Fısıltı HABERLERİ
HV
01 HAZİRAN Cumartesi 16:36

Sakara Büyükşehir’den Tam Donanımlı İlaçlama Hizmeti ile "Haşere ve Larva ile Mücadele"

İnsan ve çevre sağlığını tehdit eden haşerelerle özellikle larva döneminde savaşarak, zararlı canlıların üremesinin önüne geçen Sakarya Büyükşehir Belediyesi ekipleri, şehrin dört bir yanında sürdürülen çalışmaları büyük bir titizlikle yerine getiriyor.

GÜNDEM
Giriş Tarihi : 17-05-2024 11:59   Güncelleme : 17-05-2024 12:12
Sakara Büyükşehir’den Tam Donanımlı İlaçlama Hizmeti ile

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İlaçlama Hizmeti Ekipleri sivrisinek, karasinek, kene, hamamböceği, kemirgenler gibi vektörlere karşı mücadele ediyor. Dünya Sağlık Örgütü tarafından tavsiye edilen, Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış ilaçlar kullanılıyor.

Ekip çalışanlarından alınan bilgilere göre,  120 bin sivrisinek kaynağında larva, karasinek, kene, kemirgen, uçkan ve hamamböceği mücadelesi veriyoruz. Vatandaşların özellikle üremelerin yoğun olduğu, atık su birikintileri, çiçek saksı dipleri, araç lastikleri ve küçük su birikintilerine dikkat etmeleri ve bunları kurutmaları, kültürel mücadele açısından oldukça önemli olacağını belirtti.

Alınması Gereken Önlemler

SBB  İlaçlama Hizmeti Ekipleri tarafından vatandaşlara Haşere ve Lavra ile  mücadele esnasında almaları gereken önlemleri şu şekilde sıraladı:

  • Çöpleri poşetler içerisinde çöp kutularına atıp ağızları kapatılarak, üremeler engellenebilir.
  • Sivrisinekler durgun suda ürerler ve sivrisineklerin üreme noktalarının büyük bir kısmı insan eli ile oluşuyor. Ağzı açık halde bulunan durgun suları (kova, bidon, lastik, havuz, kuyu, birikinti, vb.) ortadan kaldırarak veya üzerini kapatarak sivrisineklerin üremesine engel olunması gerekiyor.
  • Piknik yapan vatandaşların piknik yaptıkları alanlarda ayrılırken atıklarını kapaklı çöp kutularına atmaları gerekiyor.
  • Evlerde bulunan bir saksının altındaki tabakta biriken su, sivrisinekler için uygun bir üreme kaynağı olmaktadır ya da bahçemizde bulunan bir kovadaki su da aynı şekilde üreme kaynağı olabilmektedir. Saksının altındaki suyu dökmemiz ya da kovanın ağzına bir kapak koymamızla birlikte sivrisinek üremesini engelleyebiliriz.
Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR