Fısıltı HABERLERİ
HV
27 NİSAN Cumartesi 09:28

Ekrem Yüce’den mecliste ‘hizmette rekor’ raporu: “20 projenin sözünü verip tam 10 katını Sakarya’ya kazandırdık”

Büyükşehir Belediyesi Şubat Ayı Olağan Meclisi’nde 5 yılı değerlendiren Başkan Ekrem Yüce, 20 proje sözü vermişken görevi 202 projeyle bitirdiklerini söyledi. Türkiye çapında örnek olan Karaman GES, Darıçayırı Barajı, Hızırilyas Laboratuvarı projelerini anlatan Yüce, SASKİ ile 5 milyar 136 milyon TL’lik rekor yatırıma imza attıklarını ifade etti. Yüce, “5 yılımız dolu dolu geçti. 20 proje sözü vermiştik tam 10 katını hayata geçirdik. İşimizi ilk günkü aşkla yaptık ve gündüz-gece çalıştık” dedi. Büyükşehir Belediyesi Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı, belediyenin merkez toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya meclis üyeleri, ilçe belediye başkanları, Büyükşehir bürokratları ve basın mensupları katıldı. Meclise başkanlık eden Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, SASKİ’nin son 5 yılda hayata geçirdiği projeleri tek tek anlatarak şehrin altyapısının geldiği noktaya işaret etti.

SİYASET
Giriş Tarihi : 12-02-2024 18:56   Güncelleme : 12-02-2024 18:57
Ekrem Yüce’den mecliste ‘hizmette rekor’ raporu: “20 projenin sözünü verip tam 10 katını Sakarya’ya kazandırdık”

5 milyar 136 milyon TL ile rekor

Yüce, son dönemde şehrin dört bir yanında altyapının gücüne güç katan tamamlanan ve devam eden projeler için 5 milyar 136 milyon TL yatırım yaptıklarını açıkladı. Bu kapsamda 446 kilometre içme suyu, 430 kilometre kanalizasyon ve 178 kilometre yağmursuyu hattı inşa ederek rekor seviyelere ulaşıldığını ifade eden Başkan Yüce Karaman GES, Darıçayırı Barajı, Hızırilyas Su Analiz Laboratuvarı gibi Türkiye çapında örnek olan projeleri anlattı.

 

“5 yılda hizmet rekorları kırdık”

5 yılda hayatın her alanında hizmet rekorları kırdıklarını ifade eden Yüce, “Büyükşehir Belediyesi olarak 2019’dan bugüne kadar hemşerilerimizin ihtiyacı olan, talebi olan her alanda çalışmalar gerçekleştirdik. Altyapı, üstyapı, sosyal donatı alanları, dezavantajlı gruplara destek, eğitim çalışmaları, kültür ve sanat faaliyetleri, sanayi yatırımları, tarım yatırımları ve sosyal projeler derken dolu-dolu geçen 5 yılımızı tamamladık. Hem pandemiye hem de salgınla birlikte gelen sosyal ve ekonomik farklılıklara rağmen hizmet rekorları kırdık. Dolu-dolu bir 5 yıl geçirdik. Bize desteği esirgemeyen meclisimizin her bir ferdine teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

 

“20 projenin sözünü verip 10 katını hayata geçirdik”

Başkan Yüce seçim öncesi 20 proje sözü verip bu sayıyı 202’ye çıkardıklarını ifade ederek, “Seçim çalışmalarımızda hemşerilerimize 20 proje sözü vermiştik. Aradan 5 yıl geçti biz 202 projeyi konuşuyoruz. Söz verdiğimizin ötesinde tam 10 katı hizmet gerçekleştirdik. Bu başarımızın en büyük mimarı işimizi ilk günkü aşkla yapmamız. Sakarya’mıza olan sevdamızla, hemşerilerimize olan sevdamızla, hizmet aşkıyla gündüz gece çalıştık. 5 yılın sonunda gururla söylüyoruz ki bu şehirde gönülden gönül işlenmiş bir emek var, hizmet var. Tüm bunlar için verdiğiniz gayret ve destek için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Gündem maddeleri

Mecliste 1. madde ile 24. madde arası, 16. madde, 27. madde ile 51. madde arası 61. madde ile 64. madde arasında kalan maddeler İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na oy birliğiyle havale edildi. (İlk ve son maddeler dahil) Ayrıca 52., 53., 55., 56., 57., 58. ve 60. maddeler oy birliği ile kabul edilirken 59. madde oy çokluğu ile kabul gördü. Mecliste 59 ana gündem maddesi ve ek gündem ile eklenen 5 madde olmak üzere toplamda 64 madde kabul edildi.

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR