Fısıltı HABERLERİ
HV
27 NİSAN Cumartesi 08:53

RAHMİ ŞENGÜL’DEN ERENLER’E VİZYON KATACAK PROJELERI BASIN MENSUPLARI İLE PAŞLAŞTI

Basın mensupları ile bir araya gelen ve birçok çalışmanın detaylarını paylaşan Erenler Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Başkan Adayı Rahmi Şengül, “Bizim güzel Erenler’imiz için hayallerimiz var. İnşallah el ele, gönül gönüle hayallerimizi, projelerimizi, hedeflerimizi gerçekleştireceğiz” dedi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ise, “İnanıyoruz ki Erenler Belediye Başkanımız ve Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayımız Rahmi Şengül, bu projeler ile birlikte daha güzel işlere de imza atacak, Erenler marka bir ilçe olacak. Biz Rahmi Şengül Başkanımıza inanıyoruz ve güveniyoruz” dedi. Erenler Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Rahmi Şengül, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz’un, AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever’in ve Cumhur İttifakı Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yusuf Alemdar’ın katılımlarıyla gerçekleşen programda basın mensupları ile buluştu. AK Parti Erenler İlçe Başkanı Ömer Barik, MHP İlçe Başkanı Mustafa Tamer, Cumhur İttifakı Meclis Üyesi Adayları ve partililerinde katıldığı programda Başkan Rahmi Şengül, gelecek dönem için hayata geçirmek istedikleri çalışma ve projeleri detaylı şekilde basın mensupları ile paylaştı. Başkan Şengül, seçim sonrasında zaman kaybetmeden projelere başlanacağını vurguladı.

SİYASET
Giriş Tarihi : 21-03-2024 10:47
RAHMİ ŞENGÜL’DEN ERENLER’E VİZYON KATACAK PROJELERI BASIN MENSUPLARI İLE PAŞLAŞTI

ALT VE ÜSTYAPI ATAĞI DEVAM EDECEK

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren ve 5 yıl içerisinde yapılması planlanan Alt ve Üst Yapı Etapları hakkında detaylı bilgi veren Başkan Rahmi Şengül, “2019 ve 2024 yılları arasında ilçemizde alt ve üstyapı atağı başlatmıştık. Kaldığımız yerden bu çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu kapsamda planlarımıza göre; Dilmen Mahallemizde 3. ve 4. Etap, Bağlar Mahallemizde 1. Etap, Küpçüler Mahallemizde 2. ve 3. Etap, Yeşiltepe Mahallemizde 2. ve 3. Etap, Yeni Mahallemizde 2. Etap, Tabakhane Mahallemizde 2. ve 3. Etap ve Hacıoğlu Mahallemizde 3. ve 4. Etap çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz” dedi.

 

YILLARIN SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Erenler ve Yeşiltepe Mahallelerinde yer alan tel altı bölgelerine yönelik müjde veren Başkan Rahmi Şengül, “Yıllardır vatandaşlarımız tel altı bölgelerinin bakımsızlığından dolayı şikayetlerde bulunuyordu. Bu konuda çalışma ve projelerimizi hazırladık. Bu kapsamda belediyemiz ve özel sektör marifeti ile sosyal donatı ve tesisler ile bölgeyi güzelleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

 

4 YENİ AİLE SAĞLIK MERKEZİ

Yeni sağlık kuruluşlarının müjdesini paylaşan Başkan Rahmi Şengül, “4 Mahallemizde de vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda projelerimizi hazırladık. Bu kapsamda inşallah, Küpçüler Mahallesi Aile Sağlığı Merkezi, Yeşiltepe Mahallesi Aile Sağlığı Merkezi, Tabakhane Mahallesi Aile Sağlığı Merkezi ve Yeni Mahalle Aile Sağlığı Merkezi projelerimize inşallah nasip olursa yeni dönemde başlıyoruz. Bu kapsamda kıymetli vatandaşlarımız kendi mahallelerinde olduğu için sağlık kuruluşlarına daha kolay bir şekilde ulaşım sağlayacak” dedi.

 

2 YENİ KAPALI SPOR SALONU

2 yeni Kapalı Spor Salonu müjdesi paylaşan Başkan Rahmi Şengül, “Spora ve sporculara önem verdiğimizi her fırsatta ifade ediyoruz. Bu doğrultuda biri ilçe merkezimizde biri ise Çaybaşıyeniköy Mahallemizde olmak üzere 2 yeni Kapalı Spor Salonu için kolları sıvayacağız. Biz sporu ve sporcularımızı seviyoruz. İnşallah iki salonumuz için çalışmalarımıza başlayacak ve kısa zamanda da bu çalışmaları tamamlayacağız” dedi.

 

YENİ SPOR KOMPLEKSİ

Sakarya Nehri kenarında hayata geçirilecek olan projeyi anlatan Başkan Rahmi Şengül, “Milli Emlak’tan tahsis ettiğimiz 55 dönüm araziye çok amaçlı spor kompleksi inşa edeceğiz. Bu konuda projemiz hazır, uzun zamandır da üzerinde çalıştığımız bir konu. İnşallah yapımına başlayıp tamamladığımızda sadece Erenler’imiz değil şehrimiz istifade edecek. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

20 MİNİ SPOR TESİSİ

20 adet Mini Spor Tesisi inşa etmek istediklerini açıklayan Başkan Rahmi Şengül, “Mahallelerimizde çocuklarımız, gençlerimiz spor konusunda gerçekten çok istekli ve hevesliler. Onları istekli ve hevesli görünce bizlerde mutlu oluyoruz. Bu kapsamda dönem içerisinde 20 adet Mini Spor Tesisi inşa etmek istiyoruz. Çocuklarımız her şeyin en güzelini, en sağlıklısını hak ediyor. Biz onlar için çok çalışacağız” dedi.

 

‘DEĞER KATACAK’

Başkan Şengül, “Yavuz Selim Caddemizde mülkiyeti belediyemize ait olan eğimli araziye sahibiz. Buraya bir proje çalıştık. Hayata geçirmek istediğimiz Seyir Terası ile her yaştan vatandaşımız burada keyifli şekilde vakit geçirebilecek. Konum olarak çok güzel yer. Bu çalışma için her çalışmamızda olduğu gibi çok heyecanlıyız” dedi.

 

15 ADET SOSYAL TESİS

Başkan Rahmi Şengül, “İlçemizde sosyal tesis eksikliğini biliyoruz. Bu doğrultuda kırsal ve merkez mahallelerimizde toplamda 15 adet Mini Sosyal Tesis ve Etkinlik Alanı çalışması hazırladık. İnşallah hayata geçireceğimiz bu çalışma ile hemşerilerimiz buraları çok amaçlı şekilde kullanabilecek” dedi.

 

KÜTÜPHANE VE ETÜT MERKEZİ

Başkan Rahmi Şengül, “Erenler’imizin ilk kütüphanesi hızlı bir şekilde yükseliyor. Merhum Belediye Başkanımız Fevzi Kılıç’ın adının yaşayacağı Fevzi Kılıç Kütüphane ve Etüt Merkezi’nde çalışmalar devam ediyor. Bittiğinde gerçekten çok güzel olacak ve sadece Erenler’imizden değil bir çok ilçeden öğrenci kardeşlerimiz faydalanacak” ifadelerini kullandı.

 

‘SÜREÇ DEVAM EDİYOR’

Erenler Ağız ve Diş Sağlığı projesi hakkında son aşamayı paylaşan Başkan Rahmi Şengül, “Sağlık Bakanlığımıza 20 dönüm yer tahsisinde bulunmuştuk. Süreç devam ediyor. Hastane çalışması 2024 yatırım planlarında. İnşallah kısa zaman içerisinde 70 Ünitlik Erenler Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi için çalışmalar başlayacak” dedi.

 

AFET KONUSUNDA ÖNEMLİ PROJE

Başkan Şengül, “Şehrimiz deprem bölgesi. Bir taraftan kentsel dönüşüm çalışmalarımıza devam ederken bir taraftan da önlemlerimizi almaya devam edeceğiz. Bu kapsamda Afet Eğitim ve Koordinasyon Merkezi kuracak, burada her yaştan vatandaşımıza eğitim vereceğiz.

Aynı zamanda ise mahallelerimize deprem konteynırları yerleştireceğiz. Buralarda afet sonrasında lazım olacak olan ekipmanları bulunduracağız. Amacımız bu çalışmayı tam profesyonel şekilde en kısa zamanda hayata geçirmek” dedi.

 

‘DİĞER EL GÖRMEYECEK’

Başkan Rahmi Şengül, “Erenler Belediyesi Yardımlaşma Vakfı kurmak istiyoruz. Burada amacımız ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza daha hızlı ulaşmak, öğrencilerimiz burs imkanı sağlamak ve bir elin verdiğini diğer elin görmemesini sağlamak. Gerçekten çok hassas bir konu ve üzerinde hassasiyet ile çalışıyoruz” dedi.

 

E- SPOR

Başkan Şengül, “Gençlerimize yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu kapsamda E- Spor Merkezi projemiz ile her yaştan vatandaşımızın E-spor tutkusunu yaşamasını sağlamak ve ulusal çapta E-Spor turnuvaları gerçekleştirmek istiyoruz. İnşallah bu konuda amacımız öncü olmak” ifadelerini kullandı.

 

HASTANE MÜJDESİ

Başkan Rahmi Şengül, “İmar Plan Revizyonunda Sağlık Tesis Alanı olarak belirlediğimiz ve mülkiyeti yüzde 75 belediyemize ait alana inşallah Kadın ve Çocuk Hastanesi inşa edilecek. Yapılacak olan çalışma ile ilçemize kadın ve çocuk hastanesi kazandırmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“ÇOK ÇALIŞACAĞIZ”

Başkan Rahmi Şengül, “Kuruluşundan bugüne AK Parti belediyeciliğinin şehirlerimize, ilçelerimize yansımalarına, katkılarına birebir şahit olduk ve oluyoruz. Bizim güzel Erenler’imiz için hayallerimiz var. İnşallah el ele, gönül gönüle hayallerimizi, projelerimizi, hedeflerimizi gerçekleştirecek, milletimizin bize emaneti olan hizmet bayrağını daha yukarılara taşıyacağız” dedi.

 

“ÇOK ÇALIŞMAYA DEVAM”

Başkan Şengül’ün ardından konuşan Cumhur İttifakı Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yusuf Alemdar ise, ‘Erenler için Vizyoner Belediyecilik’ anlayışıyla yeni dönem projelerini açıklayan Erenler Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Rahmi Şengül’ü tebrik ederek, “Erenler’in geleceğine iz bırakacak, hemşerilerimizin hayat standartlarını yükseltecek projelerin hayırlı olmasını diliyorum. Hep birlikte şehrimize, ilçelerimize değer katacağız. Önümüzdeki dönem el birliği ile kardeşlik hukukumuzu güçlendirerek çok çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

 

YÜREKTEN İNANIYORUM

Başkan Rahmi Şengül’ün ardından konuşlarını gerçekleştiren AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, “Rahmi Şengül Başkanımızın Erenler’e değer katacak projelerini büyük bir heyecanla ve şevkle takip ettik. Her birisi Erenler’imize dair sevdamıza ışık tutacak güzide eserler. Ben buradan bu güzel projeler için Rahmi Başkanımızı ve ekibini tebrik ediyorum. 31 Mart akşamı da inşallah Erenler’in bir başka ses vereceğine daha güçlü bir şekilde Cumhur İttifakı diyeceğine, yine AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan diyeceğine yürekten inanıyorum” dedi.

 

HAYIRLI OLSUN

Başkan Tever, “Rahmi Başkanımız bu süreçte Erenler’imizin altyapı ve üstyapı sorunlarını tespit ederek hem ilçenin ihtiyaçlarını giderdi hem de gönüllere girmeyi başardı. 31 Mart

akşamı da hemşerilerimizden aldığımız destek ve teveccühle bir kez daha hız kesmeden kolları sıvayacak, yaptıklarımızın üstüne daha da ekleyerek yeni Erenler’i inşa ve ihya edeceğiz inşallah. Projelerin ilçemize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

“İNANIYORUZ VE GÜVENİYORUZ”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz ise, “Hepsi birbirinden güzel projeler. İnanıyoruz ki Erenler Belediye Başkanımız ve Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayımız Rahmi Şengül bu projeler ile birlikte daha güzel işlere de imza atacak. Erenler marka bir ilçe olacak. Biz Rahmi Şengül Başkanımıza inanıyoruz ve güveniyoruz.

 

“HIZLA GELİŞEN BİR İLÇE”

Seçim İşleri Başkanı Yavuz, “Erenler hızla gelişen bir ilçe. Son yıllarda baktığımız zaman şehre yeni giriş olan gişeler, Pekşenler bölgesinde bulunan üst geçit ve yeni açılan ve genişletilen yollar. Sakarya’mız hükümetlerimiz dönemlerinde onlarca sayısız hizmet almış bir şehir. Şuan bin yataklı hastane ve adliye binamız başta olmak üzere tüm projelerde çalışmalar hızlıca devam ediyor. Ve bizler bu hizmetlere yenilerini eklemek için tüm gücümüz ve gayretimiz ile çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR