Fısıltı HABERLERİ
HV
27 NİSAN Cumartesi 11:25

MODERN KİLİTİ HIRSIZ AÇAMIYOR, ŞİMDİ MODERN KİLİT ZAMANI ?

Kilit kullanımı günümüzden tam 4 bin yıl öncesine dayanır. Evet yanlış okumadınız ilk kilit günümüzden yaklaşık 4 bin yıl önce Mısır’da kullanıldığı tespit edilmiştir. Peki kilitte bugün ne durumdayız. Değerli olan her şeyimizi kapalı kapılar arkasında sakladığımız eşyalarımız hırsızlığa karşı gerçektende güvende mi? Ya kilitli çekmecelerde sakladıklarımız ? Banka kasaları veya işyerimizde evimizde bulundurduğumuz kilitli çelik kasalar içerisinde olan değerlerimiz hırsızlar tarafından açılıp çalınabilir mi?

TEKNOLOJİ
Giriş Tarihi : 07-11-2023 11:26
MODERN  KİLİTİ HIRSIZ AÇAMIYOR, ŞİMDİ MODERN KİLİT ZAMANI ?

Hepsinin cevabı evet. Hemen hemen tüm kilitler açılabilir. Her hırsız açamayabilir ama her kilit anahtar olmadan da açılır. Tarihi 4 bin yıl kadar eski olan kilitlerin açılmaması için ne yapmak lazım ? Geride kalan bu kadar yılda kilit teknolojisi gelişmedi mi?

Maalesef kilit teknolojisi gelişmedi. Bir tarafı diğer tarafa sürgü mantığı ile açılmaz hale getiren kilit sistemi  hiç değişmedi.

ŞİMDİ MODERN KİLİT ZAMANI ?

Günümüzde küçücük anahtarlar olsa da uzaktan kumandalı veya elektronik şifreli kapılar olsa da sürgü sisteminin ötesine geçemedi. Yani kiliti açmak için bir araç lazım o da anahtar…. Şimdi anahtar olmadan kilit açma zamanı geldi. Anahtar unutma kaybetme derdine son. Çilingirci çağırma derdine son !

Kapıları nasıl mı açacağız?

Kilitli kapıları parmak izimizle açacağız, veya kilitleyeceğiz. Kapıya parmak izimizi tanımlayıp hiç kimse açamayacak. Üstelik kapı kilitlenirken otomatik bir panel bize seslenip, mesela işyerinde kapıdan çıkarken  x şirketinin dosyasını unutma diyecek. İşte size son derece güvenli kilit sistemi ve kapı kilitlenirken, açarken hatırlatma sistemi….

 

Yurtiçi Haberler*YAŞAM*İsteniş Hakan Tüplek 

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR