Fısıltı HABERLERİ
HV
28 MART Perşembe 17:19
1 Advert

GSB YURTLARINDA EŞ ZAMANLI TATBİKAT

2022 AFAD Tatbikat Yılı kapsamında AFAD ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından, 81 il GSB Yurtlarında dün saat 21:00’de eş zamanlı olarak gerçekleştirilen deprem anı Çök-Kapan-Tutun ve tahliye tatbikatı 12 Yurt Müdürlüğünde gerçekleştirildi.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 10-11-2022 20:28
GSB YURTLARINDA EŞ ZAMANLI TATBİKAT

Sakarya Yurt Müdürlüğünde gerçekleştirilen tatbikatına Sakarya Vali Yardımcısı Murat Karasu, Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç Afad il Müdürü Hüseyin Kaşkaş, ve AFGD Genel Başkan Yardımcısı Av. Ali Samet Özkurt’un yanı sıra toplam 40 personel 14 AFGD üyesi gönüllü gözlemci ve refakatçi olarak katıldı.

Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı 12 Yurt Müdürlüğünde gerçekleşen tatbikata, GSB Yurtlarında çalışan 541 personel, 25 gönüllü, 37 AFAD personeli ve 7724 öğrenci katıldı.

Gerçekleştirilen tatbikatta, senaryo gereği, deprem anında siren çalmasıyla öğrencilerin ilk olarak "Çök-Kapan-Tutun" yöntemi uygulanarak sarsıntının geçmesini beklemeleri sağlandı. Gerçekleştirilen tatbikatta, yurtlardan öğrenciler AFAD ekipleri, GSB personelleri ve AFGD üyesi gönüllü gözlemci ve refakatçileri eşliğinde tahliye edilerek acil toplanma yerlerine yönlendirildi.

Acil toplanma bölgesinde konuşma yapan, Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç” 9 Kasım 2011 Van depreminin yıldönümüne denk gelen bu tatbikatlarımız ayrı bir anlam kazanmış oldu. Sakarya’da bir deprem bölgesi bu tür tatbikatlar önem arz etmektedir. Tatbikatta emeği geçen tüm paydaş ve kurum personellerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” açıklamalarını yaptı.

Sakarya İl Afet ve Acil Durum Müdürü Hüseyin Kaşkaş;"2022 yılı tatbikat yılı olması münasebeti ile bu çerçevede de GSB tarafından birlikte organize edilen eş zamanlı tatbikatımızı başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. Kuzey Anadolu Fay hattı Sakarya’dan geçtiği için bu tür tatbikatlar önem arz etmektedir.Adapazarı’nı zemininin çok zayıf bir yapıda Sakarya İlinin de içinde bulunduğu Marmara Bölgesi’nde 3 kol halinde uzanmakta ve önemli bir deprem tehlikesine neden olmaktadır. Bu sebebden dolayı her an tetikte olmamız gerekiyor. Tatbikatda görev alan mesai arkdaşlarıma, GSB İl Müdürlüğü personellerine ve duyarlı olan tüm öğrencilerimize teşekkür ederim” dedi.

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR