Fısıltı HABERLERİ
HV
23 NİSAN Salı 14:56

Mekke'nin Fethinin 1392. yıl dönümü Sakarya'da Biüyük Bir Coşkuyla kutlandı

Bu yıl Mekke’nin Fethi coşkusu Adapazarı Atatürk Kapalı Spor Salonunda yaşandı. Programa Sakarya halkı büyük bir teveccüh gösterdi. Halk ellerinde bayraklarıyla fetih coşkusuna eşlik ediyordu. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan SAYAR, Türk Fırıncılar Fed. Başkanı Halil İbrahim BALCI, Saadet Partisi İl Başkanı Hasan ZENGİN, Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Hidayet KAYA, MÜSİAD Başkanı İsmail FİLİZFİDANOĞLU, Hak-İş Şube Başkanı Mehmet Mesud GÖKDEMİR, Memur-Sen Şube Başkanı Murat MENGEN, Şuurlu Öğretmenler Başkanı Fatih CİNGÖZ, Yedi Hilal Şube Başkanı Yaşar ŞAHİN, İlim Yayma Cemiyeti Şube Başkanı, Ali ALDEMİR, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Ömer ARSLAN, Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Abdullah AYHAN, Yeniden Refah Partisi Yürütme Kurulu Üyesi Cafer AZAKLI, Adapazarı Belediyesi Başkan Yardımcısı Hilmi KIZILCIK, Türk Kızılayı Şube Başkanı Cevdet Koç salonun protokol üyeleriydi.

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 01-01-2023 15:04
Mekke'nin Fethinin 1392. yıl dönümü Sakarya'da Biüyük Bir Coşkuyla kutlandı

Program saat 19:54’te başladı. Açılış sela, ezan ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle yapıldı. Selayı Ahmed Seyda CESUR, Ezan-ı Muhammediye’yi Ahmed Seyda CESUR ile Hasan Basri İNCE, Kur’an-ı Kerim tilavetini Enes Yusuf ALTUNTAŞ gerçekleştirdi. Bu güzel açılışın ardından Sakar’ya AGD’nin hazırlamış olduğu sinevizyon gösterisine geçildi. Gösteriden sonra Sakarya AGD şube başkanı Celal AYDIN açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye geldi. Aydın;

“Muhterem Misafirlerimiz,

Mekke’nin Fethi programımıza hoş geldiniz.

Anadolu Gençlik Derneği öteden beri şuurlu, sorumluluklarının farkında, Allah rızası için gayret gösteren bir nesil yetiştirmenin gayretinde olan müstesna bir kuruluştur. Yaptığımız çalışmalar dünyaya, çevreye, insanlara ve kendine karşı sorumluluklarının farkında; tarihine, çağına ve yarınlara duyarlı; kardeşliğin, merhametin, sevginin, bir arada yaşama kültürünün ve adaletin tesisinde gayret eden bir gençlik oluşturmanın çabasıdır.

Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak bizler iyinin, doğrunun, faydalının ve adaletin yeryüzüne hâkim olması mücahedesinde aynı inancı paylaşan her renkten ve ırktan herkesi kardeş bilirken, hangi renkten ve ırktan olursa olsun tüm mazlumların yanında olmayı da kendimize görev addediyoruz.

Muhterem Misafirlerimiz,

Anadolu Gençlik Derneğimizin ilk günden beri geleneksel olarak kutladığı Mekke’nin Fethi Programı bu yıl da tüm Türkiye’de, 81 şubemizde yüzlerce noktada icra edilmektedir. Diğer taraftan biz yılbaşı gecesi eğlencesi adı altında tüm dünya halklarına çirkinliklerin ve kötülüklerin dayatılmasına karşı tavır almanın gerekliliğine ve doğruluğuna inanıyoruz. Siz değerli misafirlerimizin bu gece burada

bizimle bulunuyor oluşu bir kimliğin en güzel şekilde ortaya konulmasıdır. Hepinize katılımınızdan ve duyarlılığınızdan ötürü teşekkür ediyoruz.

Anadolu Gençlik Derneği olarak Aralık ayı içerisinde tüm liselerde Siyer-i Nebi yarışması düzenledik. Bu çalışmada; gençlerimizin Efendimiz (sav)’in ahlakını, mücahedesini yakından tanımlarını hedefledik. Ortaokullarda ülke genelinde oluşturduğumuz Kaşif Grupları ile öğrencilerimizi hem kitapla buluşturuyoruz hem de onlara temel değerlerimizi anlatıyoruz. Hem Lise öğrencileri ile hem de ortaokul öğrencileri ile haftalık sohbet programlarımız devam ediyor. Kitap kritikleri ve sinema günleri ve farklı sosyal etkinlikler bu çalışmaların içerisinde yer alıyor. Bu etkinlikler kapsamında Sakarya MÜSİAD şubesiyle “Prof. Dr. Necmettin Erbakan Robotik Kodlama Atölyesi” çalışması yapılmaktadır. Bu çalışmanın bir meyvesi olarak 17 Aralık Cumartesi günü MÜSİAD binasında “Hayalimdeki Dünya Proje Şenliği” gerçekleştirildi ve toplam 7 proje sunuldu.

Ülkemizin tüm üniversitelerinde her kesimden gence ulaşmak ve onlara inancımızın temel değerlerini anlatmak için bütün gücümüzle çalışıyoruz.

Muhterem Misafirlerimiz,

Biz tüm içtenliğimizle inanıyoruz ki Anadolu Gençlik Derneği, dünyaya yeniden yön verecek gençlik kadrolarının harmanlandığı yerdir. Kendi zamanının tanıklığını yaparak kadim olan iyinin gelenekten geleceğe taşınmasındaki köprü görevimiz sürecektir. İçselleştirdiğimiz değerlerin yeryüzündeki tüm insanların hem birbirleriyle hem de evrenin var oluş gayesiyle barışık yaşamasının yegâne teminatı olduğuna bizim inancımız tamdır. Bu inançla yetimlere, yoksullara, yolda kalmışlara yardım etmeyi görev biliyoruz. Yardımlaşmayı ve paylaşmayı karakter edinmiş, verdikleri sözde duran; her türlü sıkıntılı durumda bile direnip sabreden; kendinin ve yakınlarının aleyhine olsa bile adaleti gözeten bir neslin inşası için çalışıyoruz.

Programımıza katıldığınız için, Anadolu Gençlik Derneğimizin çalışmalarına destek olduğunuz için, bu gecede burada bulunarak bir tavrı en güzel şekilde ifade ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Bu kıymetli programdan en hayırlı şekilde istifade etmenizi temenni ediyorum.

Gecemiz hayırlara vesile olsun.” diyerek konuşmasını yapmıştır.

Açılış konuşmasının ardından Grup Anadolu Gençlik ezgilerini icra etmek üzere sahneye geldiler. Güzel bir ezgi şölenin ardından Kur’an-ı Kerim tilavetlerini gerçekleştirmek üzere Yasir AVCI sahneye

geldi. Salonu bir anda sessizlik ve huşu kapladı. Nu güzel ve davudî okuyuşun ardından Din İşleri Yüksek Kurulu Prf. Dr. Enbiya YILDIRIM günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıktı. Yıldırım;

Sevgili Sakaryalılar;

Bizlere bu akşamı hazırlayan Anadolu Gençlik Derneğine çok teşekkür ederek konuşmalarıma başlamak istiyorum. Ayrıca salonu dolduran genç Sakaryalı kardeşlerime de şükranlarımı sunarım.

Azizi kardeşlerim; Peygamberimizin hayatına baktığımız zaman yaptığı işlerde kullandığı insanların sayısının yaş ortalaması çoğunlukla 15 ile 30 arasıdır. Hep onlarla olmuş, onlara önem vermiş, onları dinlemiş, kısaca onların varlığını kabul etmiş. Bunu ilginç bir örnek vererek anlatalım. Ezan düşmanından Mekke’de müezzin olacak birini çıkarıyor. Bahsettiğim isim Ebû Mahzûre (ra). Bu delikanlı Allah resulü Mekke’yi feth ettikten sonra halen içinde kaynar kazan gibi küfür ve inat kaynıyor. Babası, akrabaları birçokları Müslüman olmuş, o halen bir şeyler söylüyor. Tam anlamıyla iman oturmamış. Efendimiz Taif dönüşü 10 tane delikanlıyla birlikte bir köşede durmuş, bir ikindi namazı müezzin ezan okurken bunlarda 10 delikanlı başlamışlar ezanla dalga geçmeye, (biz olsak nasıl yaparız siz kendinize bir sorun), bir de Resulullah'ın tavrına bakın. Aslında o anda bazı sahabe efendilerimiz 10 tane delikanlıyı bir paylamak istemişler ama Allah Resulü bırakmamış, ezan bitmiş. Birini göndermiş, çağırın şu delikanlıları gelsin demiş. Delikanlılar gelmiş. Allah Resulü (s.a.v.) (kabiliyetleri ortaya çıkaracak, zafiyetleri giderecek, başarıları yönetecek, acıları dindirecek, ne diyecekseniz), biraz önce duydum siz ezan okuyorsunuz, hele bir de benim yanımda okuyun diyerek onlara ezan okutturmaya başlar. Korkularından Allah Resulü’nün huzurunda ezan okumaya başladılar. Sıra Ebû Mahzûre’ye (ra) geldiği zaman Efendimiz O’na oku dediği için istemeye istemeye ezan okuyacak, O okudukça efendimiz memnuniyetini ifade edecek. Yüz şekli değişmeye başlayacak. Efendimiz ne güzel okuyorsun, ne güzel okuyorsun deyip teşvik edecek. Sonra aç avucunu diyecek, avucunu birkaç dirhem hediye koyacak yüreğinde var olan İslam'a karşı her türlü kini gidermiş olacak. Sonra diyecek ki bundan sonra Kâbe'nin müezzini sensin. Git diyecek Mekke'nin valisi 18 yaşında bir delikanlı Attâb b. Esîd, O’na deki beni Resulullah Mekke’nin müezzini olarak atadı. Nerden nereye. Vali bile genç!

Gördüğünüz gibi Peygamber efendimizin etrafı genç dolu. Bizim etrafımızda ne kadar var? Varsa bizim yanımızda mı yoksa telefonda, tablette mi? Bunları sorup düşünmemiz gerek.

Ey Sakaryalılar yeni Fatihler, Ebû Mahzûreler çıkacaksa genç kardeşlerimizden çıkacak. Onları da biz yetiştireceğiz. Lütfen onlara sahip çıkalım, güzel örnek olalım. Sağlıcakla kalın.

Yıldırım’ın konuşmasından sonra Mehteran takımı sahne aldı. Mehteranın çoşkulu gösterisinin ardından Erenler Kaşif Grubu “Örnek Şahsiyetler” tiyatro oyununu oynadı. Bu oyundan sonra Sinevizyon gösterisine geçildi. Bu sinevizyondan sonra Serdivan Kaşif Grubu Nurullah GENÇ’in “Uyan Artık Yiğidim” şiiri okudu. Bu şiir salona duygusal anlar yaşattı. Bu yaşanan güzel ve anlamlı anların ardından Siyer-i Nebi Sınav ödüllerine geçildi. Sınavda dereceye giren öğrenciler sahneye çağrılarak ödülleri verildi. Bu gecenin en güzel hediyelerinden biri olan Umre çekilişine sıra geldi. Bu geceye iştirak edenler arasında çekiliş yapıldı. Bu güzel hediyeyle program sona erdi.

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR