Fısıltı HABERLERİ
HV
29 MART Cuma 01:47
1 Advert

Sakarya Valisi Kaldırım'dan 24 Kasım mesajı

Sakarya'nın Sevilen Valisi Çetin Oktay Kaldırım, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınlayan Vali Kaldırım, "Anadolu’muzun her köşesinde hiçbir fedakârlıktan kaçınmadan görevlerini layıkıyla ifa eden tüm öğretmenlerimizin bu özel günlerini canı yürekten kutluyorum" dedi

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 25-11-2022 13:39
Sakarya Valisi Kaldırım'dan 24 Kasım mesajı

Vali Çetin Oktay Kaldırım, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Vali Kaldırım mesajından şunları dile getirdi:

Aydınlık ve müreffeh geleceğimizi şekillendiren, toplumumuza her alanda yol gösteren ve öncülük yapan, Aziz Milletimizin baş tacı yaparak gönlünde ayrı bir yer ayırdığı, geleceğimizin mimarı Sevgili Öğretmenlerimiz;

Toplumların gelişmesini sağlayan, refah seviyesini yükselten ve onları her alanda daha müreffeh, başarılı, huzurlu ve güvenli kılacak yegâne unsur eğitimdir. Doğumdan ölüme kadar hayat boyu uzun bir serüven olan eğitim, topluma ve insanlığa faydalı, doğayı, bütün canlı ve varlıkları seven, ahlak ve erdem sahibi bireylerin yetişmesine vesile olan, insanları hedeflerine ulaştıran, bilgi, irfan ve yeteneklerle donatan ve hayatımızı her anlamda şekillendiren önemli bir süreçtir. Bu kıymetli süreci yönetecek ve tarihten bugüne taşıdığımız, medeniyetimizden tevarüs ettiğimiz kadim değerleri, kültürel öğeleri, hasletleri, bilgi ve birikimleri yarınlara aktaracak olan en önemli aktörler de sizlersiniz.

İLK EMRİ OKU

İlk emri “Oku” olan yüce bir dinin ve kadim bir medeniyetin mensubu ve taşıyıcıları olarak, irfan ve bilginin neferleri siz değerli öğretmenlerimizin bizim nezdimizde her zaman ayrı bir yeri, ayrı bir kıymeti bulunmaktadır. Tarihin her döneminde olduğu gibi bugün ve gelecekte de bilim, teknoloji ve fennin öğreticisi olmanın yanı sıra; toplumumuzun ve medeniyetimizin en önemli payandaları olan milli ve manevi değerlerimizin yaşatılıp yeni kuşaklara aktarılması da, yine sizlerin eliyle mümkün olacaktır.

DEVLETİN HAYALİ

Her alanda eğitimi geçmişten bugüne kadar toplumun ve devletin en hayati alanı olarak değerlendiren ve kıymetlendiren ülkemiz; Cumhuriyetimizin kuruluşundan beri eğitime çok büyük bir ehemmiyet atfetmiş, özellikle Cumhuriyetimizin 100. yılına girerken bu alanda başarılı ve örnek çalışmalar ortaya koyarak ülkemizin geleceğini teminat altına alacak ve yine ülkemizi uluslararası düzeyde hedeflerine ulaştıracak adımları kararlılıkla atmıştır, atmaya da devam etmektedir. Kaliteli bir eğitimle yetiştirilmiş nitelikli ve donanımlı insan gücü ve beşeri sermayenin, geleceğe emin adımlarla yürümenin, gelişmenin ve kalkınmanın en temel öğesi olduğu bilinciyle İlimizde de hem eğitim altyapısının geliştirilmesi hem de eğitim kalitesinin artırılması doğrultusunda çok büyük adımlar atıyor, çalışmalar ve örnek projeleri bir bir hayata geçiriyoruz.

DAHA MÜREFFEH GELECEK

Bu bilinçle özellikle eğitim sistemimizin adeta lokomotifi konumunda olan ve ülkemizin daha güçlü, daha aydınlık ve daha müreffeh bir geleceğe ulaştırılmasında hayati öneme sahip olan kıymetli öğretmenlerimiz de, gerek devletimiz gerekse de Aziz Milletimiz tarafından her daim el üstünde tutulup baş tacı yapılmıştır.

Nitekim Cumhuriyetimizin kurucusu Başöğretmenimiz Mustafa Kemal ATATÜRK bir veciz sözünde: “Öğretmenler! Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcileri, sizler yetiştireceksiniz, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti, sizin beceriniz ve fedakarlığınızın derecesiyle orantılı olacaktır. Cumhuriyet; fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli koruyucular ister. Yeni nesli, bu özellik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir. Sizin başarınız, Cumhuriyetin başarısı olacaktır” diyerek, öğretmenlik mesleğinin ne denli önemli olduğunu vurgulamış, ayrıca yine öğretmenlerin ne denli ehemmiyetli bir sorumluluk üstlendiklerine vurgu yapmıştır.

DEĞİŞİM VE GELİŞİMİ TAKİP
Dünyadaki değişim ve gelişimi takip edebilen, Cumhuriyetine, milli haslet ve değerlerine bağlı, demokrasi ve adalet duygusu gelişmiş, öğrenme kültürü ileri seviyede, sadece okulda değil her ortamda öğrenme isteğinde olan nesiller yetiştirme çabamızı, sizlerin gayret ve fedakârlıkları olmadan başarabilmemiz mümkün değildir. Geleceğimizin mimarları olarak, bu asil görev bilinciyle genç nesillerin vatan ve bayrak sevgisi ve milli şuur içeresinde, dünyayı iyi tanıyan, donanımlı, alanında dünyanın en iyisi olmuş, okumayı, öğrenmeyi, düşünmeyi ve araştırmayı ilke edinmiş, devletine ve milletine faydalı olmayı kendine ilk hedef olarak belirlemiş birer birey olarak yetişmeleri için canla başla çalışacağınıza ve ülkemizin hedeflerini gerçekleştirmesi ve çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkma ülküsüne ulaşması için bu kutlu yolda fedakârca yürüyeceğinize yürekten inanıyorum.

Dünü ve bugünü yarınlara taşıyan, Anadolu’muzun her köşesinde hiçbir fedakârlıktan kaçınmadan görevlerini layıkıyla ifa eden tüm öğretmenlerimizin bu özel günlerini canı yürekten kutluyorum.

Bu vesileyle; başta Başöğretmen Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, ebediyete irtihal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmet ve saygı ile anıyor, siz değerli öğretmenlerimize en derin sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum.

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR