Fısıltı HABERLERİ
HV
28 NİSAN Pazar 01:01

NE GÜZ-EL EV BURSA DOSTLUK GEZEĞİ

Bursa Dostluk Gezeği 'nin konuğu olduk bu akşam. Tarihsel bir doku ile bezenmiş "NE GÜZ-EL EV"de geleneksel gezek kültürü ile müzik dolu dakikalar yaşadık. Dostlarla birlikte olduk. Geleneksel kültürümüzü yaşatan bu güzel gece, Acem kürdi Faslı ile başladı. Birbirine bağlı olarak on şarkı dinledik. Fasıl şarkılarının ardından onbeş dakikalık ara verildi. Bu arada ev sahibinin el emeği ve göz nuru ile hazırladığı yiyecekler ikram edildi konuklara.

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 24-01-2024 09:56   Güncelleme : 24-01-2024 09:57
NE GÜZ-EL EV  BURSA DOSTLUK GEZEĞİ

Gezek geleneğinin bir özelliği bu. Her hafta değişik bir evde yapılır. İkramlar ev sahibince hazırlanır. Bir başka özelliği ise ikinci bölüme ev sahibinin söylediği bir şarkı ile başlanır. 

Böyle başladı ikinci bölüm. Bu bölümde solistler sahne aldı. Birbirinden güzel eserleri yine birbirinden güzel sesler yorumladı. Neşeli , eğlenceli, müzik dolu bir gece geçirdik. 

Evinin ve yüreğinin kapılarını açan ev sahibi Güzin Abraş'a, bu güzel geceyi hazırlayan Bursa Dostluk Gezeği'nin yönetici ve üyelerine, katılımcı konuklara sonsuz teşekkürlerimi sunarım. 
Sesinize, yüreğinize sağlık.

 

HABER,Zeki Baştürk

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR