Fısıltı HABERLERİ
HV
28 NİSAN Pazar 03:09

HENDEK MECLİSİ 8 GÜNDEM MADDESİNİ KARARA BAĞLADI

Hendek Belediyesi Kasım ayı olağan Meclis toplantısı, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu Başkanlığında Hendek Belediyesi Ana Hizmet Binasında bulunan Meclis Salonunda yapıldı. Hendek Belediyesinin güncel personel sayısı ve güncel borç durumu açıklandığı meclis toplantısında 8 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandı.

SİYASET
Giriş Tarihi : 02-11-2023 12:23
HENDEK MECLİSİ 8 GÜNDEM MADDESİNİ KARARA BAĞLADI

KAZIMIYE VE LÜTFİYEKÖŞK MAHALLELERİNE DOĞALGAZ

Toplantı öncesi Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, gündemdeki konuları cevaplayarak kamuoyunu ve meclisi bilgilendirdi. Başkan Babaoğlu Kazımıye ve Lütfiyeköşk mahallelerinin doğalgaz yatırımı için bu kış sonuna kadar programa dahil ettirdiklerini fakat ismini açıklamak istemediği kişiler tarafından firmaya yapılan tehdit ve baskıları sonucu engellendiğini ifade ederek bu çalışmaların çözümü için şahsı hatasından dönmeye davet etti.

 

ŞEHİR GİRİŞLERİ

Şehir girişlerinin ışıklandırılması ve kaldırım çalışmalarıyla ilgili konuşan Başkan Babaoğlu, “ Işıklandırmalarda ufak tefek eksiklerimiz var fakat kaldırımlarla ilgili bir eksiğimiz yok. Boyama ve süslenmesi anlamında 2. dönem planlamalarımız arasında” dedi. Köprübaşı mahallesinde birçok alanda güzel düşüncelerimiz var fakat kimsenin tapulu arazisine müdahale etme şansımız yok. Bizde istiyoruz ilçemizden geçenlerde iz bırakalım fakat maalesef bu konuda yetkimiz sınırlı. Neler yapabilir ekip arkadaşlarımızla ele alıp planlama yapalım ”dedi.

 

ŞEHİR İÇİ BÜYÜK ARAÇ GİRİŞİ

Şehir içindeki büyük araç trafiği için sürekli uyarıda bulunduklarını dile getiren Başkan Babaoğlu, “Bu konu hakkında nakliyecilerle de görüşmelerimiz oldu. Tır ve büyük araçları ara mahallelerde evlerin önüne çekerek yaptığımız kilit parkelere de zarar veriyorlar. Araçların park edeceği alanları da işgal ediyorlar. Yeni dönemde bu konuyla ilgili çalışmalarımız olacak” dedi.

GÜNCEL PERSONEL SAYISI VE GÜNCEL BORÇ AÇIKLANDI

Mali Hizmetlerden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Adem Dilaveroğlu tarafından Hendek Belediyesinin güncel borcu ve güncel personel sayısı açıklandı. Başkan Yardımcısı Dilaveroğlu, “2019 yılı Nisan ayı itibari ile Belediyenin personel sayısı 142, Şirket Personel Sayısı 211, toplum yararına çalışma projesi kapsamında personel sayısı 96, toplamda 449 personel sayısı vardı. Ekim 2023 itibari ile ise Belediye Personeli sayısı 150, Türkay AŞ. Personeli Sayısı 245 toplamda 395 personelimiz var. Yani dönem başına 54 personel daha az” dedi. Hendek Belediyesi ve şirketin borcuyla ilgili yaptığı açıklamada ise “Hendek Belediyesi Nisan 2019’da sunulan mali borcu 84 milyon 249 bin TL idi. İştirak şirketin ise toplamda 31 milyon 483 bin TL idi. Hem Hendek Belediyesi Hem de şirket toplamı borcumu Nisan 2019 tarihi itibari ile 115 milyon 732 bin TL borçluydu. Hendek Belediyesinin Ekim 2023 tarihi itibari ile ise 74 milyon 278 bin TL borcu var. Türkay A.Ş’nin ise Ekim 2023 tarih itibari ile 29 Milyon 890 bin TL. Hem Hendek Belediyesi hem de Türkay A.Ş’nin toplam borcu 147 milyon 348 bin TL borçlu. 2019 yılında bütçenin iki katı olan borcumuz 2023 itibari ile bütçemizin yarısı kadar oldu” dedi.

GÜNDEM MADDELERİ

Konuşmaların ardından gündem maddelerine geçildi. Gündemin 1,2,3,4,5,6 ve 7. Maddeleri olan “İlçemiz Çamlıca Mahallesi’nden ayrılarak yeni kurulan Yeşiller Mahallesi’nin isminin Çamlıca-Haraklı Mahallesi olarak değiştirilmesi ile ilgili hazırlanan İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporu’nun görüşülmesi, İlçemiz Hacıkışla Mahallesi ve Uzunçarşı Mahallesi arasındaki tapulama sınırının idari sınır olarak düzenlenmesi talebi ile ilgili hazırlanan İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporunun görüşülmesi, İlçemiz Başpınar Mahallesi 258, 259, 260, 261 ada ve çevresinde yer alan imar yolları ile

ilgili hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Plan Değişikliği ile ilgili hazırlanan İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporunun görüşülmesi, İlçemiz Lütfiyeköşk Mahallesi 120 ada 5 numaralı parsel ile ilgili hazırlanan 1/5000 ölçekli Uygulama İmar Plan değişikliği konusunun görüşülmesi, Belediyemize ait kamu hizmetlerinde kullanılan araçların ve bu araçlardan elde edilecek olan gelirlerin kamuya tahsis edilmesi ve kamu yararı kararı alınması konusunun görüşülmesi, İlçemiz Kurtuluş Mahallesi 160 ada 2 numaralı parsel yer alan taşınmazın mezarlık yeri olarak kullanılmak şartı ile Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na devrinin görüşülmesi, Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğin 9, 10 ve 11. maddesi gereğince dolu kadro değişimi yapılmasının görüşülmesi” maddeleri oy birliği ile kabul edilirken, ek gündem ve 8. maddesi olan “Belediyemiz mülkiyetinde bulunan ilçemiz Başpınar Mahallesi 1271 ada 3 numaralı parselin Hendek İlçe Halk Kütüphanesi olarak kullanılabilmesi amacıyla Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne devir işleminin görüşülmesi” maddesi oy çoklu ile kabul edildi.

Meclis sonunda konuşan Başkan Babaoğlu alınan tüm kararların Hendek’e hayırlı olmasını diledi.

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR