Fısıltı HABERLERİ
HV
27 NİSAN Cumartesi 22:25

Sakarya'da Off-road Türkiye Kupası’nda ‘Başkan Yüce’ şov: Şampiyonlar zorlu parkurda fırtına gibi esti

Türkiye’nin en prestijli yarışı Petlas Türkiye Off-Road Şampiyonası’nın Sakarya’da ayağında şampiyonlar belli oldu. Bataklık, taş ve rampa parkurda tozu dumana katan pilotlar Doğukan Pedal ve İlkgün Yurdakul 111 puanla şampiyon olurken, direksiyon geçen Başkan Ekrem Yüce, herkesin beğenisini kazanan bir şov yaparak parkuru hatasız geçti. Yüce, “Sakarya artık dünyanın tanıdığı bir spor şehri. Bu yarışlarımız sayesinde kapılarımızı tüm dünyaya sonuna kadar açıyoruz” dedi.

gundem
Giriş Tarihi : 25-09-2023 10:19   Güncelleme : 25-09-2023 10:21
Sakarya'da Off-road Türkiye Kupası’nda ‘Başkan Yüce’ şov: Şampiyonlar zorlu parkurda fırtına gibi esti

Sakarya’nın ev sahipliğinde düzenlenen 2023 Petlas Türkiye Off-Road Şampiyonası 4. Ayak Yarışları, Spor Ada Projesi pistinde sona erdi. Türkiye’nin en prestijli off-road yarışında 18 araçla yarışa katılan 36 pilot tozu dumana katarak şampiyonluk için ter döktü.

 

Şampiyonlar belli oldu

7 bin 500 metre uzunluğunda olan bataklık, taş, rampa, set, dik ve engebeli zeminlerin bulunduğu alanda nefes kesen bir mücadele ortaya koyan pilotlar Doğukan Pekal ve İlkgün Yurdakul (ko-pilot) 111 puanla 4. Ayağın şampiyonları oldu. Bekir Başkal ve Hande Erdoğan ise 100 puanla ikinci, Ali Seyda Kavrak ile Serkan Sivri ise 90 puanla üçüncü oldu.

 

Yüce pisti hatasız geçti

Yüzlerce sporsever, Büyükşehir’in organizasyonuyla yarışları bizzat pist alanından takip etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce de şampiyona heyecanına ortak oldu. Şampiyon pilotlara kupalarını Başkan Yüce ve protokol üyeleri takdim etti.

 

Yüce, 250 kişilik dev yarış ekibinde görev yapan hakem ve gözetmenlere tek tek teşekkür etti ve yarış sonunda “0” numaralı aracın direksiyonuna geçerek piste çıktı. Önemli seviyede sürüş kabiliyeti isteyen off-road şovuyla alanda beğeni toplayan bir şov gerçekleştiren Yüce, ileri bir beceri gerektiren zorlu parkuru hatasız tamamladı.

 

“Sakarya’nın kapısını dünyaya açacağız”

İlerleyen yıllarda da off-road heyecanına ev sahipliği yapacaklarını belirten Başkan Yüce, “İzleyenleri büyüleyen off-road heyecanını tamamladık. Adrenalinin üst seviye olduğu bu sporu yapan cesaretli sporcularımızı canı gönülden kutluyorum. Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak bu tip tesisleri, parkurları, spor salonları inşa ederek ve spora-sporcuya sahip çıkmaya, şehrimizi dünyaya duyurmaya önümüzdeki senelerde de devam edeceğiz inşallah. Yarışlar boyunca tozu dumana katan, Offroad rüzgarını estiren,20 yarışmacı ve 40 pilotu cesaretlerinden ötürü kutlarım” ifadelerini kullandı.

 

Dünya kupasına davet

Yüce Sakarya’nın spordaki başarısına dikkat çekerek, “Bildiğiniz üzere Sakarya Dünya Bisiklet Şehri, Avrupa Spor Şehri. Dünyanın en donanımlı Ayçiçek Vadisine sahip bir şehir. Bunun yanı sıra otomobil sporları alanında önde gelen 260 dönüm arazi içerisinde yer alan Spor Ada Tesisine sahip bir şehir. 27-28-29 Ekim tarihlerinde de şehrimizde Avrupa ve Dünya Eliminator Kupası yarışlarına ev sahipliği yapacağız. Buradan tüm sporseverleri

Sakaryamıza davet ediyorum. Bu yarışlarımız sayesinde kapılarımızı tüm dünyaya sonuna kadar açıyoruz” ifadelerini kullandı.

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR