Fısıltı HABERLERİ
HV
20 NİSAN Cumartesi 16:17

HALİÇ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. ZAFER UTLU, DÜNYANIN İLK İNSANSI ROBOT MÜZESİNİ ZİYARET ETTİ

Türkiye’nin robotik markası Akın Robotics tarafından kurulan dünyanın ilk insansı robot müzesi “İstanbul Robot Müzesi” geçtiğimiz günlerde açıldı. 2009 yılından bu yana robotik teknolojiler alanında gerçekleştirilen tüm çalışmaların sergilendiği müzeyi, geçtiğimiz günlerde bilimi ve teknolojiyi birleştiren öğrenci merkezli projeleriyle Türkiye’nin seçkin vakıf üniversiteleri arasında yer alan Haliç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Utlu ziyaret etti.

TEKNOLOJİ
Giriş Tarihi : 09-01-2023 11:46
HALİÇ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. ZAFER UTLU, DÜNYANIN İLK İNSANSI ROBOT MÜZESİNİ ZİYARET ETTİ

Müze ziyaretinde değerlendirmelerde bulunan Haliç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Utlu; Haliç Üniversitesi olarak, geleceğin dijital dünyasına yönelik çalışmaları desteklediklerini, dijital teknolojiler, Metaverse, blockchain, yazılım, oyun tasarımı, dijital sanatlar, mimarlık, AR, VR ve 3D teknolojiler gibi interaktif oluşumlara programlarında yer vererek, gençlere akademik anlamda imkânlar sunduklarını ifade etti. Günümüzde teknolojinin gelişme hızıyla birlikte artık hayatın her alanında bir dönüşüm yaşadıklarını, dijitalleşen ve teknolojiye aynı hızla uyum sağlayanların yeni çağın yıldızları olacağını ifade eden Utlu,sözlerine şöyle devam etti; “Robotlar ve insansı makineler üzerine geliştirilen bu müze konseptini hem bir makine mühendisi hem de bir akademisyen olarak oldukça başarılı ve değerli buluyorum. Başta Akın Robotics CEO’su Özgür Akın olmak üzere bu müzenin hayata geçmesinde emeği geçen herkesi tebrik ederim. Robot müzesi konseptinin yeni nesil bir gelenek olacağını ve gelecek nesillere kültürel, bilimsel bir miras olarak kalacağını düşünüyorum.”

“Haliç Üniversitesi, Akın Robotics ile ortak çalışmalar gerçekleştirecek”

Geçtiğimiz ay 5.Levent kampüsünde gerçekleşen Robotics - Future of Business’’ adlı teknoloji zirvesindeAkın Robotics CEO’su Özgür Akın ile robotik yazılımlar, teknoloji felsefesi ve metaverse üzerine oldukça verimli ve yoğun katılımlı bir panel gerçekleştirdiklerini ifade eden Utlu, Haliç Üniversitesi olarak öğrencilerinteknoloji sektörü ile yakın temasta olmasını çok önemsediklerini ve  Akın Robotics gibi öncü bir kurumla geliştirilecek her türlü iş birliği ve ortak çalışmaya destek vereceklerinin müjdesini verdi.

Haliç Üniversitesi ile ilgili detaylı bilgi için halic.edu.tr/tr adresi ve üniversitenin sosyal medya hesapları ziyaret edilebilir.

 

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR