Fısıltı HABERLERİ
HV
27 NİSAN Cumartesi 10:35

Sakarya'da Ada Hayat Yerinde Kentsel Dönüşüm Projesi’nin temel atma törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki katıldı

Ada Hayat'a görkemli temel atma Adapazarı Belediyesi, şehrin merkezinde gerçekleştirdiği Ada Hayat Yerinde Kentsel Dönüşüm Projesi’nin temelini görkemli bir törenle gerçekleştirdi. Törene katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki,”Ben Sakarya’nın damadıyım Sakarya’nın yanındayım" dedi. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katılımıyla gerçekleştirilen törene Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, Sakarya AK Parti Milletvekilleri, MHP Milletvekili Muhammed Levent Bülbül, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ve diğer ilçe belediye başkanları ile siyasi parti ve STK temsilcileri ve il protokolünün yanı sıra çok sayıda vatandaş da katıldı.

SİYASET
Giriş Tarihi : 18-03-2024 21:48   Güncelleme : 19-03-2024 18:26
Sakarya'da Ada Hayat Yerinde Kentsel Dönüşüm Projesi’nin temel atma törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki katıldı


BURADA HAYAT VAR
Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, törende yaptığı konuşmada, Ada Hayat Projesi’nin şehrin merkezinde tarihi bir bölgede bulunduğunu belirterek, projenin sadece kentsel dönüşüm değil, aynı zamanda çevre dostu ve geri dönüştürülebilir bir çalışma olduğunu vurguladı. Işıksu, projenin Adapazarı’nın kimliğini yarınlara taşıyacağını ve şehri daha kültürel bir merkez haline getireceğini ifade etti.

PROJE ÖRNEK OLACAK
Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz ise Ada Hayat Projesi’nin örnek bir proje olacağını belirterek, şehrin gelişimine katkı sağlayacaklarını söyledi. Vali Karadeniz, depremle mücadele konusunda atılan adımların önemine dikkat çekti ve projeye katkı sağlayan herkese teşekkür etti. Bakan Mehmet Özhaseki ise Adapazarı’nın kentsel dönüşüm sürecinde destek olacaklarını belirterek, belediyecilik anlayışlarının eser üretme olduğunu vurguladı. Özhaseki, Sakarya’nın yanında olduklarını ve şehrin gelişimine katkı sağlamak için ellerinden geleni yapacaklarını ifade ederek şunları söyledi:

ESER VE HİZMET ANLAYIŞI
“Bizim belediyecilik anlayışımız eser üretme anlayışıdır. Biz hizmet edeceğiz kimseyi ayırmayacağız diyerek başladık ve böyle devam ediyor. Adapazarı yakından takip ediyorum. Hassas çalışmadan dolayı tebrik ediyorum. Dünyanın en eski şehirler bizde ve hepsi ile ilgileniyoruz elhamdülillah. Biz iklim değişikliği ile ilgili bakanlık olarak mücadele ediyoruz. Deprem ile ilgili çalışmalarımız var ve devam ediyor. Cennet gibi bir vatana sahibiz. Güzel bir coğrafyada yaşıyoruz. Bu güzel coğrafyanın bir kusuru var. Depremsellik bu ülkenin maalesef kaderi deprem. 6 Şubat’ta çok şiddetli deprem yaşadık. 14 milyon insanımıza zarar geldi. Toprağa verdiğimiz kardeşlerimizin acısı hep içimizde. Deprem bölgesinde çalışmalarımız devam ediyor. Fay hatlarının ne Zaman kurulacağını hiç birimiz bilmiyoruz. Biz bunu bilerek hareket edersek bizde çok daha rahat ederiz. Şehirlerimizi kurtarmanın bir yolu var oda kentsel dönüşüm. Bizim biran önce kentsel dönüşümlerimizi bitirmemiz lazım. Bakanlık olarak biz hazırız, belediyelerimizin her zaman yanındayız. Bu ülkede kentsel dönüşüm sadece AK Parti ve MHP belediyeleri kentsel dönüşüm yaptılar. Şimdi algı belediyeciliği var bunun başında da İstanbul geliyor. Kentsel dönüşüme ayrılan paralarının daha fazlasını reklama ayırıyorlar. Ben Sakarya’nın damadıyım Sakarya’nın yanındayım ve istenilenleri yapmak için çalışacağım”


Konuşmaların ardından Sakarya Müftüsü Mehmet Aşık’ın duası eşliğinde besmele ile kurdela kesilerek ilk harç ile temel atıldı.

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR