Fısıltı HABERLERİ
HV
20 NİSAN Cumartesi 16:35

MÜSİAD Sakarya örnek projesi ile gönüllerde taht kurdu

Müstakil Sanayici İş Adamları Derneği (MÜSİAD) tarafından Serdivan AVM’de gerçekleştirilen örnek bir projede depremzede çocukların yaptığı resimler açık artırma usulü ile satıldı. Müzayede’nin sonunda toplanan yardım depremden etkilenen ailelere aktarılacak.

SİYASET
Giriş Tarihi : 20-03-2023 14:47
MÜSİAD Sakarya örnek projesi ile gönüllerde taht kurdu

MÜSİAD Sakarya Şubesi tarafından düzenlenen Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Sakarya Şube Başkanı İsmail Filizfidanoğlu’nun ev sahipliğindeki Resim Sergisi ve Müzayedeye; Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, SATSO Başkanı Akgün Altuğ, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, Serdivan Belediyesi Başkan Yardımcısı Selvet Karaoğlu, Ekonomi Ticaret Derneği (ETD) Sakarya Şube Başkanı ve TOBB Genç Girişimciler Kurulu İcra Komite Üyesi Şamil Dedeoğlu, Ahde Vefa Derneği Başkanı Mükerrem Koç, TUBİFED Yönetim Kurulu Başkanı , SATSO Meclis Üyesi Necmettin Kırık, AK Parti Sakarya Milletvekili Aday Adayları Lütfi Bayraktar, Büşra Duygu Alptekin, Osman Çelik, Nuri Oktay, SATSO Yönetim Kurulu eski Başkanı Mahmut Kösemusul, Sakarya GİAD adına Genel Sekreter Hasan Alptekin, MÜSİAD Üyesi İşadamları, STK temsilcileri, Sakaryaspor futbolcuları ve çok sayıda davetli ve vatandaşlar katıldı.

 

Müstakil Sanayici İş Adamları Sakarya Şubesi tarafından düzenlenen projeye MÜSİAD Başkanı İsmail Filizfidanoğlu, sergi ve müzayedenin açılış konuşmasında; “Deprem bölgesindeki afetzede vatandaşlara yardımda bulunduk. MÜSİAD olarak ilk günden itibaren deprem bölgesine destek ve yardımlarımızı sürdürüyoruz. O bölge için farklı proje ve desteklerimiz bundan sonra da devam edecektir. Sakarya olarak bu acıyı en iyi biz biliyoruz. Yardım ve destekte de elbette her zaman ön safta yer alacağız. Serdivan AVM’de 3 gün boyunca açık olacak sergide deprem bölgesinde afetzede çocuklar tarafından yapılan resimler sergilenecek. Deprem çocuklarının umut ve acılarını resmettikleri Resimler ise sergi öncesinde açık artırma usulü ile satıldı. Sergi sonu toplanan gelirin hepsi depremden etkilenen afetzedelere aktarılacak” diyerek katılımcılara teşekkür etti.

 

Filizfidanoğlu ardından konuşan Projenin kurucusu Gökçe Rendeci; “Bir yetişkine gidip 'Acın nedir?' diye sorduğumuzda bunu kolaylıkla anlatabiliyor. Ama bir çocuğa 'Acını ya da duygularını tarif et' demek çok zor bir şeydi bizim için. Biz çocukların gerçek duygu ve düşüncelerini nasıl öğrenebiliriz diye bir yola çıktık. Bu düşünceyle beraber bir beyaz kağıt yanında da giderken götürdüğümüz pastel boyalarımızla çocuklarımızın resim yapmalarını istedik. Yaptıkları resimlerde gerçek duygularını yansıtmalarını istedik. Siyah boya kullanmalarını istemedik açıkçası. Bunu oyunun bir kuralı olarak anlattık onlara ve sonrasında yaptığımız resimlere Sakarya'ya gelip, burada sergiledik. Gönlü güzel insanlar var şu anda aramızda. Ben bundan çok mutluyum. Çok güzel bağışlar toplanıyor. Bu toplanan bağışların hepsi etkinliğimize katılan çocuklarımıza eşit olarak dağıtılacak. Eğitim hayatlarına katkı sağlamış olacağız. Böylelikle en azından ayaklarına dokunmuş olacağız. Biz bunu hedefliyorduk. Bir gülümsemenin talibi olarak yola çıktık aslında. Çocukların gözünde biz bunu gördük” dedi.

 

Sergi açılışı ardından düzenlenen müzayedeye ilk gün itibarı ile şu isimler açık arttırmaya katıldı. Katılımcıların adeta birbirleriyle yarıştığı, kıyasıya geçen müzayedede; Resim alan ve katkıda bulunanların isimleri ise şöyle oluştu:

 

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ 100 bin TL

MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı İsmail Filizfidanoğlu 75 bin

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce 50 bin TL

Mustafa Mercan, Fatih Kırklar, Adem Hızal 60 bin TL

Mükerrem Koç 54 bin TL

Ahmet Cihan 54 bin TL

MÜSİAD Kadın Sakarya Başkanı Şeyma Tecelli Erbir 50 bin TL

Şamil Dedeoğlu 50 bin TL

Mustafa Tanrıkulu 60 bin TL

Süleyman Filizfidanoğlu 50 bin TL

İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı 35 bin TL

AK Parti Sakarya Milletvekili Aday Adayı Lütfi Bayraktar 25 bin TL

SATSO Yönetim Kurulu eski Başkanı Mahmut Kösemusul 25 bin TL

Fatih Duman 25 bin TL

Genç MÜSİAD 25 bin TL

Sakarya GİAD adına Genel Sekreter Hasan Alptekin 25 bin TL

AK Parti Sakarya Milletvekili Aday Adayı Osman Çelik 25 bin TL

Özcan Nalbant 25 bin TL

Göktuğ Tozan 25 bin TL

Ahmet Cihan 20 bin TL

Yunus Kuleci 25 bin TL

Kenan Karaca 25 bin TL

Recep Sandıkçı 25 bin TL

Erdal Gökbayrak 25 bin TL

Fatih Emre Koç 25 bin TL

Burhan Aydoğan 25 bin TL

Sakaryaspor’lu Futbolcular 15 bin TL

AK Parti Sakarya Milletvekili Aday Adayı Nuri Oktay 10 bin TL

HABER; Meltem SÜT / Gürkan Can KAYA

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR