Fısıltı HABERLERİ
HV
29 MART Cuma 16:00
1 Advert

İSTANBULLULAR LALE İLE YENİDEN TANIŞIYOR “Tarihi Mirasımız: Lale”

“Tarihi Mirasımız: Lale” projesi kapsamında İstanbul Lale Vakfı tarafından 600 bin lale hediye edilmesi planlanıyor İstanbul Lale Vakfı, İstanbul’da lalenin görünürlüğünü artırmak amacı ile “Tarihi Mirasımız: Lale” projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında, lale çiçeğinin açtığı nisan ve mayıs aylarında devlet müzelerini ve kültür merkezlerini gezen misafirlere lale hediye edilecek.

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 10-04-2023 10:05
İSTANBULLULAR LALE İLE YENİDEN TANIŞIYOR “Tarihi Mirasımız: Lale”

Proje, Türk ve İslam Eserleri Müzesi’nde Müze Müdürü Ekrem Aytar ve İstanbul Lale Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Salih Arslan tarafından başlatıldı. Önümüzdeki günlerde Dolmabahçe Sarayı, Topkapı Müzesi, Atatürk Kültür Merkezi gibi mekanlarda da lale dağıtılacak. Lale soğanı ekim dönemi olan eylül ve ekim aylarında da ziyaretçilere lale soğanı hediye edilecek.

Lale, İstanbul’un simgesi olarak kabul edilen bir bitki. İstanbul lalesi özellikle 16. yüzyılın ikinci yarısı ile 18. yüzyıl arası en parlak dönemini yaşamış. Badem şekli çiçeği ve hançeri sivri yaprakları ile Avrupa lalelerinden çok farklı olan İstanbul lalesi 19. yüzyılda yok olmuş. İstanbul Lale Vakfı, lalenin bir Türk çiçeği olduğu olgusunu ulusal ve uluslararası düzeyde pekiştirmek, ülkemizde yeniden bilinirliğini artırmak, üretimini yaygınlaştırmak üzere çalışıyor. Vakıf, Lale Festivali ile aynı dönemde başlattığı “Tarihi Mirasımız: Lale” projesi ile lalenin bilinirliğini artırmayı hedefliyor.

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR