Fısıltı HABERLERİ
HV
28 MART Perşembe 14:16
1 Advert

Plajlara Veda, Kalıcı Makyaj Mevsimine Merhaba

Yoğun iş temposu ve günlük yaşamın telaşı içinde makyaja zaman ayırmak istemeyenler kadınlar tarafından tercih edilen kalıcımakyajuygulaması hem estetik bir görünüm hem de zaman tasarrufu sağlıyor.

gundem
Giriş Tarihi : 07-09-2022 13:14
Plajlara Veda, Kalıcı Makyaj Mevsimine Merhaba

Kalıcı makyaj uygulamaları için sonbahar ve kış aylarının tercih edilmesi gerektiğini belirten La Liva Beauty Studio Kurucusu Nazife Selçuk, böylece işlem sonrası iyileşme ve bakım sürecinin kolaylaştığını, kalıcı makyajın kalitesini ve kalıcılık süresinin de arttığını söyledi.

Nazife Selçuk, “Yaz mevsimi kalıcı makyaj uygulamaları için engel oluşturmasa da en kritik mevsimdir. Yaz aylarında programlanan kalıcı makyaj uygulamaları, tatil, deniz, havuz ve güneşlenme gibi günlük planlamalarımızın kısıtlanmasına neden olacağından kalıcı makyaj uygulamaları için sonbahar ve kış aylarının tercih etmek işlem sonrası iyileşme ve bakım sürecinin konforunu artırmakta ve bu da uygulanan kalıcı makyajın kalitesini ve kalıcılık süresini artırmaktadır. Kalıcı makyaj uygulamaları için sonbahar ve kış aylarını tercih etmek; işlem sonrası gereken güneş, nem ve sudan korunma anlamında en konforlu zaman dilimidir. Çünkü uygulama yapılan bölgede mikro kabuklanmalar meydana gelmekte ve bu kabuklanmalar deri altına gönderilen pigmenti nispeten güneşten korumaktadır. Güneş ile temas uygulama yapılan bölgede oluşan tahribatta lekelenme oluşturabileceği gibi, pigmentin renginde solmaya da sebebiyet vermektedir” dedi.

 

KİŞİYE ÖZEL BİR UYGULAMA

İşlem hakkında bilgi veren Nazife Selçuk, “Kalıcı makyaj; kişiye özel, steril ve tek kullanımlık mikro iğneler ile manuel veya cihaz yardımı ile organik pigmentlerin deri altına gönderilerek uygulanan bir renklendirme işlemidir. Kişinin cilt tipi, saç ve kıl rengi, cilt tonuna göre belirlenen pigmentler ile ihtiyaca yönelik olarak kaş, göz, dudak makyajı uygulamaları olabileceği gibi vücutta oluşan yara, hastalık vb. nedenlerden oluşan bölgelerde kamufle amaçlı olarak da uygulanabilmektedir. Kalıcı makyaj uygulamalarında eğitimli uzman, sağlıklı uzman – danışan iletişimi, steril ortam, doğru analiz, altın oran ölçümü ve doğru pigment seçimi kadar önemli olan bir diğer dikkat edilmesi gereken unsurda doğru zamanlama ve programlamadır”

 

İŞLEM SONRASI BAKIM ÖNEMLİ

Kalıcı makyaj uygulamalarının konunun uzmanları tarafından yapılması gerektiğine dikkat çeken Nazife Selçuk, şöyle devam etti: “Kalıcı makyaj uygulamalarının uygulanan bölge ve işleme göre farklı periyotlarda seyreden bir iyileşme ve bakım süreci vardır. İşlem sonrası danışanların bu bakımı aksatmadan uygulaması gerekmektedir. Örneğin; uygulama sonrasını takip eden 24 saat boyunca işlem yapılan bölge kesinlikle su ve buhar ile temastan korunmalı, takip eden 1 hafta 10 günlük süre boyunca uzmanın önerdiği bakım kremi 2-3 saat arayla işlem yapılan bölgede kuruluk ve kabukların kalkmaması için ovalamadan uygulanmalıdır. Bu kabuklar kesinlikle dokunulmadan koparılmadan cildin kendi seyrinde yenilenmesi ile dökülmelidir” diye konuştu.

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR