuramayacaktır. -Yarışmanın kazananı 22 Ocak 2024’te açıklanacak, Nisan 2024’te ödül töreni düzenlenecektir. ÖDÜL; Ödülü kazanan yazarın öykü dosyası, ''Eksik Parça Yayınları'' tarafından kitaplaştırılacaktır.

 

**************************************************************************************************************************************************

 

İLHAN KILIÇ ''ALASKA YAYINEVİ''NİN AVRUPA İŞ ORTAĞI OLDU

Ankara’da yayımcılık hizmetlerini sürdüren Alaska Yayınevi yöneticileri, Avrupa’daki Türklere de Türkçe kitap yayıncılığı alanında hizmet vermek için çalışma başlattı. Avrupa’da yaşayan yazarların yayıncılık hizmetlerini uzaktan kolaylıkla gerçekleştirebilmeleri için Almanya’da yaşayan Gazeteci-Yazar İlhan Kılıç, Alaska Yayınevi Avrupa İş Ortağı olarak rehberlik edecek. İlgilenenler, aşağıdaki bilgileri kullanarak bağlantı kurabilirler.

İLHAN KILIÇ Kleine Hüskatstr 46149 Oberhausen-Deutschland

Tel.+49 176 74732323

 

**************************************************************************************************************************************************

 

YAZACAĞIM...

Yazacağım bu can tende

Durana dek yazacağım

Eşitsizlik zincirini

Kırana dek yazacağım

*****

Günüm çıkasıya dardan

Haber gelesiye yardan

Vurguncuya şahdamardan

Vurana dek yazacağım

*****

Sorumluyum ben çağımdan

Düz ovamdan dik dağımdan

Sömürgeni toprağımdan

Kovana dek yazacağım

*****

Halkım uyanmasın diye

Gerçekler gizlenir niye

Anayasam raftan köye

Girene dek yazacağım.

AŞIK İHSANİ (1932-2009) DİYARBAKIR

 

**************************************************************************************************************************************************

 

KİTAPLARIMI KENDİM BASTIRIYORUM, KENDİM SATIYORUM

İyi günler Kerim Bey. Umarım ailece iyisinizdir.

Görüldüğü gibi kitaplarım, burada BEŞİ BİR YERDE İNCİLERİM güzel bir görsel oluşturuyor.

Bu beşi bir yerde incilerime bir kitap daha eklendi. 430 sayfalık altıncı kitap BİZDEN ANILAR 5 kitabı, Denizli’nin 16 ünlü kişilerinden derlenmiş anılardan oluşuyor. Bu kitabın 35 sayfası Nurettin ŞENOL’a ayrılmıştır.

*

İzninizle size kitaplarımı tanıtmak istedim. İsterseniz siz de çevrenize tanıtımda katkıda bulunursunuz. Çok sevinirim. Kitaplarımın yayınevi dağıtımı olmadığı için dağıtım ve satış zorluklarım var.

Kitaplarımla, ilgilenirseniz, edinmek isterseniz içerikleriyle ilgili ayrıntılı bilgi sunarım.

*

Bu kitapları yayınevlerinde bulamazsınız. Yayınevlerinin sömürü düzenine, yazarları kandırıp kitabını elinden almalarına, haksızlıklarına, sömürülerine karşı kitaplarımı kendim bastırdım, dağıtımını da kendim yapıyorum.

Kitaplarımı adınıza İMZALI OLARAK EVİNİZE gönderiyorum.

Edinmek isterseniz benden istemelisiniz.

*

Kitaplarımı edinirseniz, kullandığım arı, duru, yalın Türkçe ile güzel kitaplar okuyarak mutlu olacaksınız.

*

Ayrıca YAZI DÜKKÂNI AKADEMİK ETKİNLİKLER DERNEĞİ (YAZI -DER) olarak öğrenimdeki gençlere her ay DÜZENLİ olarak yaptığımız ÖĞRENİM DAYANAĞI FONUNA da akçasal katkı sağlamış olacaksınız.

YAZI DÜKKÂNI yazarları olarak imece yapıtımız "Dükkândan Dünyaya GÖNLÜMÜZCE" 360 sayfalık betiğimizin tüm geliri ÖĞRENCİLERE ÖĞRENİM DAYANAĞI olarak gençlerimize ayrılmıştır. Bu betiğe ben de 6 yazı ile katkıda bulundum.

*

Öğrencilere parasal destek için sınırsız yardım yapabilirsiniz,

İsterseniz ayrıca dernek hesap numarasını da verebilirim.

Ayrıca öğrencinin hesap numarasına DOĞRUDAN her ay düzenli yardım gönderebilirsiniz, DAYANIŞMA VE PAYLAŞIMDA SINIR YOK.

Biz, yalnızca GÖNÜLLÜ aracıyız.

Yardım edilecek öğrencileri, YAZI DÜKKÂNI DERNEĞİMİZ, tüzüğündeki ölçütlere göre belirlemektedir.

Paylaşımcı olanlar sağ olsunlar.

*

NURETTİN ŞENOL

Eğitimci+Araştırmacı+Yazar

0-535-8969638

DENİZLİ

 

****************************************************************************************************************************************

 

ANKARA'NIN ÜNLÜ ŞAİRLERİNDEN AHMET CANBABA'NIN 240 SAYFALIK ''ŞİFREMİ KIRDA'' İSİMLİ ŞİİR KİTABI LİMAN YAYINEVİ ETİKETİ İLE ÇIKTI, 80.00 TL.+KARGO TEL.0-312-4324232...

 

******************************************

 

İbrahim Demir Millet Haber Ajansı (MİLHA) Kayaburnu Mahallesi, 79 Sokak, No.32 Buharkent-Aydın 0-545-4248633 milhapress@gmail.com

https://www.milhapress.com/

 

**************************************************************

 

YAYINLANMASINI İSTEDİĞİNİZ HABERLERİ BİZE GÖNDEREBİLİRSİNİZ

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri, aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. Orhan Çınar Gazete Kalem İncek Mahallesi, Yıldız Sokak, No.7 06830 Gölbaşı-Ankara 0-544-6359005 gazetekalem@gmail.com info@gazetekalem.com.tr Web Sitesi.gazetekalem.com.tr/ (Diğer) Twitter,gazetekalem https://lnkd.in/d5DdVDns

 

********************************************************************

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR