Fısıltı HABERLERİ
HV
28 NİSAN Pazar 21:34

Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz’in 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı

Cumhuriyetimiz 100. Yaşında! Kahramanlıklarla dolu büyük bir mücadele sonucu canla, başla, şanla ve şerefle 29 Ekim 1923 tarihinde ilan edilen ve geleceğimizin teminatı ile dirilişin sembolü olan Cumhuriyetimizin 100. yılına kavuşmanın, gururunu ve coşkusunu milletçe hep birlikte yaşıyoruz.

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 27-10-2023 16:26   Güncelleme : 27-10-2023 16:31
Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz’in 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı

Cumhuriyet, geleceğe büyük bir ümitle bakmamızı sağlayan, gurur verici atılımların ve başarıların sağlanması ve her türlü zorlu engelin aşılması mücadelesinde bizlere büyük ölçüde güç veren bir değerdir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün; “Türk Milletinin Karakterine ve Geleneklerine En Uygun İdare” diyerek bizlere miras bıraktığı Cumhuriyet, milletimizin birlik ve bütünlüğünden, bağımsızlık ve hürriyetinden asla taviz verilmeyeceğinin en açık ifadesidir.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, milletimizle birlikte tüm dünyaya meydan okuyarak tarihin en büyük devrimlerinden birini gerçekleştirip Cumhuriyeti ilan ettikleri bu özel gün; Türkiye’nin bağımsızlığının, modernleşmesinin ve kararlılığının simgesi olarak adını tarihe altın harflerle yazdırdığı gündür. O dönemle aynı ruha sahip bugünün büyükleri, gençleri ve evlatları olarak bizler de; onların sarsılmaz azim ve kararlılığını örnek alacak, bu anlamlı günde vatanın bağımsızlığı için gözlerini kırpmadan canlarını verenleri ebediyete kadar unutmayacağız.

Bugün büyük bir gururla 100. yılını idrak ettiğimiz Cumhuriyetimizi, belirlenen yüksek gaye ve hedeflere ulaştırmak ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için üstlenmiş olduğumuz her görevi layıkıyla yerine getirmek uğruna, birlik ve beraberlik içerisinde bıkmadan, usanmadan, yorulmadan büyük bir azimle çalışmaktayız.

Bu nedenledir ki; kadim bir medeniyetin mensubu ve taşıyıcılarını bünyesinde barındıran ve şanlı bir tarihin vücut bulduğu Türkiye Cumhuriyeti bugün; ilerleyen demokrasisi, gelişen ekonomisi, güçlü ordusu, zengin insan kaynağı ile ulusal ve uluslararası alanda giderek yükselen bir profil sergilemektedir. Özellikle son yıllardaki başarılarıyla tüm dünyaya ümit ve ilham veren Türkiye, halkının da özgüvenini yükselten bir ülke haline gelmiştir.

Türkiye’miz sanayi tesisleriyle, üniversiteleriyle, otoyollarıyla, eğitim ve sağlık alanındaki devasa gelişmeleriyle, tarım ve turizmdeki başarılarıyla, modern şehircilik uygulamalarıyla ve her alanda standartlarını yükselterek yarınlara güven ve umutla bakan bir ülke konumundadır. Sakarya’mız da bu olumlu gelişmelerden önemli ölçüde payını almış, bugün her yönüyle bölgemizin yıldızı parlayan bir ili konumundadır.

Bu duygu ve düşüncelerle; mukaddes vatanımızın birliği ve milletimizin bağımsızlığı uğruna verilen mücadelenin taçlanarak Cumhuriyetimizin kurulduğu bu anlamlı yıldönümünde, Cumhuriyetimizi bize armağan eden, başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere; kanları ile bu toprakları vatan yapan Aziz Şehitlerimizi ve Gazilerimizi milletçe rahmet, minnet ve şükranla anıyor, büyük Türk Milletinin ve tüm Sakaryalı hemşehrilerimizin Cumhuriyet Bayramını en kalbi duygularımla kutluyorum.

Nice yüz yıllara!

Sakarya Valisi

Yaşar Karadeniz

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR