Fısıltı HABERLERİ
HV
28 NİSAN Pazar 13:30

Sakarya Kınalılar 4. Geleneksel Kültür Şenliğinde buluştu

Sakarya Kınalılar Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği’nden 4. Geleneksel Kültür Şenliği bu yılda dillere destan muhteşem rengârenk gösterilere sahne oldu. HABERİN AYRINTILARI VE FOTOĞRAFLARI..

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 05-09-2023 13:19   Güncelleme : 05-09-2023 13:20
Sakarya Kınalılar 4. Geleneksel Kültür Şenliğinde buluştu

Bu yıl Ana sponsorları Coldwerbanker Tuğba & Ufuk Saçıntı, Nilar By Kabakhane, Esma Büşra Bak & Ayşenur Arabacıgil’in katkılarıyla gerçekleşen 4. Geleneksel Kültür Şenliği Adapazarı İlçesi Sakarya Mahallesi Köseoğlu Cami Yanında gerçekleşti. Sunuculuğunu Özcan Yemiş'in üstlendiği şenliğe, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, AK Parti Sakarya Milletvekilleri Lütfü Bayraktar ve Ertuğrul Kocacık, Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, Erenler Belediye Başkanı Rahmi Şengül, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Ömer Aslan, AK Parti Adapazarı İlçe Başkanı Samet Çağlayan, CHP Adapazarı İlçe Başkanı Sabri Anıl Özkan, İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve eski İl Başkanı Selçuk Kılıçaslan, MHP eski İl Başkanı Av. Ahmet Ziya Akar, Sakarya Rumeli Balkan Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Aytaç Demirci, Sakarya Girişimci Kadınlar Derneği (SAKİKAD) Başkanı Nagihan Aygün ile Daire Başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Dernek Başkanı Adem Köse şenliğin açılış konuşmasında; “Birlik ve beraberlik mesajları vererek; Sakarya Kınalılar Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği olarak şenliğin bundan sonraki yıllarda da farkli konseptlerle sürdürmeye devam ettireceklerini söyledi.

 

Başkan Yüce’den Jest

Başkan Köse ardından konuşan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce “Bu festival mahalle arasında olmaz. Bundan sonra demokrasi meydanında rahat rahat stant açıp etkinliğinizi gerçekleştirmek için Derneğinize tahsis ediyorum" dedi.

 

Birlik ve beraberlik mesajları verdi

AK Parti Sakarya Milletvekili Ertuğrul Kocacık ise konuşmasında kendisinin de aslen Rumeli olduğunu, belirterek; “Böyle bir şenlikte olmaktan dolayı mutlu oldum. Bu tür etkinliklerin sürmesi Gerekmektedir” diyerek birlik ve beraberlik mesajları verdi.

 

Yöresel Oyunlar renkli görüntülere sahne oldu

Sakarya Kınalılar Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği’nden 4. Geleneksel Kültür Şenliği gün sonunda Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, AK Parti Sakarya Milletvekilleri Lütfü Bayraktar ve Ertuğrul Kocacık ve Dernek Başkanı Adem Köse; Rumeli'li sanatçı Yakup Pehlivan ve T.H.M Sanatçısı Elif Kayacan'ın seslendirdiği özel yöresel müzikler eşliğinde oynadığı oyunlar ise renkli görüntülere sahne oldu.

 

Çekiliş

Birbirinden güzel ve özel el emeği ürünlerin sergilendiği ve uygun fiyatlarda satıldığı stantlarda şenlikte oldukça rağbet gördü. Gün sonunda ise derneğe katkı amacı ile satışa sunulan ürünlerden alan katılımcılar için düzenlenen çekiliş ile çeşitli hediyeler takdim edildi.

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR