Fısıltı HABERLERİ
HV
28 NİSAN Pazar 05:23

Sakarya'nın acil durumlara müdahale yeteneği gelişiyor

Büyükşehir Belediyesi'nin şehrin dört bir yanında afet ve acil durumlarda hayatların kurtarılması için nitelikli insan yetiştirilmesi için yürüttüğü çalışma kapsamında teorik ve uygulamalı eğitim alan 250 vatandaşa katılım belgeleri Başkan Ekrem Yüce tarafından takdim edildi.

SİYASET
Giriş Tarihi : 01-11-2023 13:12
Sakarya'nın acil durumlara müdahale yeteneği gelişiyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, şehrin dört bir yanında kaza, afet, felaket durumlarında hayatların kurtarılması için müdahale edebilecek bilgili, deneyimli ve eğitimli insan yetiştirilmesi adına projelerini genişletiyor.

Acil müdahalede uzman ekip

Büyükşehir, bu kapsamda şehirde ilk yardım eğitimine sahip kişi sayısının artırılması ve acil-afet durumlarında aksiyon kabiliyetinin artırılması için yılın her döneminde kurslar veriyor.

 

İlk yardım kurslarının sonuncusuna 250 vatandaş başvurdu. Büyükşehir'in uzman ekipleri, hayatların kurtarılması için vatandaşlara müdahale ve yapılacak tıbbi işlemlerle ilgili uygulamalı ve teorik eğitim verdi.

“İlk yardım hayat kurtarır”

Eğitimleri başarıyla geçen kursiyerlere ise katılım belgelerini bizzat Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce takdim etti. Ofis Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen törene kursiyerler ve ilk yardım eğitmenleri katıldı.

 

Başkan Yüce, Sakarya’da ilk yardım bilincini ve acil durumda müdahale yapabilecek nitelikli insan sayısını artırmak istediklerini ifade etti. Yüce, "Hayati bir öneme sahip olan ilk yardım konusunda; Eğitimlere katılan 250 hemşerimiz artık kaza anında ilgili müdahaleyi edebilecek kabiliyete sahiptir. Bunun gerçekleşmesine katkı sağlamak bizlere ayrıca mutluluk vermektedir. ‘İlk Yardım Hayat Kurtarır’ diyerek bu eğitimlerimizin önemini tekrar vurguluyoruz. İlk yardım konusunda eğitimli bir insan ister evinde olsun ister işinde olsun fark etmeden herhangi bir kaza anında yardımcı olabilir. Bunun yanın sıra olası bir doğal afete karşıda hazırlıklı olmalıyız" dedi.

 

Kursiyerlere ayrıca içinde sağlık ve ilk yardım malzemelerinin bulunduğu ilk yardım çantası hediye edildi. Başkan Yüce, günün anısına katılımcılarla fotoğraf çekildi.

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR