Fısıltı HABERLERİ
HV
20 NİSAN Cumartesi 06:53

NİSANUR'A NEFES OLMAYA, HAYATA TUTUNMASINA VAR MISINIZ!!!

Bu yazımda bir baba olarak beni son derece etkileyen ve her yayınlanan haberle yüreğinden bir parçanın kopup gitmesine sebep olan SMA hastalığı ve bu hastalığın pençesinden kurtulmak için minicik yüreğiyle mücadele eden minik bir evladımızı kaleme alacağım.

SİYASET
Giriş Tarihi : 18-05-2023 14:15
NİSANUR'A NEFES OLMAYA, HAYATA TUTUNMASINA VAR MISINIZ!!!

Maalesef önlenemez bir şekilde hızla artan SMA hastalığı evlatlarımızı yaşamdan koparmaya, geride kalan ailesi ve sevenlerini de derin acılar içinde  bırakmaya devam ediyor.  

   Spinal Müsküler Atrofi (SMA) hastalığı, sinirleri ve kasları etkileyerek kasların giderek zayıflamasına neden olan kalıtsal bir hastalık. 
   Sağlık  bakanlığı verilerine göre, ülkemizde yılda ortalama 150 çocuğumuz, SMA hastalığı tanısıyla doğuyor ve maalesef bir çoğu bu hastalık nedeniyle hayattan kopuyor. 
   Sağlık Bakanlığımız, SMA hastalığı tedavisinde kullanılan sipinraza adlı ilacı karşılıyor olsa da bir umut, son bir çare  olarak görünen  ve asıl beklenen  gen tedavisiyle (Zolgensma) ilgili bir gelişme yok.
   İşte bu yazımında SMA Tıp 1 hastası 5 yaşındaki   Nisanur Varol'u sembol olarak, diğer SMA hastaları ve ailelerine destek amaçlı anlatmak istiyorum.
   Nisanur Varol,  Sma Tip 1 ölümcül kas hastası. Aslen Siirtli. Mersin'de yaşayan 6 kişilik ailenin en küçük bireyi ve tek kız çocuğu. Nisanur'a 5 aylıkken Sma tip 1 (  Spinal müsküler atrofi) teşhis konuldu. 
   Nisanur bir sene yoğun bakımda kaldı. 5 senelik yaşantısının 3/4' ünü yoğun bakımdaki soğuk odalarda ailesinden uzak annesinin kokusuna hasret olarak geçirdi. 
   Şuan 5 yaşında ve 9 makinaya bağlı bir şekilde yaşam mücadelesi veriyor. Boğazı ve midesi delik. Mideden peg yoluyla mamayla  besleniyor. Boğazında bulunan trakestomi ile nefes alıyor. 9 cihazdan aldığı destek ile hayatta kalma mücadelesi veriyor. 
   Alması gereken ilaç dünyanın en pahalı tedavisi olan ZolgenSma ilacı. ZolgenSma ilacı sadece bir defa damar yolundan verilen bir ilaç. Nisanurun Zolgensma ilacını alabilmesi için gideceği ülke Dubai.
   Bu tedavi için gereken toplam tutar 1.876.000 $. Bu meblağ malesef ailenin tek başına karşılayabilceği bir meblağ değildir. 
   Bu yüzden valilik izniyle  kampanya başlatıldı. 6 ay izin alma süreciyle birlikte kampanya 24 aydır devam etmekte  ve bu süre zarfında ise gerekli tutarın %42' lik kısmı toplanabildi.  
   Kampanyadaki aktif gönüllü ve destekçi sayısı malesef çok az. Nisanur'un sesi henüz yeterince duyulmamış ve duyurulamamıştır.

    Biz bu vesile ile Nisanur'un şahsında Tüm SMA hastalarının sesi olmaya gayret ediyoruz.
Nisanur zaman ile yarışıyor . Desteklerimiz artar ise  başarabilir. Yaşamak diğer bütün bebekler gibi Nisanur' un da en doğal hakkı. Bu amaçla tüm duyarlı vatandaşlarımızı Nisanur'a nefes olmaya, hayata tutunması için destek olmaya davet ediyorum.
   Nisanur'a destek için Valilik onayıyla yurt içi ve yurt dışında  acılmış olan hesaplar mevcut. Duyarlı tüm vatandaşlarımızdan bu evladımız için destek bekliyoruz. 

   Rabbim tüm şifa bekleyen hastalarımıza acil şifalar nasip etsin. 
Selam, sevgi ve saygılarımla 

Ahmet BEREKET
AKSAÇLILAR Genel Başkanı

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR