Fısıltı HABERLERİ
HV
28 NİSAN Pazar 21:36

Sasçed; 3 Aralık Dünya Engelliler Haftasında Engelli Annelere Özel Kahvaltı Programı düzenledi

Kısa Adı Sasçed olan Sakarya Sağlık Çalışanları ve Emekliler derneği Başkanı Sayın Mahmure Çolak'ın 3 Aralık Dünya Engelliler Haftası nedeniyle Engelli Annelerini Sakarya Elegante Kafe'de bir araya getirdi.

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 11-12-2023 14:32   Güncelleme : 11-12-2023 18:15
Sasçed; 3 Aralık Dünya Engelliler Haftasında Engelli Annelere Özel  Kahvaltı Programı düzenledi

Proğrama gelen Engelli annelerini güzeller güzeli Almira Ebrar, Sevgi dolu  güler yüzü ile karşılayarak Kuçakladı.

Açılış konuşmasını Sasçed engelliler Koordinasyon Başkanı  Güzeller Güzeli Alimra'nın annesi Aslı Kılıç konuşmalarını yapmak üzere mikrafonu eline aldı, 

Kılıç bir kızına bir de onun gibi engelli annelerine baktı, buruk ve hüzün dolu göz yaşlarına hakim olamadı.

 

"Bu dünyada ben ve benim gibi anneler cenneti yaşıyoruz"

Hayatında Almira'dan başka hiçbir şeye yer olmadığını dile getiren Aslı Kılıç, şunları anlattı:

"Belki bana bağımlı olduğu için bu kadar üstüne titriyorum ama o hayatımın merkezi. Engelli annesi olmayı, Allah'ın bana verdiği bir lütuf olarak görüyorum. Hiçbir zaman 'Neden ben' demedim. 'Vardır Allah'ın bildiği bir şey' dedim. Almira benim için kundaktaki bebekten bir farkı yok. Benim hiç uç noktalarda bir hayalim olmadı, öyle evlensin diye falan bir hayalim yok. Kendi başına yürüsün, derdini anlatacak kadar konuşsun. Ortam gerçekten çok kötü, başına bir şey geldiği zaman en azından 'Bana bu yapıldı' diyebilsin. Ondan sonra olacaklar benim için mucizedir zaten."

Hiç isyan etmediğini ve hayata umutla bağlandığını ifade eden Aslı Kılç, "Ne Almira nın böyle olmayı istiyordu, ne de ben böyle bir çocuk annesi olmayı istiyordum. Ona sesimi yükselttiğimde, 'Yapma' dediğimde bile, gözümün içine baktığında orada film kopuyor zaten, bana anlatacağı çok şey var biliyorum ama anlatamıyor. Hani hep diyorlar ya 'Cennetin anahtarı', ben bu dünyada cenneti yaşıyorum zaten." diye konuştu.

"ALMİRA, bana dünyanın en büyük hediyesi"

Almira gibi bir çocuğun annesi olmanın, öbür dünyada değil bu dünyada kendisine verilmiş bir cennet olduğunu ifade eden Aslı Kılıç şunları anlattı.

"Çünkü hiç kimseye zararı yok, melek gibi bir çocuk. Para, pul, mal hepsi boş tek zenginlik benim için Almira . Bana dünyanın en büyük hediyesi Almira gibi bir kız çocuğun annesi olmak. Günahsız bir melekle yaşamak bana göre. Allah'ın bir lütfudur, o bizim tek varlığımız, ailenin tek varlığı, herkesin göz bebeği oldu ALMİRA"

Başkan ÇOLAK,  Engelli annelerin sorunlarını dinliyerek, onlara bir nebzede çözüm ortağı olma noktasında  toplandıklarını belirtti. 

Engelli Annelerinin Güçlendirilmesi

Başkan Çolak, Zihinsel veya bedensel engelli çocukları olan aileler için bu tanıyı koymak oldukça travmatik bir durumdur. Bu gibi aileler daha çok stres altında olmakta ve özellikle engelli çocuk sahibi olan annelerin bu konudaki kaygıları daha yüksek olmaktadır. Zihinsel veya bedensel engelli çocuğa sahip kadınlar, engelli çocuğa sahip olmayan kadınlara göre daha çok stres altında kalmakta ve depresyon düzeyleri daha yüksek olmaktadır. Zihinsel ve bedensel engelli çocuğa sahip babalarda depresyon ve alkol bağımlılığı daha çok görülmektedir. Bu olumsuz etki sonucunda engelli annesi kadınlara aile içi şiddet uygulanmaktadır. Toplumdan tecrit edilmiş bir hayat yaşayan engelli annelerinin bilinçlendirilmesi ve haklarının bilincinde olması önemli bir ihtiyaç olarak belirmektedir. 

SASÇED BAŞKANI MAHMURE ÇOLAK DESTEK VEREN FİRMALARA TEŞEKKÜR ETTİ.

Başkan Çolak; Proğrama Destek veren Sasçed Yönetim kuruluna, Fısıltı Haberleri Genel Yayın Yönetmeni Sayın Sabahattin Birinci'ye, MX Meax  Toptan Sakarya Bölge Bayisi Ömer Körğlu Kardeşi Ensar Köroğluna, VİLDAN HOME Sahibi Vildan Kavrak'a, Eylül Güzellik ve Kuaför Salonu Sahibi Zeynep Eylül Sevim'e, Sakarya Sürekçioğlu İşhanında ismini vermiyen Çorap Ticareti yapan esnafımıza göstermiş oldukları  desteklerinden dolayı her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum dedi.

Başkan Çolak; Katılan tüm anneleri dinledi, proğram sonunda engelli annelere sponsor firmalardan gelen hediyeleri takdim ederek hatıra fotoğrafı çektirdi. 

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN VİDEOLARI

Sasçed; 3 Aralık Dünya Engelliler Haftasında Mahmure Çolak, Aslı Kılıç gündeme damgasını vurdu
 
Sasçed; 3 Aralık Dünya Engelliler Haftasında Aslı Kılıç Rizeli Engelli Annesi Fikriye SARI'ile
 
Sasçed; 3 Aralık Dünya Engelliler Haftasında Sabahattin Birinci Engelli Annesi Sevda Genç ile Sohbet
 
Sasçed; 3 Aralık Dünya Engelliler Haftasında Sabahattin Birinci, Mahmure Çolak, Kerim Çatalbaş ilehttps://www.fisiltihaberleri.com/video/sasced-3-aralik-dunya-engelliler-haftasinda-sabahattin-birinci-mahmure-colak-kerim-catalbas-ile-186.html

 

 

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR