Fısıltı HABERLERİ
HV
27 NİSAN Cumartesi 12:43

Sakarya’nın cadde ve meydanlarına Cumhuriyet imzası

Cumhuriyet’in 100. Yıldönümünde Büyükşehir’in bulvar, meydan, park ve bahçelerde aydınlatma direklerine yerleştirdiği “sonsuzluk işaretli” Türk Bayrağı aydınlatma motifleri, kutlu bayram öncesi şehre ayrı bir güzellik kattı.

gundem
Giriş Tarihi : 28-10-2023 12:54
Sakarya’nın cadde ve meydanlarına Cumhuriyet imzası

Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl dönümünü büyük bir coşku ve anlamla kutlayabilmek için özel bir çalışmaya imza atıyor. Ekipler, Cumhuriyet 1 asrı geride bırakırken ekipler şehri şehri, kırmızı ve beyaz renklerin hâkim olduğu "100. Yıl motifleri" ile süsledi.

Cumhuriyet’in imzası

Adapazarı şehir merkezindeki Atatürk Bulvarı, Demokrasi Meydanı, Gar Meydanı ile vatandaşların vakit geçirdiği tüm park ve bahçeler bu aydınlatma motifleriyle süslendi. Sonsuzluk işareti şeklinde hazırlanan bayrak, ay ve yıldız motifi kente anlamlı bir görsellik kattı.

 

Yapılan bu dokunuşlar 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesinde Sakarya’ya yakışır bir hazırlığı da ifade etmiş oldu. Çalışma bittiğinde bulvara ve kentin meydanlarına Cumhuriyet’in imzası atıldı.

 

Büyük gurur ve mutluluk

Büyükşehir’den yapılan açıklamada, “Bir ay gibi parlayan Cumhuriyet artık tam 100 yaşında. Vatan ve bayrak aşığı Sakarya’mızda bu kutlu bayramın sevinci ve heyecanını yaşıyoruz. Biz de herkes gibi şehrin cadde ve sokaklarına elimizden geldiğince Cumhuriyet’in imzasını atıyor, bu gururu kentin dört bir yanında ifade etmek için gayretle çalışıyoruz. Sonsuzluğa işaret eden Türk Bayrağı aydınlatma motiflerimiz Sakarya’mıza çok yakıştı” denildi.

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR