Fısıltı HABERLERİ
HV
27 NİSAN Cumartesi 09:41

Murat Durak: "Serdivan’ın doğasını bozacak hiçbir beton proje yapmayacağız"

31 Mart seçimleri yaklaşırken Serdivan Belediye Başkan adayları bir bir projelerini açıklıyorken, en ilginç açıklama DEVA Partisi Serdivan Belediye Başkan Adayı Murat Durak’tan geldi: "Serdivan’ın doğasını ve tabiat düzenini bozacak hiçbir beton proje yapmayacağız" dedi.

SİYASET
Giriş Tarihi : 21-03-2024 17:40
Murat Durak:

Yamaç paraşütünün yapıldığı sembol tepelerden biri olan "Kıran Tepe" namı diğer ‘’Paraşüt Tepe’’ olarak adlandıran bölge için açıklama yapan DEVA Partisi Belediye Başkan Adayı Murat Durak, “ AK Parti Serdivan Belediye Başkan Adayı Osman Çelik’in açıklamış olduğu konaklama otel, restoran, asfalt ve betonlama projeleri bu bölgenin doğal çevresine zarar verecek projelerdir" diyerek şu açıklamayı yaptı;

Murat Durak, “Belediye başkanı koltuğuna oturan her başkanın içerisinden bir müteahhit çıkıyor ve her yere beton dökerek, kalıcı esenler yaptıklarını zannederlerken, aslında doğanın güzelliğini ve tabiliğini bozuyorlar. Maalesef bunun da farkında değiller. Biz Kıran Tepenin doğallığını koruyacak, gerekli çevre düzenlemelerini yaparak bu alanın uluslararası yamaç paraşütü festivallerinin yapıldığı ve ayrıca Serdivan‘a has geleneksel festivallerin düzenlendiği bir alan haline getirerek, Serdivan’lı vatandaşlarımızın burada aileleriyle beraber kaliteli ve güzel vakitler geçirmesini sağlayacağız’’ dedi.

"Kıran Tepe'de konaklamaya dair bir projeye gerek yok"

Konaklama yapacak kişilerin şehrin çeşitli yerlerinde bulunan otellerde kalabileceklerini vurgulayan Murat Durak, açıklamasında; "Serdivanlı vatandaşlarımıza burada yapılacak bir konaklama projesinin faydası olduğunu düşünmüyorum. Serdivan‘da ya da Sakarya‘nın herhangi bölgesine evi olan bir kişi gelip burada konaklama yapmaz. Eğer burada amaç il dışından gelen yerli ve yabancı turisti çekmek ise, doğru proje burada yapılacak olan etkinlikler ile Türkiye ve Dünya’ya bu alanı duyurarak, ünlü bir festival alanı haline getirmek ve ilçemize gelen Yerli ya da yabancı turisti şehrin çeşitli yerlerinde ticari olarak konaklama faaliyeti gösteren otellere yönlendirmektir. Biz yapacağımız projelerle hiçbir esnafa rakip olmayacağız esnafı destekleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Kıran Tepe Sakarya’ya bir hediye"

Yamaç paraşütü yapılan alanda bu alanı kullanan profesyonel yamaç paraşütü kulüpleri ile istişare halinde olduğunu, Kulüplerin de bu alanın Allah’ın Sakarya’ya bir hediyesi olduğunu söylediklerini belirten ve Kıran Tepe’nin doğasının korunması, gelecek nesillere miras olarak aktarılması gerektiğini vurgulayan Murat Durak, “Bu alanın doğal güzelliklerini koruyacak ve Serdivanlı vatandaşlarımıza hizmet edecek şekilde çevre düzenlemesini yapacağız” dedi.

Uzungöl örneği

Murat Durak açıklamasında, Türkiye’nin sembollerinden biri olan Uzungöl’de de mevcut iktidar yönetimdeki partilerin, betonlama çalışmaları ile güzelleştirelim derken bu tabiat harikası bölgeye zarar verdiklerini, kültürel ve doğa güzelliği bozulan alanlarda, belediyelerin yanlış kararlarının ve tutumunun bulunduğunu, bu yanlış yönetimden dersler çıkarılarak aynı yanlışların Serdivan’da yapılmaması gerektiğini belirtti.

Şelale Park örneği

Açıklaması sırasında Durak, “Yanlış yatırımların, Belediye’nin bütçesinin yanlış kullanılmasının en büyük örneklerinden biri yine Serdivan bölgesinde bulunan Şelale parktır. Burada yaklaşık 20 yolcu otobüsü alınacak bütçe ile, kimsenin ziyaret etmediği, Şelale fıskiyelerinin çalışmadığı bir alan yaptılar ve bu Serdivanlı vatandaşlarımızın cebinden karşılandı. Biz bu tür yanlış yatırımlar yapmayacağız. Kaynakları en iyi şekilde değerlendireceğiz" dedi.

“Sadece Şelale Park bütçesi ile neler yapılabilirdi"

Murat Durak, Şelale Park yatırımına harcanan paralarla neler yapılabileceğini sıraladı ve bazı örnekler verirken şunları söyledi;

“17 otobüs alıp ulaşıma katkı sağlayabilirdik”

2017 yılında açıklanan rakamlarla yaklaşık 3.5 Milyon Dolar bütçe ile tamamlandığı söylenen Şelale Park bütçesi ile 17 Otobüs alınıp, Büyükşehir Belediyesine hediye edilir, ulaşım sorununa büyük bir katkı sağlanabilirdi.

“Gençlerimize burs verilebilirdi”

Devletin belirlemiş olduğu ve şu an öğrencilere verdiği burs ücretleri ile 6220 Öğrenciye 1 öğrenim yılı boyunca burs verebilirdik. İlkokul çağındaki öğrencilerin beslenme ihtiyacı karşılanabilinirdi. Üniversiteden mezun olan öğrencilere girişimcilik ofisleri kurarak bir sene boyunca elektrik su ve genel giderler alınmayarak işlerini kurmalarına ve iş hayatına adım atmalarını sağlanabilirdi.

“İhtiyaç sahiplerine kira ve erzak desteği sağlanabilirdi”

Avrupa’da başarılı belediyecilik örnekleri var. Almanya ve Avusturya başta olmak üzere bir çok Avrupa ülkesi ihtiyaç sahiplerine kira yardımı, 18 yaşına kadar her çocuğun öğrenimine destek olması için çocuk başına destek ücretleri ve çeşitli ücretler ödenmektedir. Bu bütçe bu amaçla kullanılabilirdi.

“Kadınlarımızın sosyalleşmesi ve iş hayatında yer alması”

Kadınlarımızın sosyalleşmesi ve iş hayatına katkı sağlaması ile alakalı projeler, eğitimler düzenlenebilir ve yine girişimci iş kadınlarımızın iş kurmasına, iş sahası sağlanmasına yönelik masraflar karşılanıp desteklenebilir, kurulacak kadın kooperatifleri ile kadının sosyal ve iş hayatına katılımı sağlanabilirdi.

“Engelli bireylerimize destek”

Engelli bireylerimizin sosyalleşmesi ile alakalı çalışmalar yapılabilir, Engelli Taksi Servisi ile Ücretsiz ulaşımları sağlanabilir, şehrin belli bölgelerinde olmayan engelli tuvaletleri yapılabilir, engelli yolları engelli rampaları, engellileri sosyal hayata kazandıracak projeler desteklenebilir ve kurulacak rehabilitasyon merkezleri ile engelli bireylerimizin sosyal hayata katılımı sağlanabilirdi.

“Yaş almış büyüklerimiz için...”

Yaş almış büyüklerimize hasta bakım evleri, geçici yaşlı otelleri, yaşlıların akranlarıyla zaman geçirebilecekleri sosyal alanlar, onları motive edici kültürel ve tarihsel gezilerin planlanması sağlanabilir, yaşlılarımıza karşı vefa borcumuzu ödeyebilirdik.

“Çiftçilik ve tarım için...”

Çiftçilerimizin, özellikle Kazımpaşa, Beşevler, Esentepe gibi bölgelerdeki yaşayan çiftçi vatandaşlarımıza gübre ve mazot desteği verilebilir, tarımın devamlılığı için ziraat odaları ile birlikte projeler geliştirerek daha verimli tarım yapılması ve buradan elde edilecek mahsulün değerlendirilerek yurt içinde ve yurt dışında pazarlanması ile alakalı kooperatifler kurulabilir ve topraklarımızın daha verimli kullanılması sağlanabilirdi.

Kültür sanat için...”

Serdivan‘daki kafeler Caddesinde yoğunlaşan cafe kültürü aktiviteleri, mahallelere yapılacak olan kültür sanat merkezleri ile halka yaygınlaştırılabilir, büyük kongre salonları tesis edilerek tüm toplum kesimlerinin ortak kullanabileceği, ayrıca tiyatrolar için ve amatör sanatçıların performanslarını sergileyebilmeleri için sahneler yapılabilir, Tiyatroları Özel Okul Konferans salonlarından kurtaracak projeler yapılabilir, tüm öğrenciler için bölüm bölüm ayrılmış büyük kütüphaneler yapılarak bu alanlarda ders çalışmalarına imkan sağlanabilirdi. Hemşeri dernekleri için de sosyal alanlar açılarak, burada oluşturulacak sokaklarda kendi kültür ve sanatlarını, örf ve adetlerini, yemek ve mutfak kültürlerini sergilemeleri sağlanabilirdi.

“Benim projem, hayata dokunmak”

Bugüne kadar hep binaya, betona ve inşaata yatırım yapıldı. Ben belediye başkanı olunca insan hayatına dokunacak projeler yapmak ve onların hayatlarına dokunmak istiyorum. Aziz Serdivan halkının ferasetine güveniyorum ve 31 Mart’ta yapılacak seçimlerde doğru kişiye, Deva Partisi Serdivan Belediye Başkan adayı olarak bana, Murat Durak’a destek vereceklerini samimiyetimle inanıyorum. Önce Allah’a, sonra Serdivan’a güveniyorum” ifadelerini kullandı.

 

Levent CANDANLevent CANDAN

YORUMLAR