Fısıltı HABERLERİ
HV
28 NİSAN Pazar 19:02

Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi'ne Yıkım Kararı Çıktı

1992 yılında Çorlu’ya yapılan Namık Kemal Üniversitesi Mühendislik Fakültesi binasının deprem risk raporu çıktı. Depreme dayanıklı olmayan mühendislik fakültesi binasına yıkım kararı çıktı. Mühendislik Fakültesi’nin taşınmasıyla ilgili tartışmalar bir süredir Çorlu’da devam ediyordu. Deprem Risk Raporu’nun beklendiği süreçte rapor geçtiğimiz günlerde çıktı. Raporu göre depreme dayanıklı olmayan mühendislik fakültesi binası yıkılacak. Şimdi ise Mühendislik Fakültesi’nin Çorlu’dan gitmemesi için başta AK Parti Tekirdağ Milletvekili Gökhan Diktaş olmak üzere yetkililer çalışmalar yapıyor. 

gundem
Giriş Tarihi : 04-12-2023 14:06   Güncelleme : 04-12-2023 14:16
Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi'ne Yıkım Kararı Çıktı

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 1992 YILINDA YAPILDI 


Yaşanan depremlerin ardından Namık Kemal Üniversitesi’nin mevcut binalarında deprem analizi yapılmaya başlandı. Namık Kemal Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde de deprem analizi yapıldı. 1992 yılında yapılan fakülte binası deprem analizi sonucu yıkımına karar verildi. Çerkezköy Yolu üzerinde bulunan Çorlu Mühendislik Fakültesi o günden beri öğrencilere hizmet vermeye devam ediyor. 

Mühendislik Fakültesi’nin taşınmasıyla ilgili yaşanan tartışmalarda Çorlu’daki yetkililer ve vatandaşlar fakültenin Çorlu’da kalmasını istiyorlardı. Yıkım kararıyla birlikte yetkililer Çorlu’da uygun bina arayışlarını sürdürüyorlar. Uygun bina bulunduğu taktirde Mühendislik Fakültesi geçici olarak o bina da hizmet verecek ve Süleymanpaşa ilçesine gitmeyecek.

Ancak Öğrenciler Halen Yıkım Kararı Çıkan Deprem Riskli Okul Binasında Eğitim Görmeye Devam Ediyorlar. Bekleme alanları olmadığı için Bu Soğuk Kış Günlerinde Okulun yanında kurulan Çadırda bekliyorlar. Derslere ve Sınavlara Deprem Riski olan fakülte binasında giriyorlar. Depremler Halen devam ederken evinden ailesinden uzakta eğitim gören o kadar öğrenciyi riske atmak hangi vicdanın hangi aklın kararı anlamak mümkün değil. Okulun taşınmasına engel olan yetkililer neden halen geçici ve güvenli bir bina bulma çalışması yapmıyorlar neyi bekliyorlar her an yaşanabilecek şiddetli bir depremde okulun yıkılmasını mı!?

Okullar açılalı aylar oldu ilk sınavlar da bu elverişsiz riskli binada yapıldı.

Bir an evvel yetkilileri göreve davet ediyor, Öğrencilerimizin mağduriyetinin ortadan kaldırılmasını istiyoruz.

Ve Tüm Vatandaşlarımızı Kampanyamıza Katılmaya Davet Ediyoruz.

Gün bitmeden 5 imzaya ulaşalım. Şimdi imzalayabilir misin?
https://chng.it/w6V8CvQt

 

 Çorlu Namık Kemal Üniversitesi Mühendislik Fakültes ÖĞRENCİLERİ adına,

Ayşe Bahar Tunalı

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR