Fısıltı HABERLERİ
HV
28 NİSAN Pazar 15:57

İstanbul Galata Köprüsü'nde Şehitlerimiz ve Filistin için Yüz binlerce kişi bir araya geldi

Türkiye Gençlik Vakfının (TÜGVA) öncülüğünde, Milli İrade Platformu tarafından 308 STK'nin katılımıyla Galata Köprüsü'nde düzenlenen "Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet" etkinliğinde buluştu. Yürüyüşe 250 bin kişinin katıldığı öğrenildi. Galata Köprüsü’nde gerçekleştirilen Filistin mitinginde Bilal Erdoğan, savaşın ateşkesle bitmeyeceğini belirterek herkesi boykota çağırdı. Mitinge çağrı yapan Berat Albayrak ise söz almadı. "Milli İrade Platformu" üyesi 308 dernek ve vakıf, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın yönetiminde olduğu TÜGVA'nın öncülüğünde Kuzey Irak'ta 12 askerin şehit olması ve 7 Ekim'den bu yana Gazze'de devam eden İsrail saldırıları nedeniyle "Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet" başlığıyla Galata Köprüsü'ne bir yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşte konuşan Bilal Erdoğan, "Bizler kayıtsız kalamayız, çünkü verdiğimiz en son 12 şehitten önce gelen on binlerce şehidimizin de katilleri aynı olduğu için kayıtsız kalamayız" dedi. Milli İrade Platformu tarafından 308 Sivil Toplum Kuruluşu ile birlikte 'Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet' sloganıyla düzenlenen yürüyüş başladı. 100 binden fazla insanın katılmasının beklendiği yürüyüşe, sabah namazından sonra 4 ayrı camiden kortejler halinde hareket edildi. Süleymaniye Cami'nde kılınan sabah namazının ardından da binlerce insan Galata Köprüsü'ne yürüdü. Burada toplanan vatandaşlar, ellerinde bayraklarla sloganlar atıp, tekbir getirerek İsrail'i protesto etti.

gundem
Giriş Tarihi : 01-01-2024 19:09   Güncelleme : 01-01-2024 19:37
İstanbul Galata Köprüsü'nde Şehitlerimiz ve Filistin için Yüz binlerce kişi bir araya geldi

"Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet" için yüz binler Galata Köprüsü'nde buluştu

Yürüyüşe, Filistin Büyükelçisi Fead Mustafa, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı, TEKNOFEST ve Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve eşi Esra Albayrak, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ile birçok bakan, milletvekili, ilçe belediye başkanı ile siyasi partilerin temsilcileri katıldı. Kur'an-ı Kerim okunan programda Abdurrahim Karakoç'un 'Kardan aydınlık' bestesi seslendirildi. Katılımcılar da cep telefonlarının ışıklarını açarak şarkıya eşlik etti.

"YENİ YIL İNŞALLAH BARIŞIN BAŞLANGICI OLUR"

Yürüyüşe katılmak için Fransa'dan geldiklerini söyleyen Süleyman Kayıkçı, "Fransa'dan özellikle bu yürüyüşe katılmak için geldik. İsrail'in yaptığı kötülük, vahşet devam ediyor maalesef. İnşallah yeni yılın başlangıcı barışın da başlangıcı olur. İnşallah savaş son bulur. Biz de özellikle bu yürüyüşe katılmak için dün Fransa'dan geldik" diye konuştu.

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR