Fısıltı HABERLERİ
HV
20 NİSAN Cumartesi 01:13

Kadına Şiddet

Demokrat Parti Sakarya İl Başkanı Zafer Adalet’ten “Ailenin Korunması ve Kadına Şiddetin Önlenmesine” dair açıklama:

SİYASET
Giriş Tarihi : 21-03-2023 11:32
Kadına Şiddet

Özellikle son zamanlarda, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Şiddetin Önlenmesine dair kanuna karşı bir direnişi anlamak mümkün değildir. Bu kanunla kadınlar ve çocuklara karşı uygulanan şiddet karşısında Uluslararası Sözleşmeler, Avrupa Konseyi Sözleşmesi ve yürürlükteki diğer kanuni düzenlemeler esas alınır.

 

Bizim iktidarımızda ilk icraatlarımızdan birisi “İstanbul Sözleşmesi”ne hayatiyet kazandırmak olacaktır.

 

Mustafa Kemal Atatürk “Kadınlarını geri bırakan toplum, geride kalmaya mahkumdur” demiştir. Kadınlarımızın iş ve sosyal hayatta olmasını istemeyen insanları anlamak mümkün değildir.

 

6284 sayılı kanunun amacı; şiddete uğrayan veya şiddete uğrama tehlikesi bulunan kadınların, çocukların, aile bireylerinin ve tek taraflı ısrarlı takip mağduru olan kişilerin korunması ve bu kişilere yönelik şiddetin önlenmes amacıyla alınacak tedbirlere ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.

 

Bu kanun kapsamında kadınlara yönelik cinsiyete dayalı şiddeti önleyen ve kadınları cinsiyete dayalı şiddetten koruyan özel tedbirler ayrımcılık olarak yorumlanamaz.

 

Kadınlar, aile ve çocukların haklarını daha iti koruyabilmek ve onlara hakettikleri değeri verebilmek adına Aile ve Sosyal Hzimetler Bakanlığını “Kadın, Aile ve Çocuk Bakanlığı” şeklinde yeniden yapılandıracağız.

 

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR