Fısıltı HABERLERİ
HV
29 NİSAN Pazartesi 19:25

Sakarya Arifiye Öğretmen Lisesi Mezunları İstanbul’da Buluştu.

41 yıldır okul arkadaşlarıyla fırsat buldukça bir araya gelen Arifiye Öğretmen Lisesi Mezunları geleneksel buluşmalarından birini daha İstanbul’da gerçekleştirdi

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 27-09-2023 13:45   Güncelleme : 27-09-2023 13:52
Sakarya Arifiye Öğretmen Lisesi Mezunları İstanbul’da Buluştu.

Üsküdar’daki tarihi doku içerisinde yer alan Validebağ Öğretmenevi’nde (Hababam Sınıfı Okulunda) düzenlenen toplantıya Akademisyen, Hakim- Savcı, Öğretmen, Subay ve İş İnsanı çok sayıda mezun katıldı. Eski dönemlerdeki efsane öğretmenlerin de onur konuğu olarak katıldığı buluşmada duygusal anlar yaşandı.

 

Mezunların oluşturduğu Sakarya ve İstanbul Grupları ile Arifiye Öğretmen Okulları Derneği’nin ortaklaşa organize ettiği buluşma için Türkiye’nin çeşitli illerinden kilometrelerce yol katederek İstanbul’a gelen mezunlar hasret giderip hatıralarını tazelediler.

 

Arifiye Öğretmen Lisesi Mezunlarının İstanbul Validebağ Öğretmenevi’ndeki toplantı ve yemek programına Divan Edebiyatının tanınmış isimlerinden TV program sunucusu “Şiiri anlatan adam” olarak anılan Av. Hayati İnanç da katıldı. Oldukça keyifli söyleşide Divan edebiyatından seçme şiirler okuyan Hayati İnanç, şiirlerin hikaye ve manasını anlatarak, kültürümüzün ve dilimizin önemine vurgu yaptı.

 

Toplantının yapıldığı İstanbul Adile Sultan Kasrı’ndaki Hababam Sınıfı Müzesi’nin de ziyaret edildiği buluşmada bir araya gelmenin mutluluğunu yaşayan Arifiye Öğretmen Lisesi mezunları bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler.

 

25 Eylül 2023 Pazartesi günü geç saatlere kadar çay sohbeti eşliğinde devam eden program sonunda can arkadaşlarına hüzünlü veda eden mezunlar; buluşmada emeği geçen Sakarya Grubundan İsmail Yaman ve Gül Aygün’e, İstanbul Grubundan Coşkun Aktaş ve Sıtkı Gülce’ye, Arifiye Öğretmen Okulları Derneği Başkanı Murat Keleşoğlu’na, 41 yıldır aralıksız süren toplantıları başlatan ve yıllarca başarılı bir şekilde organizasyonunu üstlenen Avukat Alirıza Acartürk’e ve emeği geçen herkese çok teşekkür ettiler.

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR