Fısıltı HABERLERİ
HV
27 NİSAN Cumartesi 22:06

GÜLBEN ERGEN ADANA’DA 47. ANAOKULU, AÇILDI.

Gülben Ergen’in kurucusu ve başkanı olduğu Çocuklar Gülsün Diye Derneği, 47. Anaokulunu 26 Eylül’de Adana Yüreğir’de açtı. Yapımını Akray Ailesinin üstlendiği anaokuluna “Çocuklar Gülsün Diye-Murat Akray Anaokulu” ismi verildi.

MAGAZİN
Giriş Tarihi : 28-09-2023 11:40   Güncelleme : 28-09-2023 11:45
GÜLBEN ERGEN  ADANA’DA  47. ANAOKULU, AÇILDI.

Açılış törenine Dernek Başkanı Gülben Ergen, hayırsever Duru ve Akray ailesi, Adana Valisi Sn. Yavuz Selim Köşger, Yüreğir Kaymakamı Sn. Mehmet Aksu ve devlet protokolü katıldı. Açılışın ardından Millî Eğitim Bakanlığı’na hibe edilen Çocuklar Gülsün Diye Anaokulu’nda yaklaşık 100 öğrenci eğitim alacak.

Çocuklar Gülsün Diye Derneği, ülkemizin yaşadığı büyük deprem felaketinden etkilenen illerimiz için çalışmaya devam ediyor. “11 Afet Bölgesinde 11 Anaokulu” sloganıyla başlattığı kampanya doğrultusunda Diyarbakır, Gaziantep ve Kahramanmaraş illerinde 3 anaokulunu tamamlayıp Millî Eğitim Bakanlığına teslim etmişti. Milli Eğitim Bakanlığına teslim edilen 3 anaokulunda yeni eğitim-öğretim döneminde çocuklarımız eğitim almaya başladılar.

Adana’da açılan 47. Çocuklar Gülsün Diye – Murat Akray Anaokulu çocuklarımızın hareket, bilişsel, sosyal ve duygusal, dil ve öz-bakım alanlarında desteklenerek var olan potansiyellerini ortaya çıkarmalarını ve en üst düzeyde geliştirmelerini amaçlayan, programlı ve sistemli bir eğitim almalarını sağlayarak geleceğimizi aydınlatacak gençlerin yetişmesine büyük katkı sağlaması amaçlanmaktadır.

Çocuklar Gülsün Diye Derneği şimdiye kadar; TokatMardinTrabzon-VakfıkebirErzurumSinopHatayİstanbulAydınZonguldakVanSivasManisaÇanakkale-EceabatKarsTrabzon-OfTekirdağÇanakkale-BigaŞanlıurfaKahramanmaraşKonya-CihanbeyliBursaAntalyaManisa-SomaGaziantep, Gaziantep-Islahiye, ErzincanMersinKonya-AkşehirAntalya-KonyaaltıAnkara, Ağrı, Uşak, Artvin, İzmir, Rize, Ordu-Altınordu, Ordu-Fatsa, Ordu-Kumru, Eskişehir, Diyarbakır-Bismil, Diyarbakır-Hani, Denizli, Siirt, Kilis’te anaokulları yaptı. 

Çocuklar Gülsün Diye Derneği, Milli Eğitim Bakanlığı ile imzaladığı protokol çerçevesinde ihtiyacı olan illerde anaokulu yapmaya önümüzdeki dönemde de devam edecek.

Çocuklar Gülsün Diye Derneği Hakkında

Çocuklar Gülsün Diye Derneği, en büyük hedefi daha çok çocuğun okul öncesi eğitim almasına katkı sağlamak olan ilk ve tek sivil toplum kuruluşudur. Gülben Ergen’in başkanlığını, araştırmacı Elvan Oktar'ın ise başkan yardımcılığını üstlendiği Çocuklar Gülsün Diye Derneği, bağışlar ve sponsorluk çalışmaları sayesinde yaptırdığı anaokullarını, iş birliği protokolü çerçevesinde Milli Eğitim Bakanlığı’na bağışlamaktadır.

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR