Fısıltı HABERLERİ
HV
28 NİSAN Pazar 17:59

‘Hakkari’de Hayat Var’ projesi Vali İdris Akbıyık’a ödül getirdi

Hakkari Valiliği yaparken terörden arındırılan ilin marka değerini yükseltmek için hayata geçirdiği ‘Hakkari’de Hayat Var’ projesi Vali İdris Akbıyık’a ödül getirdi.

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 05-09-2023 12:47
‘Hakkari’de Hayat Var’ projesi Vali İdris Akbıyık’a ödül getirdi

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Muğla Valiliğine atanan İdris Akbıyık, Hakkari Valiliği yaparken ‘Hayat Var’ Projesi ile Uluslararası Radyocular Birliği (IRU) ‘Yılın Alkışı Hakeden Valisi’ ödülüne layık görüldü. 1971 yılında Malatya’da dünyaya gelen Akbıyık, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü derece ile bitirdi. Erciyes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İktisat Anabilim dalında “Türkiye`de Doğrudan Yabancı Sermaye Yatırımları ve İstihdam” konulu tezi ile Yüksek Lisansını tamamladı. Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünde Doktorasına tez aşamasında devam eden Akbıyık, sırasıyla; Sinop Kaymakam adaylığı, Yeşilyurt Kaymakam Refikliği yaptı. Bir dönem İngiltere`de eğitimine devam eden Akbıyık, Elazığ`da Mülkiye Müfettişi refakatinde teftiş stajını yaptı. Afyon İhsaniye ve Denizli Güney İlçelerinde Kaymakam Vekilliği yaptı. 1997’de Rize İkizdere Kaymakamlığına atanan Akbıyık, Elazığ Ağın, Diyarbakır Çınar,  Balıkesir Sındırgı, Kayseri Yahyalı, Sakarya Geyve, Hendek,  İstanbul’un Şişli kaymakamı olarak görev yaptı.

DOKUNMAK

İdris Akbıyık, kaymakam olarak görev yaparken de kadınlara yönelik okuma yazma, istihdam kurslarına büyük önem veren Akbıyık, kız çocuklarının okula devamı konusunda da hassasiyetle durdu. “Engelsiz Hizmet Projesi”, “Siber Zorbalığa Son”, “Nesilleri Birleştiriyoruz” ve “Bir Kitap Bir İnsan”  gibi Avrupa Gönüllü Hizmeti Projesi (AGH) çerçevesinde birçok Avrupa Birliği Projesini vatandaşlarla buluşturdu.

 

MARKA

2018’de Hakkâri Valiliğine atanan ve aynı zamanda Hakkâri Belediye Başkan Vekilliği görevini de yürüten Akbıyık  terörden arındırılan Hakkari’de ‘Hayat Var’ sloganı ile başlattığı çalışmalarla Hakkâri’nin ülke genelinde görünürlüğü ve marka değerini yükseltti. Cilo Sat Festivali, Çukurca Foto Safari ve Doğa Sporları Festivali, Kar Festivali ile Hakkâri’nin adını duyurdu.

 

BAŞARI

Görev yaptığı her ilçe ve ilde hayata dokunan çalışmaları ile öne çıkan Muğla Valisi İdris Akbıyık’ın bu çalışmaları Uluslararası Radyocular Birliği tarafından ödüllendirildi. Birliğin ‘Yılın Alkışı Hak Eden Valisi ödülünü İRU Genel Başkanı Yusuf Erbaş takdim etti. Erbaş makamında ziyaret ettiği Akbıyık’a ödülünü verirken “Hakkari'de yaptığı icraatlarıyla dikkat çeken, halkın içinde halkla beraber yürüttüğü projelerle gönüllere dokunan kıymetli devlet adamı İdris Akbıyık'a Radyocular olarak 'Yılın Alkışı Hakeden Valisi' ödülünü layık gördük. Muğla da da hizmetleriyle gönüller kazanacağına, başarılarının devam edeceğine eminiz” dedi.

 

MEMNUNİYET

Ödül törenine yoğun programı nedeniyle katılamadığını ifade eden Vali Akbıyık duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Akbıyık, “Medyanın önemli kuruluşlarından birisi olan IRU'dan ödül almak güzel bir duygu. Hakkari'de Hayat Var vizyonumuzun  takdir görmesi gurur verici. Şimdi de güzel Muğla için gece gündüz çalışmaya, vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR