Fısıltı HABERLERİ
HV
19 NİSAN Cuma 22:13

Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Söğüt Şenlikleri 2022

Ertuğrulgazi’yi Anma ve Söğüt Şenlikleri kapsamında bu yıl 740’ıncısı düzenlenecek olan etkinliklerin program akışı belli oldu. Kayı Boyu'na liderlik ederek aşiretten beyliğe geçişi sağlayan Osmanlı Devleti'nin temellerini atan Ertuğrulgazi, bu yıl 740'ıncısı düzenlenecek etkinliklerle anılacak.

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 08-09-2022 18:00
Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Söğüt Şenlikleri 2022

Ertuğrulgazi’yi Anma ve Söğüt Şenlikleri kapsamında bu yıl 740’ıncısı düzenlenecek olan etkinliklerin program akışı belli oldu.

10-11 Eylül tarihleri arasında çeşitli etkinliklere ev sahibi yapacak olan Söğüt’te ki programlara birçok şehirden vatandaşın her yıl olduğu gibi bu yılda yoğun ilgi göstermesi bekleniyor. Ertuğrulgazi’yi Anma ve Söğüt Şenlikleri programı şu şekilde belirlendi:

10 Eylül Cuma günü saat 10:45’te Ertuğrulgazi Türbesi ziyareti ile başlayan program Türk büyükleri adına Kuran-ı Kerim tilaveti ve duanın yapılması, Türk Büyükleri Anıtı’na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunması, Şifalı Pilav için kurban kesilmesi ile devam edecek.

10 Eylül’de ki program, Çelebi Sultan Mehmet Camii’nde saat 13:00’da Ertuğrul Gazi ve Türk büyükleri adına Mevlid-i Şerif okutulması Cuma namazının kılınması ile sona erecek.

11 Eylül 2021 Cumartesi günü devam edecek olan program ise saat 13:30’da Hükümet Konağı önünde yürüyüş düzeni alınması, Mehteran Bölüğü eşliğinde tören alanına yürünmesi, Ertuğrulgazi Türbesine ziyaret, Türk Yıldızları gösterisi/Selamlama uçuşu, açılış konuşmaları, Küre Mehterân Bölüğü programı ile devam ederken geleneksel şifalı pilav ikramı ile son bulacak.

Diğer yandan şenliklere hangi siyasi ismin katılacağı henüz bilinmiyor.

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR