Fısıltı HABERLERİ
HV
29 NİSAN Pazartesi 14:59

LANLAKO GENÇLİK BULUŞMASI İL ORMANI’NDA GERÇEKLEŞTİ

Anadolu Gençlik Derneği Sakarya Şubesi tarafından düzenlenen Lanlako Gençlik Buluşması’nda ses sanatçısı Ammar Acarlıoğlu gençlerle buluştu.

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 31-07-2023 11:38
LANLAKO GENÇLİK BULUŞMASI İL ORMANI’NDA GERÇEKLEŞTİ

Anadolu Gençlik Derneği Sakarya Şubesi LANLAKO Gençlik Buluşmasını Sapanca İl Ormanı’nda gerçekleştirdi. Bu yıl ikincisi düzenlenen program katılımcıların beğenisini kazandı. Ses sanatçısı Ammar Acarlıoğlu ezgi ve marşları ile programa renk kattı. Gençler Acarlıoğlu’nun parçalarına eşlik ederek keyifli bir gün geçirdiler. Piknik havasında gerçekleşen programda yemek ikramı yapılırken programda çeşitli aktiviteler yer aldı. Program sonunda geçtiğimiz aylarda ortaokullar düzeyinde yapılan Siyer-i Nebi Yarışmasının ödülleri takdim edildi.

 

KARDEŞLİK VURGUSUNA İHTİYACIMIZ VAR

Programın açılışında konuşan Anadolu Gençlik Derneği Sakarya Şube Başkanı Celal Aydın, yaz günlerinde faaliyetlerine hız kesmeden devam etmenin önemine dikkat çekerek, “Okullar tatile girer girmez Yaz Etkinlikleri ile yaz sezonuna giriş yaptık. Hamdolsun geçtiğimiz hafta gerçekleşen final programı ile her günü etkin bir yaz etkinlikleri programını daha nihayete erdirdik. Hemen akabinde LANLAKO Gençlik Buluşması ile siz değerli kardeşlerimizle buluşmuş olduk. Burada böyle samimi ve güzel bir atmosferi oluşturan gençlerimize çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bizler kırmayıp programımıza iştirak eden değerli ağabeyimiz Ammar Acarlıoğlu’na şükranlarımı sunuyorum” dedi.

 

GENÇLİK, EN KIYMETLİ HAZİNEMİZDİR

Gençlik ile ilgili değerlendirmeler yaparak sözlerine devam eden Aydın, “Gençlerimizin her biri bizim için birer hazinedir. Her biri, bütün varlığıyla bizim için son derece kıymetlidir. Bizim için genç demek, Allah’ın dağlara yüklediği fakat dağların bile kaldıramadığı o kutsal emaneti omuzlarında, yüreğinde, zihninde taşıyarak insanlığa faydalı olmaya gayret eden insan demektir” ifadelerini kullandı.

 

İSLAM, KARDEŞLİK İLKESİNİ İNSANLIĞA KAZANDIRMIŞTIR

İslam’ın insanlığı en büyük katkılarından birinin kardeşlik ilkesi olduğunu vurgulayan Aydın, “İslam’ın ayaklar altına aldığı ırkçılığı bugün baş üstünde taşımaya çalışan ve bununla abad olacağını zanneden kesimler, hem kendilerine zarar verirken hem de insanlık tarihinde bir kara leke olarak yer alıyorlar”

 

KENDİ GÜNDEMLERİMİZE DÖNMELİYİZ

“Zor günler yaşıyoruz. Gün geçmiyor ki uykularımızı kaçıracak bir haberle karşılaşmamış olalım. Her gün başka bir gündemle karşılaştığımız bu günlerde kendi gündemlerimizi unutur olduk. Hatta daha ileri gidelim. Kendimizi unutur olduk. Ailemizi, anne babamızı, evlatlarımızı, komşumuzu unutur olduk.

 

Anadolu Gençlik Derneği olarak yaptığımız çalışmaların temelinde bu soruna cevap aramak yatmaktadır. Bizler yeniden hatırlamanın bayraktarlarıyız. Kim olduğumuzu nereden gelip nereye gittiğimizi hatırlamalıyız. Bu topraklardaki sorumluluklarımızı hatırlamalıyız.”

 

ETKİNLİKLER KIŞ DÖNEMİNDE DEVAM EDECEK

Bu kapsam da sadece yazın değil kış döneminde de çalışmalarımıza devam edeceğiz inşallah. Hazırlıklarımız tamam. Ortaokul öğrencilerimizle kâşif gruplarında, liseli öğrencilerimizle karavan gruplarımızla eğlenirken öğrenmeye devam edeceğiz. Yaz Etkinliklerinde olduğu gibi planlı programlı bir eğitim modelimiz var. Okullar başladığında hafta sonları öğrencilerimizle olmaya devam edeceğiz.

 

O’NU ÖRNEK ALMAK HAYAT GAYEMİZ

Siyer-i Nebi yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyelerini takdim ederken yarışmasının önemine dikkat çeken Celal Aydın, “Öncelikle yarışmada dereceye girerek ödülleri almaya hak kazanan kardeşlerimi kutluyorum. İnşallah bundan sonraki hayatlarında çok daha büyük başarılara imza atarlar. Anadolu Gençlik Derneği olarak Siyer-i Nebi yarışmasını çok önemsiyoruz. İnsanda fıtrî olarak mevcut bulunan taklit temayülü, şahsiyeti şekillendiren en mühim nedenlerden biridir. Bu sebeple insanın eğitimi de ona müspet veya menfi numuneleri taklit ettirmekten başka bir şey değildir. İslâm’ı öğrenip yaşamak isteyen için en güzel örnek efendimizdir. Efendimizin hayatı, zaman ve mekânı hesaba katmadan bütün Müslümanlar tarafından mutlaka izlenmesi gereken bir modeldir. Efendimizin hayatını bilmek, İslâm’ı, teoriden pratiğe dönüştürür ve onu diğer ahlâkî sistemlerden üstün kılar. Diğer bir ifadeyle, İslâm hakkında teorik bilgilere sahip olan bir Müslüman, O’nun hayatını öğrenerek müşahhas bir İslâm tasavvuru kazanır. Bu sebeple her yıl Efendimiz’i (sav) gençlerin gündemine sokabilmek için bu yarışmayı tertip ediyoruz. İnşallah çok daha fazla gencimiz Peygamberimizi tanıyacak ve onu örnek alacaktır.

 

Ödül töreninin ardından çekilen toplu fotoğraf ile program nihayete erdi.

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR