Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Amedspor’un ilk lig maçını izlemeye Diyarbakır’a gideceğim sözünü yerine getirmek için geçen hafta Diyarbakır’a geldi.
Trendyol 1. Lig'de oynanacak Amed Sportif Faaliyetler-Uğur Okulları İstanbulspor karşılaşması öncesinde kente gelen Hacıosmanoğlu, Merkez Sur ilçesindeki tarihi Ulu Cami, Dört Ayaklı Minare ve Surp Giragos Ermeni Kilisesi'ni gezdi, şehrin tarihi zenginlikleri hakkında yetkililerden bilgi aldı.
Hacıosmanoğlu, daha sonra Cemil Paşa Konağı'nda Amed Sportif Faaliyetler tarafından düzenlenen gala yemeğine katıldı.
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, ertesi gün Amed Sportif Faaliyetler Kulübü Başkanı Aziz Elaldı ve Uğur Okulları İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu ile maç öncesi taraftarları selamladı.
Hacıosmanoğlu, Amed Sportif Faaliyetler ile Uğur Okulları İstanbulspor maçının ilk yarısını taraftarlarla, ikinci yarısını ise protokol tribününde izledi.
Özcan Şimşek: “Spor, dostluk, kardeşlik demektir”
SÖZMEDİA Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Şimşek, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun Diyarbakır’a giderek, Trendyol 1. Lig'in 2. haftasında oynanan Amed Sportif Faaliyetler - Uğur Okulları İstanbulspor maçını tribünden izlemesini Türk futbolu adına ‘milat’ olarak değerlendirdi.
Özcan Şimşek, futbolun, toplumu barış ve kardeşlik iklimi altında bir arada tutan etkin bir role sahip olduğunu belirterek, “Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun Diyarbakır’a giderek lig maçını izlemesi çok önemlidir. Bu ziyaretin Türk futbolunda milat olarak kabul edilmesi gerekir. Her zaman ve her platformda belirttiğim gibi bir kez daha şunu belirtmek isterim ki; bu ülkede yaşayan 85 milyon insan olarak bizler, dini, dili, ırkı, etnik kökeni, inancı, mezhebi, siyasi görüşü, yaşam biçimi ne olursa olsun biriz, beraberiz, kardeşiz, tek milletiz ve hep beraber Türkiye’yiz. Bizim ayrımız gayrımız yoktur ve olamaz. Spor, dostluk, kardeşlik demektir. Elbette sahada rekabet olacak. Medeni ölçüler içerisinde rekabetin bir kalitede olması gerekir. Önemli olan saha dışında, tribünde ve her ortamda dostluğun derin bir şekilde cereyan etmesi. Sporun ruhu, sporun özü bu çünkü.” dedi.
HABER; Bülent ERTEKİN