Fısıltı HABERLERİ
HV
27 NİSAN Cumartesi 14:12

Gazeteci Muhittin Güven Bilge Hastanesi Başhekimi İsmet Kartal'ı ziyaret etti.

Sakarya'nın Sevilen Gazetecilerinden olan Muhittin Güven, Sakarya'nın gözbebeği hastanesi Bilge Hastanesinin Başhekimi İsmet Kartal'ı ziyaret ederek gündem konusu "Pandeminin en yoğun dönemlerindeki kadar salgın var" Salgın geri mi dönüyor ? hakkında bilgi alışverişi yaptılar.

SAĞLIK
Giriş Tarihi : 01-01-2024 18:17   Güncelleme : 01-01-2024 18:43
Gazeteci Muhittin Güven Bilge Hastanesi Başhekimi İsmet Kartal'ı ziyaret etti.

'Pandeminin en yoğun dönemlerindeki kadar salgın var': Hekimler hasta yoğunluğunun artmasını nasıl yorumluyor, neler öneriyor?

Hekimler, son haftalarda Covid-19, influenza ve diğer mevsimsel virüsler nedeniyle hasta yoğunluğunun ciddi biçimde arttığını ve hastanelerin yoğun bakım birimlerinde yatak ihtiyacı yaşandığını söylüyor.

"Vakalar 2-3 hafta önce artmaya başladı ve çok sayıda insana bulaştı. Bu kez hastalık haftalarca geçmiyor. İyileşmiş gibi oluyorsunuz ama hastalık azar azar geri dönüyor."

"Yoğun öksürük ve halsizlik uzun süre geçmiyor. Bağışıklık sistemi düşük olanlarda kulak iltihaplarına ve akciğer enfeksiyonlarına kadar gidiyor. O aşamadan sonra hastaların hastaneye yatış ve yoğun bakım ihtiyacı doğuyor.

Hangi tedbirleri almalıyız?

Özellikle riskli grupların alması gereken tedbirlerin başında grip aşısı geliyor.

Hekimler, mevsimler grip aşısı için Mart ayına kadar süre olduğunu ve mutlaka aşı olunması gerektiğini söylüyor.

Kartal "Covid ve diğer virüsler son hız gidiyor ama grip tırmanışına yeni başladı. Dolaysıyla aşılanmamış kişilerin aşılanmasını öneriyoruz" diyor.

"Hastalığın ilk gününden itibaren izin alıp evinizde dinlenmeye çalışın. Hastalık başlamışsa burun, boğaz spreyleri, ateş düşürücüler, bol sıvı ve bir miktar c vitamini desteğiyle iyileşmeye çalışın. Gereksiz antibiyotik ve başka ilaçların kullanılmasından kaçınmaya çalışın. Riskliyseniz mutlaka bir doktora başvurmalısınız."

 

İSMET KARTAL HASTANE HAKKINDA KASA BİLGİ VERDİ.

1974 Sakarya’ nın ilk özel hastanesi Münevver Maliker Hastanesi olarak ruhsatlanmış hizmet vermeye başlamıştır. 1984’ de bu hastaneyi kiralayarak binlerce ameliyat yapmış bulunmaktayız. 20 yataklı olarak hizmetini Sakarya halkına dolu dolu veren bu hastane: ismini değiştirerek Hayat Hastanesi olmuştur. Hastanenin mülkünü ve işletmesini 1991’ de satın alarak mevcut hastanenin yenilenmesi ve yeniden inşaası için planlamalar yapıldı. 1995’ de birkaç yıl içinde plan ve projesi çizildi. Sağlık Bakanlığı’nca onaylanarak inşaatı yapıldı. Plan ve proje Adapazarı’ nın jeolojik yapısına göre önemsenerek çizildi. Hatta depremin varlığı bu inşaatın ve bu sağlık kuruluşunun imalatına azami önem verilmesine sebep olmuştur. İnşaatın teknolojisi depremden dolayı yoğunluklu bir şekilde düşünülmüştür.

Bu vesileyle bina forea kazıklarla zeminin güçlendirilmesiyle yapılmıştır. Hatta o büyük deprem yıllarında İstanbul Teknik Üniversitesi Bilim-Teknik dergisinde “Adapazarı’ nda sağlam bina olarak Ziraat Bankası, PTT Binası ve Bilge Hastanesi” binasından bahsedilmiştir. Ağustos 1999’ da depremde binamıza bir aylık taşınmıştık. Depremde Kamu Hastaneleri ve diğer oluşan özel hastaneler tamamen devre dışı kalmışken tek çalışan, hizmet veren hastane Bilge Hastanesiydi. Halen K.V.C hariç bütün branşlarda sağlığa hizmetimizi sürdürmekteyiz. 53 (elli üç) yatak kapasitemizle, daha üstün hizmet anlayışıyla görevimizi yapmaya devam ediyoruz. Hastanemiz: üç yıldan beride tüm birimleri, tüm hizmet alanları,  bütün tıbbi teknolojisi de yenilenmiş, bütün hastane mekanları ve özellikle hasta odaları bölgenin en iyileri durumuna yükseltilmiştir.

 

Adres: Kurtuluş, Bankalar Cd. No:63, 54100 Adapazarı/Sakarya

Telefon: (0264) 274 41 22

Saatler: 

24 saat açık

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR