Fısıltı HABERLERİ
HV
27 NİSAN Cumartesi 10:41

Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz'den Mevlid Kandili mesajı

Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed’in (S.A.V) dünyaya teşriflerini müjdeleyen Mevlid Kandili münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed’in (S.A.V) dünyaya teşriflerini müjdeleyen Mevlid Kandili münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Vali Karadeniz, mesajında şunları ifade etti;

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 26-09-2023 14:09   Güncelleme : 27-09-2023 13:16
Sakarya Valisi Yaşar  Karadeniz'den Mevlid Kandili mesajı

"Cenab-ı Allah'ın alemlere rahmet elçisi olarak gönderdiği, insanların en hayırlısı Sevgili Peygamber Efendimiz’in (S.A.V) yeryüzünü şereflendirdiği Mevlid Kandiline ulaşmanın bir kez daha huzuru ve mutluluğuna erişmiş bulunmaktayız.

Sevgili Peygamberimizin (S.A.V) dünyaya teşrif ettiği ve dünya tarihinin en önemli hadiselerinin başında gelen bu mübarek zaman dilimi, O’nun insanlığa bıraktığı kutlu mirası anlamak, hayatımızda rehber edinmek ve tatbik etmek için çok önemli bir fırsattır.

Bunun içindir ki; yaşamı boyunca yeryüzünde daima güzel ahlakın, adalet ve faziletin timsali olmuş, barışın, huzurun, hayır ve esenliğin tesis edilmesini sağlamış, iyilik ve güzelliği bizlere miras bırakmış olan Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) yeryüzünü şereflendirdiği bu güzide günü; Sevgili Peygamberimizin bireysel ve toplumsal hayatımıza yön veren merhametini, adaletini, sabrını, cömertliğini, insanlığa ve topluma sunduğu değerleri ile yol gösterici öğütlerini anlama, bu anlayışla yaşama ve yenilenme için bir fırsat olarak görmeli, yaşayışını, Hadis-i Şeriflerini, mesajlarını yeniden hatırlamalı, fikirlerini layıkıyla anlamak adına da bu zaman dilimini iyi değerlendirmeliyiz.

Bu şuur ve bilinci hayatına önder edinmiş kadim bir medeniyetin temsilcileri olarak; İslam dininin en güçlü kalesi ve güven kapısı Türkiye Cumhuriyeti’nin evlatları olan gençlerimizin de alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimizin bütün insanlığa rehber olmuş güzel değerlerini örnek alarak, gelecek nesillerin aydınlık mimarları olacaklarına inancımız tamdır.

Biz Müslümanlar için af ve mağfirete ulaşma, güzelliklere erişme vesilesi olan bu mukaddes gecenin; birlik, beraberlik ve kardeşliğimize vesile olmasını Yüce Allah’tan (C.C) niyaz ediyor, Aziz Milletimizin ve İslam Aleminin Mevlid Kandilini en kalbi dileklerimle kutluyor, yapılacak duaların, edilecek ibadetlerin makbul olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum."

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR