Fısıltı HABERLERİ
HV
27 NİSAN Cumartesi 14:28

Sakarya Kuzey Marmara yolunda katliam gibi kaza: 10 Ölü 57 Yaralı

Kuzey Marmara Otoyolu’nun Sakarya mevkiinde meydana gelen zincirleme trafik kazası sonucunda hayatını kaybeden 10 vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yaralı 57 vatandaşımıza da acil şifalar diliyoruz, İŞTE O HABERİN YARINTILARI..

asayis
Giriş Tarihi : 28-12-2023 10:10   Güncelleme : 29-12-2023 13:10
Sakarya Kuzey Marmara yolunda katliam gibi kaza: 10 Ölü 57 Yaralı

Kuzey Marmara Otoyolu'nun Sakarya mevkiinde zincirleme kaza meydana geldi. 7 aracın karıştığı kazada ilk belirlemelere göre  10 kişi hayatını kaybetti, 7'si ağır 57 kişi ise yaralandı.

Alınan bilgiye göre, otoyolun İstanbul yönü Dağdibi mevkisinde aralarında 3 otobüs ve bir TIR'ın da bulunduğu 7 araç henüz belirlenemeyen nedenle zincirleme kaza yaptı.

Kuzey Marmara Otoyolu'nun Sakarya kesiminde 7 aracın karıştığı kazada 10 kişi öldü, 57 kişi yaralandı.

Durumun bildirilmesi üzerine bölgeye jandarma, sağlık, itfaiye, AFAD ve Karayolları ekipleri sevk edildi.

Kaza nedeniyle otoyolun İstanbul yönünde ulaşım durdu.

KAZA BİLANÇOSUNU VALİ KARADENİZ AÇIKLADI

Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz kazada ilk bilgilere göre 10 kişinin hayatını kaybettiğini, 57 kişinin yaralandığını bildirdi.

. Kaza sonucunda vefat eden şahısların kimliklerinin;
1) Nihal Y. (Kars)
2) Adem A. (Suşehri)
3) Alperen A. (Antalya)
4) Kenan C. (Görele)
5) Ergin Ç. (Suşehri)
6) Erdoğan M. (Görele)
7) Satılmış Furkan Ö. (Altındağ)
8) Sedat D.  (Bakırköy)
9) Hüseyin Kamil Y.  (Düziçi)
10) Erkek (Kimlik tespiti devam etmektedir.

Vali Karadeniz, yaralıların hastanelere naklinin gerçekleştirildiğini ve ekiplerin bölgedeki çalışmasının sürdüğünü belirtti.

Ekiplerin, yoğun sisin etkili olduğu bölgede araçları yoldan kaldırma çalışmaları devam ediyor.

Öte yandan Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse de bölgeye gelerek inceleme yaptı. Kazayla ilgili 4 cumhuriyet savcısının görevlendirildiği öğrenildi.

Kaza hakkında açıklama yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç kazayı incelemek için 3 cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini söyledi.

X hesabı üzerinden açıklama yapan Tunç şu ifadeleri kullandı:

"Kuzey Marmara yolu Sakarya mevkiinde 11 vatandaşımızın vefat ettiği, 7’si ağır 57 vatandaşımızın yaralandığı aşırı sis sebebiyle birden çok aracın karıştığı trafik kazasında vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum.

Kaza ile ilgili olarak Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmış olup bir Cumhuriyet Başsavcı Vekili koordinesinde üç Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiştir."

Türkiye Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kuzey Marmara Otoyolu'nda meydana gelen zincirleme trafik kazasında 10 kişinin olay yerinde hayatını kaybettiğini, 8'i ağır 59 kişinin ise yaralandığını bildirdi.

Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bu sabah 04.36'da Sakarya Kuzey Marmara Otoyolu Tekeler mevkiinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında 10 kişi olay yerinde hayatını kaybetmiş, 8'i ağır 59 kişi ise yaralanmıştır. Yaralılar 30 ambulans ile hastanelere nakledilmiştir. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Tedavileri devam eden yaralıların sağlıklarına kavuşmaları için gereken her şey yapılmaktadır." ifadelerini kullandı.

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR