Fısıltı HABERLERİ
HV
28 NİSAN Pazar 13:40

NACİ GÖRÜR’ÜN “DEPREM DİRENÇLİ KENTLER” KAMPANYASINA CHP’Lİ GAZİ AKINCI’DAN DESTEK

Naci Görür’ün başlattığı “Deprem Dirençli Kentler” kampanyasına CHP Dikili Belediye Başkan Aday Adayı Gazi Akıncı’dan destek açıklaması geldi. Açıklamasında 6 Şubat ve İzmir depremlerine de değinen Akıncı, “Halkımızın desteğiyle ve bilimin bize gösterdiği yol sayesinde, Dikili’de de Türkiye’nin diğer yerlerinde de bir daha böyle bir acının yaşanmasına izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

SİYASET
Giriş Tarihi : 18-01-2024 10:30
NACİ GÖRÜR’ÜN “DEPREM DİRENÇLİ KENTLER” KAMPANYASINA CHP’Lİ GAZİ AKINCI’DAN DESTEK

CHP Dikili Belediye Başkan Aday Adayı Gazi Akıncı sosyal medyadan yaptığı açıklamada, deprem hakkında yaptığı çalışmalarla ve açıklamalarla tanınan Jeolog Prof. Dr. Naci Görür’ün başlattığı “Deprem Dirençli Kentler” kampanyasına destek verdiğini açıkladı. Akıncı yaptığı açıklamada, geçtiğimiz yıl 6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş depremlerini ve 2020’de yaşanan İzmir depreminde yaşanan ihmalkarlıkları da hatırlatarak, “Halkımızın desteğiyle ve bilimin bize gösterdiği yol sayesinde, Dikili’de de Türkiye’nin diğer yerlerinde de bir daha böyle bir acının yaşanmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

Açıklamasında, Türkiye’de yaşanan her deprem felaketinin iktidarın ve inşaat sektörünün ortak kötülüğü ve başarısızlığı olarak nitelendiren Akıncı, “Ülkemizde yaşanan her deprem felaketi; bedelini bizlerin ödediği, rant kapısı haline gelmiş inşaat sektörünün ve rantı yiye yiye doymayan iktidar ve küçük ortağına ait belediyelerin bizlere kestiği bir fatura haline dönüşmüş durumda” ifadelerini kullandı.

“Dikili’de ve tüm Türkiye’de rantçılıkla mücadele edeceğiz”

Gazi Akıncı, yerel seçimlerde aday adayı olduğu Dikili’de kendisinin, Türkiye’nin diğer kentlerinde de Cumhuriyet Halk Partisi adaylarının ve belediye başkanlarının, rantçı belediye anlayışıyla mücadele edeceğini belirtti. Akıncı, “Tüm Türkiye’de de diğer adaylarımız vesilesiyle yerel seçimler sürecinde ve kazanılan belediyelerle seçimler sonrasında bu rantçı, insan canını hiçe sayan, insanları birer para kazanma aracı olarak gören anlayışla sonuna kadar mücadele edecek. Hiç kimsenin bundan şüphesi olmasın” diyerek CHP’nin rantçı belediyecilik anlayışıyla topyekün bir mücadele vereceğini işaret etti.

“Deprem Türkiye’nin kaderi değil, asla da olmayacak”

Gazi Akıncı açıklamasında, 2020 yılında İzmir’de yaşanan deprem felaketinin, depreme karşı alınması gereken önlemler konusunda bir ders niteliği taşıdığının altını çizdi. Akıncı, İzmir depreminin ileride yaşanabilecek acıların ve maddi kaybın büyüklüğünü gösterdiğini fakat bunun yeterince önemsenmediğini, “O gün bize rantçılıktan ve ihmalkarlıktan doğan kayıpların verdiği tarifsiz acı ve keder, maalesef yine ve yeniden, cennet ülkemizin başka bir köşesinde tekrar etti” sözleriyle vurguladı.

Akıncı, Geçtiğimiz yıl 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem felaketinin oluşturduğu maddi ve manevi kayıpların da bir kader olmadığını, önlem alındığında ve doğru bir belediyecilik anlayışıyla böyle bir durumun önüne geçilebileceğini, “Tüm Türkiye olarak Hatay’da ve Kahramanmaraş’ta yaşanan depremlerin bize ve bölgede yaşayan vatandaşlarımıza yaşattığı tarifsiz acıların nedenleri olan denetimsizliği, kaçak yapıları, malzemeden kaçıran müteahhitleri ve bunların önünü açan rantçı belediyeleri teker teker ortadan kaldırmamız, bir daha böyle bir ihmalkarlığa izin vermememiz gerektiğine acı tecrübelerle hem fikir olduk” sözleriyle ifade etti.

Akıncı açıklamasına “deprem Türkiye’nin kaderi değil, asla da olmayacak” sözleriyle son vererek depremin doğurduğu hasarın sebebi olarak gördüğü ihmalkarlığa ve rantçılığa karşı mücadelesini sürdüreceğini belirtti.

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR