Fısıltı HABERLERİ
HV
29 NİSAN Pazartesi 02:05

MASKOT KÂŞİF SAKARYA SOKAKLARINDA

Anadolu Gençlik Derneği Sakarya Şubesi’nin, düzenlediği Yaz Etkinlikleri birbirinden farklı etkinliklerle hız kesmeden devam ediyor. Maskot Kâşif öğrencilerin ve şehir sakinlerinin büyük ilgisiyle karşılandı.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 22-07-2023 10:27
MASKOT KÂŞİF SAKARYA SOKAKLARINDA

Anadolu Gençlik Derneği Sakarya Şubesi’nin, düzenlediği Yaz Etkinlikleri birbirinden farklı etkinliklerle hız kesmeden devam ediyor. Son olarak Maskot Kâşif öğrencilerin ve şehir sakinlerinin huzuruna çıktı. Şehirde yaşayanların büyük ilgisiyle karşılanan Maskot Kâşif ve yaz etkinliklerine katılan öğrenciler şehrin ileri gelenlerini ziyaret ettiler.

 

ÖZELLİKLE ÇOCUKLAR YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Maskot Kâşif kostümünü giyerek şehrin sokaklarını dolaşan Anadolu Gençlik Derneği Erenler Liseler Komisyonu Üyesi İsmet Ege Musluoğlu: “Yazın en sıcak günlerinde bu kostümle dolaşmak gerçekten çok zor oluyor. Gezdiğimiz yerlerde çocukların ilgisi ile karşılaşınca yorgunluğumuz son buluyor. Yaz etkinliklerinde derslerimizi monotonluktan kurtarmaya çalışıyoruz. Maskot Kâşif bizler için bu anlamda çok faydalı oldu. Bazen derslerde bazen de teneffüslerde öğrencilerle beraber oluyorum. Öğrencilerimiz yaz etkinliklerine severek isteyerek geliyor. Arzuladığımız eğitim ortamını oluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Benim içinde farklı bir deneyim oldu. Bu genç yaşımda bu tarz etkinliklerin içerisinde yer almanın ileride hayatıma katkıda bulunacağına inanıyorum.” dedi.

 

ÖZEL KİTAPÇIK HAZIRLANDI

Etkinlikler için özel kitapçık hazırladıklarını ifade eden Anadolu Gençlik Derneği Sakarya Şubesi Yaz Etkinlikleri Genel Sorumlusu Muhammet Öztopaloğlu, “Yaz Etkinlikleri için arkadaşlarımızla çok ciddi bir hazırlık yaptık. Birçok toplantı ve yoğun çalışmanın sonunda hem velilerimizin hem de öğrencilerimizin istifadesine sunduğumuz kaliteli bir program ortaya çıktı. Etkinliklerimize katılan öğrenci ve velilerimiz en başta ne ile muhatap olduklarını biliyorlardı. Hazırladığımız kitapçık sayesinde sistemli bir eğitim veriyoruz.

 

Değerler Eğitimi, Örnek Şahsiyetler, Gönül Coğrafyamız, Adab-ı Muaşeret, Ayet, Hadis ve Şiir ezberleri olmak üzere birçok alan da haftalık eğitimler veriyoruz. Her hafta belirttiğimiz bu alanların içeriklerini değiştiriyoruz. Bu sayede öğrencilerimiz ciddi bir eğitimden geçmiş oluyorlar.”

 

MASKOT KÂŞİF HAVAMIZI DEĞİŞTİRDİ

Maskot Kâşif’in yaz etkinliklerinin havasını değiştirdiğini belirten Öztopaloğlu: “Öncelikle İsmet Ege kardeşime çok teşekkür ediyorum. Bu sıcak yaz günlerinde gönüllü olarak bu görevi üstlendi. Öğrencilerimizin mental olarak yorulmaya başladığı bu günlerde neşemizi arttırdı. Öğrencilerimizde farkındalık oluşturdu. Şehirdeki büyüklerimizi elimizden geldiğince ziyaret etmeye gayret ediyoruz. Çok güzel tepkilerle karşılaştık. En önemlisi ise öğrencilerimizin dikkatini çekebilmemiz oldu. Her bir evladımız etkinlerimize severek ve isteyerek geliyor. Bu ortamın oluşmasına vesile olan herkese çok teşekkür ediyorum.”

 

DESTE VEREN GÖNÜL DOSTLARINA TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Yaz etkinliklerimizi Ahmet Akkoç İlköğretim Okulu, Ali Dilmen İlköğretim Okulu ve Sakarya Anadolu Lisesin’de yapıyoruz. Okullarda bu imkânları bize tanıyan İl Milli Eğitim Müdürümüz Ebubekir Sıddık Savaşçı hocamıza ve kıymetli okul müdürlerimize teşekkür ediyoruz. Süreç içerisinde öğrencilerimize yemek ikramında bulunan Osmanlı Döner Sahibi Ali Okutulmuş ağabeyimize, Kebapçızade Sahibi Bayram Budak ağabeyimize, Beylik Kebap Sahibi Yunus Karasu ağabeyimize ve Eren yemek sahibi Adnan ağabeyimize şükranlarımızı sunuyoruz. Son olarak Poyrazlarda piknik yapma imkanı sağlayan Yusuf Çolak ağabeyimize teşekkür ediyoruz.

 

Şehrimizin her kademesinden destek aldık. Bu güzel programın hazırlanmasında emeği geçen herkese ayırı ayrı teşekkür ediyoruz. Şehir gezisi ve diğer aktivitelerde bizlere desteğini esirgemeyen Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce'ye, Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu’ya, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar'a teşekkür ediyoruz. Bizleri tercih edip öğrencilerini gönderen kıymetli velilerimize ve bu gençlerimize eğitim veren hocalarımıza Sakarya halkıyla buluşmamızı sağlayan basın mensuplarına teşekkür ediyoruz.”

 

KAPANIŞ PROGRAMINA HERKESİ BEKLİYORUZ

Yaz etkinlikleri kapanış programı hakkında bilgi veren Öztopaloğlu: “Beş hafta boyunca öğrencilerimize aktardığımız bilgilerin sahnede tiyatro, şiir ve ezgilerle yorumlayacağız. Arkadaşlarımız çok sıkı çalışıyorlar. İnşallah güzel bir program olacak. Tüm hemşerilerimizi 28 Temmuz Cuma Akşamı saat 18:54’te Atatürk Kültür Merkezi (AKM)’ne davet ediyorum. Hep beraber evlatlarımızın heyecanına ortak olacağız.” dedi.

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR