Fısıltı HABERLERİ
HV
02 MAYIS Perşembe 19:09

Figen Sakallıoğlu Anadolu Lisesi Faik Baysal Yazarlık Mektebi Derslere Başladı

Sakarya'nın güzide eğitim kurumlarından Figen Sakallıoğlu Anadolu Lisesi, geçen sene olduğu gibi bu sezon da yazarlık yeteneği bulunan 25 öğrenciyi eğitmek amacıyla yazarlık mektebi başlattı.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 20-10-2022 10:18
Figen Sakallıoğlu Anadolu Lisesi Faik Baysal Yazarlık Mektebi Derslere Başladı

38'i telif 40'i çeviri 78 kitap sahibi Sakaryalı şair - yazar Faik Baysal'ın (1922-2002) adının verildiği yazarlık mektebinin açılışında konuşan lisenin müdürü Melik Hayri Çetinkaya, 'sevgili gençler, aranızdan Faik Baysal gibi yazarlar çıkacağına inanıyoruz. Bu nedenle, bu sene de yazarlık okulu kurduk. Hicbir ucret almadan mektebimize gelecek olan TYB Sakarya Şubesine yazar katkıları nedeniyle çok ama çok teşekkür ediyorum. 19 ekim 2022 tarihinde başlayıp 10 mayıs 2023 tarihinde sona erecek mektebimizde, 9 söyleşi 5 yazarlık dersi olmak üzere 14 atolye gerçekleştirilecek. Sizleri 9 değerli yazarımızla buluşturacagiz. Genç romancımız M. Furkan Özren, beş kez gelip sizlere yazarlık dersi verecek. Dönem sonunda sizin eserlerinizden oluşan yine bir kitap yayımlayacağız. Faik Baysal Yazarlık Mektebimizi organize eden okulumuzun çalışkan ve örnek edebiyat öğretmeni İsmail Tekdal'a da cok teşekkür ediyorum.' Dedi.

Müdür Çetinkaya'nin ardından yazarlık mektebinin açılış dersini gerçekleştiren TYB Sakarya Şubesi Başkanı Fahri Tuna, başta yazar olmanın değeri ve önemi olmak üzere, gençlere, Türkçe, tema, yazma eylemi, başlık, ilk paragraf, final paragrafı, dili kullanım, yazma yanlışları konularında eğitim verdi.

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR