Fısıltı HABERLERİ
HV
28 NİSAN Pazar 05:19

Mikroplastikler havada bile var.

TÜBİTAK Bilim söyleşileri kapsamında Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hamdi TEMEL Bursa Dr Necla Yazıcıoğlu İlkokulunda “Görünmeyen Tehlike Mikroplastikler” adlı seminer verdi. İlkokul öğrencilerinin yoğun ilgisi ile geçen seminerde çevre bilinci aşılanmaya çalışıldı. Çevre kirliliğinin tüm sağlımızı etkilediği bilgisini veren Temel, son yıllarda çok farklı hastalıklarının türemesinin en önemli nedenlerinden birisinin sağlığımıza dikkat etmememizin nedeni olduğu vurgusunu yaptı. Sağa sola atılan plastiklerin toprakta çözünmesi ile toprağın fiziksel ve kimyasal özelliklerinin değiştiğini ve buda bitkilere, hayvanlara ve en sonunda insanlara zararlı etkiler gösterdiğini söyleyen Temel bu seminerden sonra çevremizi kirletmememiz gerektiği sözünü aldı. “Mikroplastikler havada bile var “ akademik bilgileri veren Sayın Temel artık uç noktalardayız. Akciğerlerimizde bu mikroplastikler var ise denizlerimiz ve topraklarımız kirlendikten sonra havamızı da kirletmişiz bilgisini vererek seminerine devam etti.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 03-11-2023 09:22
Mikroplastikler havada bile var.

Gazlı içeceklerin yerine daha sağlıklı içecekleri içmeleri sözünü alan Temel bol su içmeleri gerektiğini ama pet şişelerden su içerken çok dikkatli olmalarını güneş ışınlarına maruz kalan pet şişelerden su içmemelerini , mümkün olduğunca cam şişeler ve çelik mataralardan su içmeye çalışmalarını ve neden pet şişelerden su içmenin zararlı olduğunu ise kendi yaptığı akademik çalışmalardan örnekler vererek açıkladı.


Bol soru cevaplı geçen seminere öğrenciler aktif olarak katılarak konuya ne kadar ilgili olduklarını gösterdiler.
Öğretim üyesi Temel konuşmasının sonunda “beni sizlerle buluştuğu için TÜBİTAK’a çok teşekkür ederim” sözleri ile tamamladı. Okul müdürü seminerin çok verimli geçtiğini ve kendisinin de bu bilgilerden istifade edeceğini söyleyerek Prof. Dr. Hamdi Temel ve söyleşi sorumlusu Öğretmen Elif Aydemir hocaya teşekkür belgelerini takdim ederek seminer sonuçlandırıldı.

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR