Fısıltı HABERLERİ
HV
25 NİSAN Perşembe 04:45

Şafak Sol’dan Tıp Bayramı kutlama mesajı

İş İnsanı Şafak Sol 14 Mart Tıp Bayramı dolasıyla bir açıklama yaptı.

gundem
Giriş Tarihi : 15-03-2023 10:36
Şafak Sol’dan Tıp Bayramı kutlama mesajı

Şafak Sol “İnsan sağlığını ve yaşam hakkını kollayan, her koşulda sorumluluğunun bilincinde olan doktorlarımızın, tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı kalpten kutlarım.” Dedi. 
Sol” Vatanımızın, milletimizin var olma, kalkınma ve gelişme mücadelesinde önemli roller üstlenen hekimlerimiz ve tüm sağlık çalışanlarımız, özveri ve inançla, meslek onuruna yakışır bir şekilde insanlığa ve ülkemize hizmet etmektedirler. İnsan sağlığını koruyarak toplumsal mutluluk ve refahı sağlamak görevini büyük bir aşk ve şevkle yerine getiren sağlık çalışanlarımız sağlık sistemimizin bugünlere gelmesinde en büyük pay sahibidir.” diye konuştu. 

DEPREM İLLERİMİZDE HASTANE OLMAYAN KOŞULLARDA GÖREV YAPTILAR

Doktorların ve Sağlık çalışanlarının korona virüs salgını döneminde olduğu gibi 6 Şubat’ta meydana gelen acı felaketimizde zor şartlar altında görev yaptığının altını çizen Sol”  Depremde hayatını kaybeden doktor ve sağlık çalışanlarımıza, vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı, yaralı olarak kurtulan vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum. Şu an bölgede görev yapan arkadaşlarımıza kalpten minnetle sevgi, saygılarımı iletirim.” diye konuştu. 
Konuşmasına İzmir Tabipler Odası ve İzmir Sağlık İl Müdürlüğü’ne de teşekkürlerini ileten Şafak Sol” Depremden hemen sonra İzmir Tabipler Odası ve İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’müzden doktor arkadaşlarımız ve sağlık çalışanları depremzedelerin yaralarını sarmak için hiç tereddüt etmeden bölgeye gitti. Zor koşullar altında görev yaptılar. Bölgede çalışmalar hala devam ediyor. İnşallah depremin yaralarını el birliği ile saracağız. Deprem bölgesinde görev alan kıymetli sağlık çalışanlarımıza hepimiz minnettarız” şeklinde konuştu. 


Doktor ve sağlık personellerine zaman zaman gösterilen kaba davranışların sonsuza kadar yok olması temennisini dile getiren Sol” Ülkemizin yedi bölgesinde de köy, kent demeden görev alan, insan hayatının kutsallığına inanan tüm doktor ve hemşirelerin bu fedakarlığını unutmak mümkün değil. 
Gece-gündüz, kar-çamur, bayram-tatil demeden büyük bir özveriyle insanların sağlıklı ve daha sağlıklı yaşaması için ellerinden gelen her türlü çabayı esirgemeyen tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını yeniden tebrik eder büyüklere saygı ve hürmetlerimi küçüklere sevgilerimi iletirim.” Dedi. 

TÜRKİYE’nin SAĞLIK SEKTÖRÜNÜN İLK KADIN GİRİŞİMCİSİ 

Şafak Sol, Türkiye’de ilklere imza atan başarıları ile tanınmış bir iş insanı. 1994 yılında hem kadın hem de erkeğe hizmet veren ilk güzellik merkezini kurdu. Türkiye’de 2010 yılında tüm merkez ve doktor muayenehanelerinin Özel Sağlık Polikliniği olarak ruhsatlandırılması için Sağlık Bakanlığını ve sektörü de karşısına alan Sol, bu sayede sağlık sektöründe emekli, genç binlerce doktorun ve sağlık çalışanının istihdam edilmesine vesile oldu. Binlerce kadına iş imkanı sağlandı. Şafak Sol’un 1994 yılında adım attığı girişimciliği ile Sağlık Sektörü ve Sağlık Turizmi günümüze kadar gelmiştir.  Sol, “Bugüne kadar gelinen noktada en başından bir amacım da teknoloji yatırımının tasarrufunun olmadığının anlaşılmasıydı. İstihdam arttı. Rekabet ortamında hastalara seçeneklerin sunulması sektörün gelişmesi ile ekonominin ve Kadın girişimcilerin desteklenmesi ilk tercihim oldu. Böylece tüm bunlar ilerlerken Sağlık Turizmi için gerekli çalışmalara da başlamıştım. Dedi. 
Sol’ 2022’de Sağlık Polikliniklerinde tek doktorla çalışan hekim sayısını iki kat arttırdı.

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR