Fısıltı HABERLERİ
HV
28 NİSAN Pazar 06:46

Karagöz Göklerde’ binlerce öğrenciyle buluşuyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ilk gösterimini açık hava etkinliklerinde yapan ve çok beğenilen gölge oyunu ‘Karagöz Göklerde’yi tüm ilçelerde ilkokul öğrencileriyle buluşturuyor. Kaynarca’da ilkokul öğrencileriyle buluşan Karagöz ve Hacivat gölge oyunu turnesine Karapürçek ile devam edecek.

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 20-09-2023 13:03   Güncelleme : 20-09-2023 23:20
Karagöz Göklerde’ binlerce öğrenciyle buluşuyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından, ilk olarak açık hava etkinliklerinde gösterimi yapılan ‘Karagöz Göklerde’ isimli tiyatro oyunu bu kez tüm ilçelerde ilkokul öğrencileri ile buluşuyor. Günümüz kahramanlarının harmanlanarak hazırlanan yeni oyunda, uçmayı başaran Hezarfen Ahmed Çelebi’den başlayarak havacılığımızın gelişmesinde katkısı bulunan Vecihi Hürkuş ve nice önemli isimler bu oyunla gelecek nesillere aktarılıyor.

 

Karagöz’ün uçuş maceraları

Tiyatro Sanatçısı Seçkin Bayramoğlu’nun sunduğu ‘Karagöz Göklerde’ oyununun ilk gösterimi Kaynarca’da Mimar Sinan İlkokulu ve Atatürk İlkokulu’nda oynandı. Öğrencilerinin yoğun katılım gösterdiği gölge oyununda Hacivat’la birlikte uçmaya karar veren Karagöz’ün, oyunda kendi yaptığı paraşütle şehrin belli noktalarından uçuşlar yaparken yaşadıkları olaylar heyecanlı bir şekilde aktarılıyor. Günümüz havacılık teknolojisinin geçmişten gelen ilhamla hayat bulduğunu anlatan gölge oyunu öğrencilere keyifli bir atmosfer oluşturdu.

 

Gelecek yeni nesillerin

Konu ile ilgili Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Tiyatro sanatçısı Seçkin Bayramoğlu’nun yazıp yönettiği ‘Karagöz Göklerde’ isimli tiyatro oyunumuzla amacımız kültürel ve manevi zenginliklerimizin yaşatılması, tarihimizdeki kahramanları tanıtarak geleceğimize ışık tutmak ve gelecek nesillere keyif verici bir şekilde aktarmak. Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde ilk gösterimini Kaynarca’da gerçekleştirdiğimiz gölge oyunumuz, 20 Eylül’de Karapürçek, 25 Eylül’de Hendek, 28 Eylül’de Kocaali’de ilkokul öğrencileri ile buluşacak. Gölge oyunumuz tüm ilçelerde periyodik olarak devam edecek” ifadelerine yer verildi.

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR