Fısıltı HABERLERİ
HV
28 NİSAN Pazar 06:56

MÜZİSYENLER DERNEĞİNİN, AFYON’DA YILDIZI PARLIYOR

2023 yılında Afyon’da kurulan Müzisyenler ve Mahalli Sanatçılar Derneği Başkanı Yusuf Aladaş ile söyleşimiz. AFYONKARAHİSAR MÜZİSYENLER VE MAHALLİ SANATÇILAR DERNEĞİ NE ZAMAN KURULDU ? Afyon’da kurulan Müzisyenler ve Mahalli Sanatçılar Derneği 27 Nisan 2023 yılında kurulmuş yeni bir dernektir.

MAGAZİN
Giriş Tarihi : 03-11-2023 09:54
MÜZİSYENLER DERNEĞİNİN, AFYON’DA YILDIZI PARLIYOR

DERNEK YÖNETİMİNDE KİMLER, HANGİ GÖREVLERDE YER ALIYOR?

Öncelikle tüm arkadaşlarımızın başarılı çalışmalarının toplumda değer kazanması için çalışıyoruz. Üyelerimizin görevlendirmesiyle,

Başkan :  Yusuf Aladaş,

Başkan Yardımcısı : Rıfat Okumuş

görev almıştır.

MÜZİSYENLER DERNEĞİNİN AMACI NEDİR?

Derneğimizin Amacı, Afyon’da Müzisyenlik ve mahalli Yöresel Sanatçılık yapanve müziğe sanata gönül verip hizmet edenleri dernek çatısı altında toplamaktır. Birlik ve beraberliği sağlamak esas amacımızdır. Üyelerimiz için kurs ve eğitimler düzenleyerek mesleki bilgi ve eğitimleri tamamlamak istiyoruz.

DERNEĞİNİZİ NASIL TANIMLARSINIZ?

Derneğimiz anlayışında kültürel sanatla ilgilenenler, şarkı okuyanlar, müzik enstrümanı çalabilenler sanatçıdır. Düğünler harici şarkı türkü söylemeye çalışan Kadın-Erkek şiir yazıp, beste ile uğraşan etkinliklerde  türkü söyleyen kültür halk oyunları  folklör oynayıp etki sağlayan icra edenler sanatkardır. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘’Her insan her şeyi yapar ama sanatkar olamaz’’ sözü ile bir de ‘’müzik ruhun gıdasıdır,sözü insanları ruhen dinlendirir’’ diyoruz.

BU GÜNE KADAR DERNEK HANGİ ETKİNLİKLERDE YER ALDI

Kısa bir süre önce kurulmasına rağmen derneğimiz başarılı çalışmalar yapmıştır. Bu da derneğimizin uzun soluklu ve başarılı çalışmalar ile bizleri amaçlarımıza ulaştıracaktır. Mesela, Beyazay Derneği, Gül Anneler Derneği etkinliklerinde müzik çalışmaları yaptık. Bunun yanı sıra depremde zarar gören ve Afyon’da müzik yaşamını devam ettiren bir meslektaşımız için beyaz eşya ve gıda yardımında bulunduk.Zafer Bayramı kapsamında T.C.D.D. tüm izleyicilerin muhteşem değerlemesi ile beğeni kazandığımız bir konser çalışmamız daha oldu.

Yeni kurulmasına rağmen bu kadar çok etkinlik yapan ve davetlerde yer alan derneğimiz değerli çalışmalarına devam etmektedir. 

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR