Fısıltı HABERLERİ
HV
29 MART Cuma 09:41
1 Advert

İl Millî Eğitim Müdürü Savaşçı, TEKNOFEST 2022 Türkiye Üçüncüsü Öğrencilerimizle Buluştu.

İl Millî Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, Serdivan Kaymakamı Ali Candan ile birlikte TEKNOFEST 2022’de Türkiye üçüncüsü olan Şehit Yılmaz Ercan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ile bir araya geldi.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 06-09-2022 17:00   Güncelleme : 06-09-2022 17:02
İl Millî Eğitim Müdürü Savaşçı, TEKNOFEST 2022 Türkiye Üçüncüsü Öğrencilerimizle Buluştu.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yürütücülüğünde düzenlenen TEKNOFEST KARADENİZ'e katılan projeler arasında Sakarya Serdivan Şehit Yılmaz Ercan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerimizden Hilal Mollaoğlu, Sevdegül Sezer, Hakan Çarıkcı, Hafsanur Şirin, Rana Fidancı, Selin Doğa Güneş, Meryem Ergün, öğretmenleri İbrahim Yıldız danışmanlığında geliştirdikleri akıllı sera da bulunuyor.

Mobil uygulamalar kullanarak hem seracılığı artırmak hem de zamandan tasarruf ederek kendi seralarını yapmalarını hedefleyen proje ile öğrencilerimiz ilimizin gurur kaynağı oldu. 

Şehit Yılmaz Ercan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerimizin tasarım ve üretimleri kendilerine ait olan projelerini inceleyen İl Millî Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, Sakarya’mıza kazandırdıkları başarıları dolayısıyla başta öğrencilerimiz olmak üzere danışman öğretmenleri İbrahim Yıldız ve okul idaresini tebrik etti.

Daima üreten, çalışkan ve yeni başarılara imza atan öğrencilerimize desteklerinin süreceğini belirten Savaşçı, “Sakarya’mızda Valiliğimiz himayesinde Bilim Sakarya projemizle bilime yön veren projelerin ve teknolojik araçların geliştirilmesi bizleri çok memnun ediyor. Elde edilen bu başarı hepimizi gururlandırdı” dedi.

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR