Fısıltı HABERLERİ
HV
27 NİSAN Cumartesi 22:38

Sakarya'da Filistin’e destek için ’Hayır Çarşısı’ açıldı

Sakarya'da İsrail’in saldırısı altındaki Gazze’ye destek olmak amacıyla "Hayır Çarşısı" açıldı. Hayır Çarşısına vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken çarşıda gönüllülerinin hazırladığı ürünler satışa sunuldu. 3 gün boyunca sürecek Hayır Çarşısı’ndaki ürünlerin satışından elde edilecek gelirler Filistin’de ihtiyaç sahiplerine gönderilecek.

SİYASET
Giriş Tarihi : 12-01-2024 18:58
Sakarya'da Filistin’e destek için ’Hayır Çarşısı’ açıldı

 

Açılışta Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından programa katılan bir çocuk açılış konuşması gerçekleştirdi. Programa Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever, İl Millî Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, Eğitim Bir Sen Sakarya Şube Başkanı Murat Mengen ve HAK-İŞ Sakarya Şube Başkanı Mehmet Mesut Gökdemir katılım sağladı.

Sakarya Milli Eğitim Müdürlüğü, Memur Sen Sakarya İl Temsilciliği, Hak İş Sakarya İl Başkanlığı ve Sakarya IHH'nın imzaladığı protokol çerçevesinde üç gün boyunca AKM önünde Filistin'e Destek Hayır Çarşısı kuruldu.

Yetkililerden gelen açıklamada; “Burada bugün açmış olduğumuz hayır çarşımız tamamen Filistinli kardeşlerimize destek mahiyetinde açılmıştır. Bütün halkımızın hususen de yerelde olan ve diğer yerlerden gelen halkımızın ciddi teveccühü vardır. Burada sattığımız ürünlerin hiçbirisi İsrail malı değildir. Burada hem boykotumuzu yapıyoruz hem de kendi esnaflarımıza, insanlarımıza destek amacıyla tamamen yerli ve helal malzemelerden satış yapıyoruz. Kararınca tarafımızı belli ediyoruz. Cenabı Hakka niyaz ediyoruz. Alemi İslam’a ihtiyat, ittifak versin ve İsrail’i de kahrı perişan eylesin. Oradaki kardeşlerimize yardım eylesin. 3 gün boyunca cuma, cumartesi ve pazar burada hizmet vereceğiz. Satılan bütün malzemelerin ücretlerini Filistin’deki kardeşlerimize göndereceğiz” dedi.

Başkan Yüce konuşmasında "Mevlam birlik ve beraberlik nasip eylesin. Bu kermesi düzenleyen STK’larımızın nice kermesler düzenlemesini umut ediyorum. Hatta her cuma bu kermesimizi yapalım ve bu tür kermeslerimizi sürdürelim. Allah gelişimizin adımlarını cennette kat kat versin. Herkesi tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Sakarya'da bir çok STK bir araya gelerek önemli bir farkındalığa imza attı. AKM önünde üç gün boyunca açık kalacak olan Hayır Çarşısı'nın tüm geliri savaştan etkilenen Filistinlilere gidecek.

Başkan Yüce Sokak Çocuklarından Firket ile ön görüşme yaparak Sokak çolukları ile ilgili proje geliştireceklerini ifadelerinde kullandı.

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR