Fısıltı HABERLERİ
HV
24 NİSAN Çarşamba 16:10

İstanbul'da Okmeydanı Semt Evi'nin açılışı yapıldı

Türkiye Komünist Partisi'nin ülke genelinde açtığı dayanışmanın ve aydınlanmanın adresi semt evlerine İstanbul'da bir yenisi eklendi. Okmeydanı Semt Evi Pazar günü yapılan açılışla faaliyetine başladı.

SİYASET
Giriş Tarihi : 09-01-2023 19:20
İstanbul'da Okmeydanı Semt Evi'nin açılışı yapıldı

"Mücadeleyi emekçi mahallelerin köklerinden silemezler"

Aydemir Güler ise Okmeydanı'nın geçmişte sanayileşmenin arttığı yıllarda işçi ve gecekondu semti olarak kurulduğunu ve bu kuruluş mantığına uygun olarak burada yaşayanların hakkını arayan, mücadele eden, boyun eğmeyen insanlar olduğunu ancak buranın son birkaç on yılda İstanbul'un başka yerlerinde olduğu gibi ülkenin dönüşümüne tanıklık eden yerlerden birisini haline getirildiğini söyledi. Okmeydanı, Gazi, 1 Mayıs Mahallesi gibi emekçi mahallelerine bilinçli olarak uygulanan yozlaştırma politikasından söz eden Güler, buna rağmen bu mahallelerin köklerinde var olan mücadele dinamiğini ortaya çıkarmak için de semt evleri açtıklarını ifade etti.

Berkin'in babası Sami Elvan da açılışa katıldı

Berkin Elvan'ın mahallesi Okmeydanı'ndaki açılışa Berkin'in babası Sami Elvan da katıldı. Açılışta konuşma yapan Elvan, "Bu ülkede biz de söz sahibi olmak istiyoruz ve önümüzdeki dönemde olacağız. Hiçbir ayrım olmaksızın kardeşçe bir arada yaşamak için mücadelemizi sürdüreceğiz." diye konuştu.

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR