Yonca Akademi iddiaların odağında

Bir başka tartışma konusu ise “Yonca Akademi” adıyla faaliyet gösteren yapının, resmi bir eğitim kurumu olmamasına rağmen “sertifika” ve “ünvan” dağıttığı yönünde. Bu kurumun, e-Devlet onaylıymış gibi gösterilen belgelerle kamuoyunu yanıltarak yüksek meblağlarla vergi dışı kazanç sağladığı belirtiliyor.

İlknur Gençoğlu Yıldırım'ın da unvanı şüpheli

Kamuoyunu yanıltan sistematik yapının içinde yer aldığı iddia edilen bir diğer isim ise Doç. Dr. İlknur Gençoğlu Yıldırım. Ancak bu unvanın da doğruluğu sorgulanıyor. Hâlihazırda İzmir Karşıyaka’da özel bir kreşte yöneticilik yaptığı ifade edilen Yıldırım’ın, akademik kariyerine ilişkin resmi bir kaydın bulunmadığı belirtiliyor.

YSK’nın adaylık kabul süreci sorgulanıyor

En dikkat çekici konu ise, Murat Kan’ın “Dr.” unvanıyla Yüksek Seçim Kurulu’na başvuruda bulunmuş olması. İddialara göre, herhangi bir YÖK denkliği bulunmayan bir üniversite diploması ile yapılan bu başvuru kabul edilmiş ve adaylık onaylanmıştır. Bu durum kamu kurumlarındaki denetim mekanizmalarının yetersizliğini bir kez daha gündeme getirdi.

İlgili kurumlara çağrı

Kamuoyunda yankı uyandıran bu gelişmelerin ardından şu kurumlara resmi inceleme çağrısı yapılıyor: "Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı. Yükseköğretim Kurulu (YÖK). Milli Eğitim Bakanlığı. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü. Yüksek Seçim Kurulu (YSK). İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı"

Kamu kaynaklarının, akademik unvanların ve vatandaş güveninin istismar edilmesine yönelik iddialar hakkında ivedilikle adli ve idari soruşturma başlatılması talep ediliyor.