Fısıltı HABERLERİ
HV
28 NİSAN Pazar 21:22

Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz; Taraklı Öğretmenevi açılışı yaptı.

Taraklı’da tarihe tanıklık eden Hacıatıflar Han’ı restore edildikten sonra Vali Yaşar Karadeniz tarafından öğretmen evi olarak hizmete açıldı Taraklı’da kemer biçimlerinden 20.yüzyılın başlarında yapıldığı tahmin edilen Hacı Atıflar Han’ı daha önceki dönemlerde kamulaştırılarak restore edilmişti. Öğretmen evi’ne dönüştürülmesi çalışmalarının tamamlanması sonrasında tarihi han öğretmen evi olarak hizmete açıldı

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 25-10-2023 16:19   Güncelleme : 25-10-2023 18:56
Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz; Taraklı Öğretmenevi açılışı yaptı.

Sakarya Valisi Yaşar Kardeniz öğretmen evi açılışında yaptığı konuşmada “Sakarya’mızın Osmanlı evleri ile ünlü Taraklı’da tarihi han’ın öğretmen evi olarak hizmete sunulması büyük bir kazançtır. Taraklımıza ve Sakarya’mıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

İlçe Müftüsü İhsan Kurt tarafından yapılan dua ile açılış kurdelesi kesildi.

Açılışa Vali Yaşar Kardeniz, Kaymakam Burak Aktaş Belediye Başkanı İbrahim Pilavcı İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaçcı Milli Eğitim Şube Müdürleri, MHP İl Başkanı Oğuz Alkaş, AK Parti Taraklı İlçe Başkanı Mustafa Özen, MHP Taraklı İlçe Başkanı Halim Cingöz, Belediye Meclis üyeleri, muhtarlar ve Milli Eğitim camiası katıldı.

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR